מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לגבי מחלת פיירוניא03/08/2009
שלום רב!
אני בן 21 ויש לי נטיה של איבר המין שמאלה. בזמן האחרון יש לי בעיה להגיע לזקפה ולשמר אותה ועם הזמן הבעיה רק מחריפה. בנוסף כאשר אני גומר האיבר שלי משתחרר ונרפה מיד ואני צריך לחכות לפחות שעה עד הפעם הבאה בניגוד למה שהיה פעם. כמו כן אם אני מאונן/ מקיים יחסי מין יותר מפעם אחת אז יש לי כאבים באיבר המין.
מה שקרה לי זה ככה:
את העובדה שהפין עקום אני זוכר עוד מגיל קטן אבל פעם אחת כשהייתי בן 13 אוננתי הרבה מאוד פעמים ביום מסוים (משהו כמו 6 פעמים) ובפעם האחרונה הרגשתי כאב חד לפני שגמרתי. מאז בכל פעם שאוננתי יותר מפעמיים הרגשתי את הכאב הזה ובתקופה יותר מאוחרת התחלתי להרגיש אותו גם בפעם השניה ביום שבה אני מאונן/מקיים יחסי מין. בערך עד גיל 19 עמד לי בסדר גמור אבל אחרי גיל 19 התחלתי להרגיש בהחלשות של הזקפה ועכשיו בגיל 21 יש לי בכלל בעיה להגיע לזקפה ואם הגעתי אז יש לי בעיה לשמר אותה. בפעם האחרונה שקיימתי יחסי מין אז הוא היה רך בשלב מסוים ואז התקשה שוב וגמרתי, וביום הבא שמתי לב לשטף דם בקוטר של בערך 3 מ"מ על איבר המין שלי. מה שרציתי לשאול זה בעצם אם יכול להיות שיש לי את מחלת פיירוני? ואם כן אז מה עושים במצב הזה? אני די מיואש כי קבעו לי תור לאורולוג רק לבעוד חודשיים...
נ.ב. אני לא יודע אם זה קשור אבל לפני שנה עברתי ניתוח (לא קשור לזה) ואחריו (בגלל שדיממתי) נתנו לי הרבה חומר שגורם לקרישה, ואחרי הניתוח גם לא יכולתי לאונן ונדמה לי שחלה הרעה במצב אחרי הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת והחלשות הזקפה
ד''ר אורי גור04/08/2009הדברים שמתוארים אינם אופיינייים למחלת פיירוני.
עם זאת, יתכן ובעבר נגרם קרע קטן בעטיפות הפנימיות של הפין (המכונה שבר של הפין)
פנה לאורולוג לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה ועוד כמה שאלות
א04/08/2009כמו שאמרתי, התור שלי הוא רק בעוד חודשיים, האם אני יכול להמשיך לקיים יחסי מין בתקופה הזאת?
ועוד דבר שרציתי לציין זה שלפעמים אחרי שאני גומר אני גם מרגיש מעין כאבים באזור שם- בעיקר כשאני עומד (אני ולא האיבר). בנוסף אחרי שאני גומר האיבר נראה כאילו הוא מסובב קצת על צירו- כלומר לא נטיה למעלה למטה שמאלה או ימינה אלא סיבוב רדיאלי שמאלה סביב הציר שבו הוא עומד.
השאלה האחרונה שלי היא מהו הטיפול במצב הזה (של קרע בעטיפות הפין)? אני בן 21 ומאוד לא רוצה להיות אימפוטנט בגיל כ"כ צעיר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אורי גור04/08/2009גם אם באמת היה פעם קרע קטן הוא החלים מזמן
לדעתי קיום יחסי מין לא יפריע או יחמיר את מצבך.
לא מכיר קשר בין עמידה לכאבים באזור.
קצת מסובב על צירו לא אמור להפריע....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מצטער מאוד שאני מציק אבל...
א04/08/2009אז למה עדיין יש לי כאבים אם אני מקיים יחסי מין יותר מפעם אחת?
בנוסף די קשה לי להגיע לזקפה ולשמר אותה (הרבה פעמים יש לי מעין חוסר תחושה במקום), אם הקרע החלים אז מה יכול להיות הגורם?
ואגב גם כשאני מגיע לזקפה זו לא זקפה כמו פעם (כאילו הוא פחות קשה ממה שאני זוכר לפני כמה שנים)....
נ.ב. אני באמת מצטער שאני מבזבז ככה את הזמן שלך פשוט אני אהיה בלחץ חודשיים שלמים אחרת...
ולא התכוונתי לפרסם את התגובה הקודמת פעמיים פשוט בטעות לחצתי על refresh...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם תוכל רק לענות בבקשה לשאלה
א06/08/2009אני ניסיתי מאז לקיים יחסי מין ולאונן ואני צריך לגרות את עצמי הרבה זמן גם מחשבתית וגם פיזית על מנת להגיע לזקפה. אומנם אני יכול להגיע לזקפה לא רעה אבל ברגע שאני מפסיק לגרות אותו אפילו לכמה שניות כדי ללבוש קונדום אז הוא נופל מהר מאוד...
רק לפני כמה שבועות היה מספיק לי גירוי הרבה יותר קטן כדי להעמיד אותו והוא היה עומד הרבה יותר יציב. יכולה להיות הדרדרות כ"כ מהירה בתפקוד המיני?
ועוד פרט שקצת מדאיג אותי זה שכבר אין לי זקפות בוקר (אולי אחת לכמה חודשים) כבר כמה שנים...
כמו כן אודה לך אם תוכל גם להתייחס בבקשה לשאלה הקודמת שרשמתי...
ודבר אחרון: האם יש מאכלים טבעיים כלשהם שמומלץ לאכול ויכולים לעזור בעניין הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה ועוד כמה שאלות
א04/08/2009כמו שאמרתי, התור שלי הוא רק בעוד חודשיים, האם אני יכול להמשיך לקיים יחסי מין בתקופה הזאת?
ועוד דבר שרציתי לציין זה שלפעמים אחרי שאני גומר אני גם מרגיש מעין כאבים באזור שם- בעיקר כשאני עומד (אני ולא האיבר). בנוסף אחרי שאני גומר האיבר נראה כאילו הוא מסובב קצת על צירו- כלומר לא נטיה למעלה למטה שמאלה או ימינה אלא סיבוב רדיאלי שמאלה סביב הציר שבו הוא עומד.
השאלה האחרונה שלי היא מהו הטיפול במצב הזה (של קרע בעטיפות הפין)? אני בן 21 ומאוד לא רוצה להיות אימפוטנט בגיל כ"כ צעיר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- sexual dysfunction nosיעל03/08/2009
בעלי קיבל תשובה לבדיקות מעבדה שעבר- את האבחנה הזאת שכתבתי בכותרת
מה זה אומר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה בתפקוד מיני
ד''ר אורי גור04/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעאלמוני012303/08/2009
עלי לבצע בדיקת זרע, רופא המשפחה נתן לי הפנייה, בחלק מהמכונים טוענים שאפשר רק עם טופס 17 חלק אומרים רק הפניית גניקולוג וחלק אומרים שמספיק רופא משפחה.. איך אני אמור לדעת אם אני זכאי לבדיקה או לא?
רציתי לדעת האם ניתן לבצע את הבדיקה במרפאה ואם כן איך? מצטער על השאלה אבל בכל זאת צריך פרטיות וזמן כדי לבצע את הבדיקה במיוחד כשזה במקום ציבורי..
כמו כן אינני מסוגל להגיע לפורקן ללא חומר סיכה, הבנתי שזה פוגע בבדיקה, אך רציתי לשאול האם כל חומר סיכה פוגע או שיש חומרים שניתן להשתמש בהם, או אפילו רוק, כי על יבש אצלי זה בלתי אפשרי ..
תודה רבה רבה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע
ד''ר אורי גור04/08/2009הדברים ראויים לבדיקה עם המכון:
לפי מיטב ידיעתי אתה זכאי לבדיקה, רק תוודא לפני שהמכון המתאים מכיר בטופס המתאים...
וכמובן תשאל במכון באיזה חומרי סיכה ניתן להשתמש,
וכמה זמן אפשרי ממתן החומר ועד למסירתו למעבדה (יתכן שניתן, אם אתה גר קרוב, להביא את הבדיקה מהבית...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- US אשכים לאחר דלקת ביותרת האשךחיים03/08/2009
בני בן ה-10 לקה בדלקת ביותרת אשך שמאל, טופל בבית חולים באנטיביוטיקה ונשלח למעקב US .
לאחר שתי בדיקות US בהפרש שבועיים קבע הרופא :
מרקם האשכים הומוגני
מימין:קצת הידרוצלה
משמאל:בשק מעל האשך הודגם איזור לא הומוגני בגודל כ 20 מ"מ: התעבות אפידידימיס?אחר?
מה ניתן ללמוד ממצאים אלה? האם יש סיבה לדאגה לפגיעה מסוימת ? איזה טיפול נדרש לאבחנה כזו?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת יותרת האשך
ד''ר אורי גור04/08/2009דלקת יותרת האשך (אפידידימיטיס) גורמת לעיבוי שלו, ולעתים לוקח זמן ממושך, אפילו 1-2 חודשים עד שזו נסוגה לגמרי.
מומלץ לחזור על בדיקה (גופנית ו/או בסונר) לאחר כחודש נוסף ולוודא שהכל חלף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ישנה דרך להגדיל את איבר המין?איש רגיל03/08/2009
תכלס, איני מרוצה מאורכו ועוביו של איברי. האם יש מה לעשות? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגודל לא קובע
ד''ר אורי גור04/08/2009אין דרכים טובות להגדיל ולעבות את איבר המין
מה שחשוב זה התפקוד.
מציע להימנע ממיני טיפולים/אביזרים/ניתוחים המתיימרים לשנות את הגודל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בתפקודya03/08/2009
לאחרונה אני חושש שהתפקוד המיני שלי לקוי. אני מתקשה להגיע לזקפה מלאה וכאשר אני פולט זרע הכמות הנפלטת נראית לי נמוכה. האם תוכלו לייעץ לי אצל מי להיבדק ומהם הבדיקות שעלי לעבור? אני לגמרי בור בנושאים האלה ובגלל הבושה לא סיפרתי לאף אחד על הבעיות.
אשמח לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקוד מיני
ד''ר אורי גור04/08/2009פנה לאורולוג
לרוב לאחר קבלת הסטוריה רפואית, בדיקה גופנית ולעתים בדיקות מעבדה ניתן להציע טיפול אם נדרש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ya04/08/2009מכיוון שדרך קופ"ח כללית צריך הפניה מרופא משפחה - עניין די מביך - האם תוכל להמליץ לי על אורולוג טוב באזור ירושלים שמקבל בשר"פ? מהו סדר הגודל של המחיר לפגישה עם רופא כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבוכה
ד''ר אורי גור06/08/2009נסה להתגבר על המבוכה.
מצטער אך איני יודע מי מקבל בשר"פ, ואיני מודע לתעריפים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- tamsulosin בלי ערמונית מוגדלת?si03/08/2009
לפני כמה שנים התחלו לי בעיות במתן שתן שכוללים:
הססנות במתן שתן
שתן לסרוגין
שתן תכוף
טיפטוף
התסמינים הללו לא רציפים ויש זמנים שהם יותר ויש זמנים שהעסק סביר
אני בן 50. 170/62 טיפוס מעט מתוח אבל אין לי אולקוס או דברים כאלו.
האולטרא סאונד במהלך השנים היו תקנים ולא נצפתה הגדלה של הערמונית.
לאחרונה עשיתי בדיקה אורדינמית.
התוצאות היו:
שארית ראשונה 205
נפח כיס תקין 482
אין עלית לחצים, ואין התכווציות
תחושה תקינה
אין דלך
כיס יציב
היענות תקינה
במבחן f\p לאחר הססנות קשה מפתח לחצים חסימתיים ומצליח להטיל רק טיפות - שארית 470
עקומת השתנה בסיום ( בלי נוכחות ובישיבה) טובה ובלי שארית
החולה עושה תגובה וזו-וגלית במהלך ההשתנה.
לאור הבדיקה קיבלתי מהאורולוג שלי - פרומיניקס 0.4 כדור בערב, לארבעה חודשים.
האם הטיפול נכון לאור היותי סובל מלחץ דם מעט נמוך ולאור אי הגדלת ההערמונית
בדיקות השתן תקינות חוץ specific grav-u stri - 1.032* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערמונית לא מגגדלת
ד''ר אורי גור03/08/2009לעתים ערמונית מוגדלת רק במעט אך חוסמת
כך נראה גם לפי תוצאות הבדיקה האורודינמית
מהו לחץ הדם? לא מסרת.
בכל מקרה, התרופה שקיבלת צפויה לשפר את התסמינים הקשורים בערמונית ולרוב אינה משפיעה על לחץ הדם.
כדאי למדוד לחצי הדם במהלך השבועות הראשונים ולוודא שאכן אינם יורדים באופן מסוכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ו..
si03/08/2009תודה על התשובה.
אני מאמין ברפואה הוליסטית..
יש מה שהוא נוסף שכדאי לי לעשות או להימנע מבחינת תזונה, ספורט, תוספים וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקאות
ד''ר אורי גור04/08/2009להמעיט בשתית משקאות הגורמים להשתנת יתר וגירוי שלפוחית השתן כגון משקאות המכילים קפאין, אלכוהול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לניקוז השתן לחוץ הגוףאורלי מגיד02/08/2009
שלום רב,
אבי אמור לעבור ניתוח לצורך ניקוז השתן לתוך שקית חוץ גופנית. הוא מאוד מוטרד, עצבני ומתוח מהעניין. לעצרי לא היה באפשרותי לגשת איתו לרופא בכדי שאוכל להבין במה בדיוק מדובר (אני מתגוררת בחו"ל).
הייתי רוצה לנסות להבין אולי דרך הפורום, עד כמה שניתן, מה בדיוק אומר המצב החדש? האם זה אומר שהוא לא יצטרך ללכת לשירותים בכלל בכדי להטיל את מימיו באופן טבעי? האם יש בכלל סיכוי שהמצב יחזור לקדמותו?
ולגבי הניתוח... כמה מסובך ניתוח זה? האם הוא בהרדמה מלאה או הרדמה חלקית? האם הוא ניתוח פולשני? איך בדיוק יעבוד ה"סידור" החדש? מאיפה יוצא הצינור (הבנתי שיש אפשרות אחורית ואפשרות קדמית - לא נאמר שזה יהיה אחורי) למה בדיוק הכוונה?
תודה מראש,
אורלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוז שתן
ד''ר אורי גור02/08/2009האם מדובר בנפרוסטום? מדוע מתוכנן הניתוח הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינני יודעת בדיוק...
אורלי מגיד06/08/2009עד כמה שהוסבר לי מאבי אז כנראה שכן. כי הוא גיבר על צינור שעובר לגב עם שקית.
(מדובר בלקוח שלך בבית החולים מאיר, למעשה. )
כליה אחת שלו חצויה מניתוח שעבר בעבר ואילו הכליה השניה שנותרה לא מתפקדת כראוי או הצינור שבין הכליות לא מתפקד כראוי.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפרוסטום
ד''ר אורי גור06/08/2009נפרוסטום הוא צינור המוכנס דרך המותן לכליה ומנקז את השתן ממנה, כך שהשתן מהכליה השניה ממשיך לצאת ברך הטבעית
הצינור מוכנס בפעולה יחסית פשוטה המבוצעת על ידי רופאים ברנטגן, בהרדמה מקומית.
בהמשך, אם הבעיה שהביאה מלכתחילה לצורך בהכנסת הנפרוסטום חולפת - ניתן אולי להוציא את הנפרוסטום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאז שאני נוטל את הכדורים אין לי זיקדוד02/08/2009
שלום רב
אני נוטל כדורי קדקס 4 מ"ג לטיפול בערמונית מוגדלת
מאז שאני נוטל את הכדורים אין לי זיקפה
אני בן 60 עושה פעילות גופנית בריא בדרך כלל
לא סובל מסכרת ולא מלחץ דם
מה ההמלצה לשינוי במצב, תודה דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קדקס
ד''ר אורי גור02/08/2009כדורי קדקס לרוב לא גורמים להפרעות בזקפה.
האם ישנה סיבה אחרת?
פנה להיבדק על מנת לשנות את המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בפליטת זרעג.ג02/08/2009
שלום רב, רציתי לדעת על מה יכול להעיד דימום בעת פליטת זרע?
לא לוווה בכאבים או בתחושות או סימנים קודמים.
בברכה ג.ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המוספרמיה
ד''ר נחום זילבר09/08/2009יתכן ביטוי חד פעמי של קריעת כלי דם קפילריים (נימיים) באזור שלפוחיות הזרע בשלב שלפני פליטת הזרע. שים לב אם יופיע פעם נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטרסאונד-סונר אשכיםרוני01/08/2009
אני גבר בן 36 ,
מימין 2.9 X 2.2 X 3.8 ס"מ בגודל רגיל, הודגמה ציסטה בגודל 0.35 וסקולריזציה רגילה.
משמאל 3.1 X 2.1 X 3.9 ס,מ גודל רגיל, מרקם אחיד וסקולריזציה רגילה.
האפידידימיס תקין משני הצדדים.
דופן הסקרוטום תקין.
מימין אין הידרוצלה. משמאל הידרוצלה קלה.
משני צדדים לא הודגם וריקוצלה.
אשמח באם תפרט לי בבקשה מה הבדיקה אורמת , אני מודאג.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סונר אשכים
ד''ר אורי גור02/08/2009אין סיבה לדאגה.
פרט לממצא של ציסטה קטנה מימין והידרוצל קל משמאל (מים ליד האשך), אין שום חריג.
גם לממצאים אלה אין שום משמעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית זקפה לאחר שימוש בפרופסיהד.31/07/2009
שלום דוקטור,
אני גבר בן 22 ולפני כשבועיים הפסקתי להשתמש בתרופת הפרופסיה.
כשאני שוכב עם חברתי הכל בסדר בפעם הראשונה, אך בפעמים הבאות אינני מצליח לקבל זקפה שנשמרת במהלך האקט המיני.
רציתי לדעת אם דבר זה קורה בגלל השימוש הקודם שלי בפרופסיה ובכלל מה הם הצעדים שאני צריך לעשות על מנת לפתור את הבעיה.
ארצה לציין שאני נתון ללחץ מאוד גדול בבית ורציתי לדעת האם אולי זו הסיבה לחוסר התפקוד.
תודה מראש,
ד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקפה
ד''ר אורי גור02/08/2009לעתים תרופות הדומות לפרופסיה יכולות לגרום להחלשות הזקפה.
אם אכן זה הגורם, צפוי לחזור לקדמותו זמן מה לאחר הפסקת התרופה.
סבלנות, ובינתיים תסתפק במה שיש. וזה גם מצוין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאיתן31/07/2009
אני מעל גיל 50 מגיע לזיקפה בדרך כלל בלי בעייה כנ"ל יש לי גם זיקפת בוקר. הבעייה מתחילה כשמגיעים לשלב חדירה אני מאבד זיקפה . האם זה רק פסיכולוגי או יש משהו אחר? איזה טיפול מומלץ? בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקפה
ד''ר אורי גור02/08/2009אם יש זקפת בוקר חזקה וממושכת יתכן והבעיה פסיכולוגית. האם יש סיבה?
יתכן גם כי יש מרכיב פיזיולוגי והרבה פעמים הבעיה משולבת.
אם מפריע לתפקוד ומעוניין לשפר פנה לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב קל בשפיכה ופרופסיהדן31/07/2009
שלום,
התחלתי לקחת פרופסיה לפני כשבוע, וביומיים האחרונים אני מרגיש בכאב קל מאוד בעת שפיכה. אבקש לציין כי בחודש האחרון הבחנתיי בבלוטה קטנה במפשעה השמאלית, והאורולוג שבדק אותה טען כי מדובר כנראה בבלוטת חלב בלבד ולא משהו בעייתי. כמו כן, יש לי וריקוצלה.
אשמח לדעת האם הכאב בשפיכה קשור לפרופסיה, או אולי למשהו אחר (מחלת מין?).
תודה מראש
דן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין קשר
ד''ר נחום זילבר31/07/2009אין קשר בין פרופסיה וכאבים בשפיכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוצלהדנה31/07/2009
עשיתי בדיקת אולטרא סאונד אשכים והכל תקין מלבד וריקוצלה מימין עד 0.27
ו-וריקוצלה משמאל עד 0.32
אישתי כעת בהריון ..
רציתי לדעת אילו דרגות אלו של הוריקוצלות (הבנתי שיש דרגות קל וחומרה)
בנוסף מה הסיכוי לבעיות בפוריות בהמשך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא לדאוג
ד''ר נחום זילבר31/07/2009ראה תשובה של ד"ר גור מה 22/7/09; 27/7/09 בו השיב לשואל על ווריקוצלה מלחיץ.
זו התשובה גם כאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)