מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שפיכה מוקדמת?גיל08/07/2009
שלום רב,
כשאני מבצע יחסי מין עם בת זוגתי בפעם הראשונה אני מגיע לשפיכה מאוד מהר (כ30 שניות), בפעם השנייה שיכולה להיות אחרי 5-10 דקות אני יכול להחזיק 2 דקות בערך ורק בפעם השלישית להנות מיחסי המין ולהחזיק 10 דקות + עד שאני מגיע לנקודת האל-חזור.
חשוב לציין שרוב הפעמים זה כך אך ישנם מקרים שאנחנו עושים את זה כמה פעמים ברצף והזמן נשאר 30 שניות בערך בכל אחת מהפעמים.
האם מדובר בשפיכה מוקדמם? מה אפשר לעשות כדי לשפר את תפקודי המיני?
תודה מראש, גיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפיכה מוקדמת
ד''ר אורי גור09/07/2009אכן שפיכה מוקדמת מוגדרת כשפיכה תוך פחות מדקה מרגע החדירה. ישנן מספר אפשרויות טיפול, פנה לאורולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות זקפהדויד07/07/2009
האם יש קשר בין בעיות זיקפה (זקפה ממש חלשה) לחוסר בכמות הזרע?
יש לציין שאני בחור צעיר ושהבעיה התחילה פתאומית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוד
ד''ר נחום זילבר11/07/2009יתכן ויש קשר עקב בעיה במערכת ההורמונלית שלך. עליך לבצע בדיקות הורמונים בדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרה סאונד כליותטלי07/07/2009
בבדיקה של אולטרה סאונד כליות קיבלתי את התשובה הבאה
כליה ימנית -בגודל 11.4 ס"מ פרנכימה שמורה
הרחבה קלה של גביעים עליונים גביעים תחתונים ב.מ.פ
כליה שמאלית - בגודל 12 ס"מ פרנכימה שמורה
ללא הרחבות מערכת מאספת ללא אבנים
אגן קטן-שלפוחית שתן קיבוךת טובה דפנות חלקות
ממצא לוואי-ציסטה תפולתית משמאל 2.6 ס"מ למעקב גניקולוגי
יש לציין שלפני שבועיים היה לי זיהום בדרכי השתן ועד עכשיו יש לי קצת כאבים בשלפוחית
רציתי לדעת מה התשובה אומרת
אודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כליות ושחלה
ד''ר אורי גור09/07/2009תוצאות הבדיקה אינן מצביעות על קשר לדלקת שהיתה. להרחבה קלה כמתואר לרוב אין משמעות. לעומת זאת - הציסטה בשחלה (טפולה) מצריכה בדיקת רופא נשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע שתן אדםדם כתוצאה מצנתור עצמיאבי ביטון07/07/2009
שלום רב,
אבי בן 72 עבר ניתוח פרוסטטה לפני שנה בהצלחה. אובחנה פגיעה בשריר שק השתן כתוצאה מכך נשאר בגופו שתן שהוא מרוקן בעזרת קטטר 4 פעמים ביום. לאחרונה צבע השתן המנוקז שינה צבעו לאדמדם וגם ישנם גושים מסוימים שסותמים את הקטטר הנושא מאד מתריד הרופא המטפל אמר שזה זיהום הנובע מהצינתור העצמי.
שאלתי מה ניתן לעשות למנוע את התופעה והאם ישנם דרכים אחרות לניקוז השתן הכוונה למשהו יותר קבוע שימנה את הזיהומים
תודה מראש
אבי ביטון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בשתן
ד''ר אורי גור09/07/2009דם בשתן הינו ממצא המחייב בירור אורולוגי. אם הוא הופיע כתוצאה מצנתור טראומטי - אז הדבר צריך להסתדר תוך מספר ימים. דרכים אחרות לניקוז השתן, הינן קטטר קבוע (דרך השופכה או על-חיקי =דרך הבטן),אך גם אז יש סיכון לזיהומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח לתיקון עקמתgizmo06/07/2009
ד"ר שלום
לפני כ 3 שנים עברתי ניתוח לתיקון עקמת הפין נטה כלפי מטה .
נכון להיום נשראו לי מספר גבשושויות מתחת לעור שמפריעות לי מאוד!! בחבישת קונדום ו\או כל פעם שאני מקבל מכה קטנה או חיכוך .
כמו כן לפי דעתי הניתוח נעשה לא בצורה הכי מקצועית .
רציתי לדעת אם יש אפשרות לחזור אחורה להוריד או לפחות להקטין את הגבשושויות שממש בולטות ומלחיצות אותי , כמו כן גורמות לי למבוכה .
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבשושיות לאחר תיקון עקמת
ד''ר אורי גור09/07/2009משאלתך אני מניח שהעקמת כעת ישרה, ובכך הניתוח הוא מוצלח. חלק מהמנתחים לעתים משתמשים בתפרים שאינם נספגים וניתן למשש אותם כגבשושיות מתחת לעור. בניתוח חוזר ניתן אולי להוציא או להקטין את התפרים, אך יש גם סיכון שהעקמת תחזור. אם מעוניין לקחת את הסיכון, פנה לאורולוג הבקיא בניתוחים כאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצערי הניתוח לא ככ צלח
gizmo09/07/2009עדין יש עקמת כלפי מטה
אז כך שאני סובל כעת משתי ההפרעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח אם תוכל להמליץ על מומחה !
gizmo09/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריד נפוח על איבר המיןרונן05/07/2009
דוקטור שלום רב,
אני יודע עוד לפני התגובה שלך שאתה תאמר לי ללכת להיבדק, אבל אולי יש לך השערה כשאני ממתין לתור לאורולוג.
לפני מס' ימים התחילו לכאוב לי בלוטות הלימפה במפשעות ובאזור שמעל האיבר מין, לאחר מספר שעות עלה לי החום והגיע עד 39, החום נע בין 37 ל 39 כיומיים וירד,ביום השני של החום התנפח לי איבר המין באזור שמתחת לכיפה מסביב, נשאר נפוח כיומיים ומשם התחילה הקלה, וכרגע האיבר חזר למצב תקין. הבעיה היחידה שנשארה כרגע היא בעת זקפה אני מרגיש ורואה וריד בצידו הימני של האיבר מתחת לכיפה ולאורך כל החלק הימני במקביל לכיפה.
לא יצאו לי שום פצעים ושום כאבים אחרים פרט לבלוטות לימפה ובאזור מעל האיבר כשכרגע גם שני אלה החלימו, ואין יותר שום כאבים.
אודה על תשובתך,
בברכה רונן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונן
ד''ר נחום זילבר11/07/2009א. הנך צודק. עליך לפנות לרופא בהקדם כדי לבדוק את בלוטות המפשעה הכואבות. יתכן, וזה קשור לזיהום. אך יש לברר זאת.
ב. לגבי הוריד, יתכן ויש קשר לתהליך הדלקתי שעברת. כמו שזה הופיע זה יחלוף מאליו. אם, זה נמשך יש להבדק גם בנושא זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רונן11/07/2009יומיים אחרי פירסום הודעתי, עברו הכאבים ויומיים לאחר מכן הוריד הנפוח החלים.
כנראה שזאת באמת הייתה דלקת מקומית.
תודה על תגובתך!.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דליפה מקטטרניסו04/07/2009
בשל בעיית ערמונית קשה הוחלט ע"י אורולוג שאחובר לקטטר למשך חודשיים.
מה הסיבה האפשרית לכך שלפעמים אני מרגיש צורך במתן שתן וכאשר אני מתאמץ לתת שתן חלק מהשתן מגיע לשקית וחלק דולף לתחתונים. (החיבור לשקית תקין והבריחה של השתן היא מחוץ לצינור של הקטטר) בעבר, כבר החליפו לי את גודל הקטטר ממספר 16 למספר 18).
בברכה
ניסו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דליפה סביב קטטר
ד''ר אורי גור09/07/2009החלפת גודל הקטטר אינה משפיעה לרוב על הסיכוי לדליפה. קצה הקטטר שבתוך שלפוחית השתן גורם לגירוי, המביא לתחושה ולעתים להתכווצויות ודליפת שתן. אל תתאמץ לתת שתן! ישנן גם תרופות המקטינות את "רגיזות" השלפוחית - פנה לאורולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבר מין קטןאוראל04/07/2009
שלום לכם
אני בן 15 שוקל 103 גובה 163ס"מ
האיבר מין שלי שהוא לא בזיקפה לא רואים אותו הוא חבוי
שהוא בזיקפה הוא 7-8 ס"מ מקסימום וזה מאוד מפריע ואני מתביש לקיים יחסי מין זה מאודד מאודד מפריע וזה ככה כבר איזה שנתיים שלוש הוא לא גודל
ושמעתי על מכשיר אנדרו פינס אם זה נכון
האם יש תוצאות ממישהו מהפורום
תודה לכםם
מחכה לתשובה =]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבר מין חבוי
ד''ר אורי גור09/07/2009כשמסרת את נתוני הגובה והמשקל, רמזת שאתה מבין שהבעיה נעוצה בעודף המשקל ממנו אתה סובל. אני מציע להתמקד בירידה במשקל , ואז תראה גם את הפין יוצא מכרית השומן בה הוא חבוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד אשכיםבן04/07/2009
שלום רב,
אני בן 26. לאחר שלושה ימים של כאבים, דמויי דקירות, באיזור האשך השמאלי, בחלק הפנימי תחתון של האשך, הופנתי לביצוע אולטראסאונד לאשך.
להלן התשובה שהתקבלה מהבדיקה - אודה לחוות דעתך על התוצאה:
אשך ימין בגודל 3.6*1.9*2.5 ס"מ, מרקם הומוגני
ציסטה זעירה בראש האפידידימיס בגודל 0.3 ס"מ, פרט לכך האפידידימיס תקין
אשך שמאל בגודל 3.9*1.9*2.5 ס"י, מרקם הומוגני
אפידידימיס תקין
ורידים מעט מורחבים סביב האשך רוחבם מגיע עד 0.22
עם היפוך זרימת דם בתוכם בעת וולסלבה
וריקוצלה מדרגה קלה סביב האשך
וסקורלריזציה תקינה של האשכים דו צדדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשכים
ד''ר אורי גור09/07/2009תשובת האולטרא סאונד מצביעה על ציסטה קטנה מימין, וריקוצל קל משמאל. שני ממצאים אלה אינם מסבירים את הכאבים המתוארים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלי דם רחבד03/07/2009
יש לי כלי דם אחד יחסית רחב ובולט בזמן זיקפה, הייתי מעוניין לדעת האם זה מסוכן והאם יש מה לעשות כדי לטפל בכך?
כשהזיקפה יורדת וככל שהדם מפסיק לזרום הוא מתכווץ אבל עדיין נשאר בולט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריד רחב
ד''ר אורי גור09/07/2009לרוב הגברים יש וריד כזה. הוא אינו מסוכן ואינו דורש טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימפוטנציה פסיכוסומטית?ערן01/07/2009
שלום ד"ר.
רציתי לדעת האם יש דבר כזה אימפוטנציה פסיכוסומטית באמת, או שכל בעיית אין אונות היא פיזית בשורשה. אני שואל כי לפעמים, כשאני מקיים יחסים עם זוגתי, יש לי בעיה בזיקפה ואני חש שזה בגלל לחץ או התרגשות יתר. מצד שני, כשאני מאונן לבד אין שום בעיה.
מה הפתרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימפוטנציה פסיכוגנית
ד''ר אורי גור09/07/2009בהחלט, המצב קרוי אימפוטנציה פסיכוגנית. הפתרון לרוב בטיפול בשורש הבעיה, שאינה פיזית. היוועץ/היוועצו בסקסולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 4 כוסותאנונימוס01/07/2009
שלום רב,
אני סובל מגרד אויור נכון מיחושים מוזרים וצמרמורות באשכים, אובחנתי כפרוסטטיטיס כרוני ,
עשיתי בדיקות שתן וזרע ולא נמצא חיידק, אולטראסאונד תקין, אין לי צריבה בשתן ובשפיכה,
פשוט יש לי כאבים באגן במפשעה ,
נשלחתי לבדיקת 4 כוסות , שאלתי היא האם בבדיקה זו עושים גם בדיקה לנוזל הערמונית למחלות מין או רק לחיידקים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 4 כוסות
ד''ר אורי גור09/07/2009בבדיקה נשלחות דגימות גם למחלות מין (שגם הן נגרמות על ידי חיידקים "מיוחדים"), פרט לתרביות ה"רגילות".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת לד"ר זילבר.שרון30/06/2009
שלום ד"ר
ראשית תודה על התיחסותך ,ושנית כתבתי לך שאני הלום קרב PTSD ומוכר ,שאלתי לאור נסיונך כרופא אורולוג ובצהל ,האם אני יכול להגיש תביעה בגין תקנה 9 אין אונות נכות מוסבת מנכות מוכרת לאור מצבי ואיזה מסמכים אני אמור להגיש ?!
אודה לך.
חנן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר י
ד''ר נחום זילבר11/07/2009לגבי בקשתך לחוות הדעת יש לעיין בכל המסמכים הרפואיים כולל המצב לפני ואחרי כל התרופות שאתה מקבל והשפעתם על הנושא. יתכן ואז יהיה מקום להגשת חוות הדעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פין עומד מטהבן2230/06/2009
שלום
אני לא יודע אם זו בעיה או לא..אבל שהפין שלי עומד הוא קצת מוזר אני יתאר את זה בשתי מצבים:
שאני יושב- הוא עומד כלפי מעלה נראה יחסית נורמלי
שאני עומד- הפין שלי גם עומד(כלומר הוא מלא וקשה) אבל הוא פונה כלפי מטה..זה קצת מלחיץ ומוזר..הייתי רוצה שהוא יעמוד כלפי מעלה כמו שזה צריך ליהיות..
אציין שזה לא הפריע לי לקיים יחסי מין אבל בכל זאת זה מעלה חשד..
אשמח לקבל מידע אם זה תקין ואם לא מה אפשר לעשות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פין עומד
ד''ר אורי גור09/07/2009אם לא מפריע לקיום יחסים אז אין צורך לטפל, בתנאי שישר בזמן זקפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בתפקוד מינישמואל30/06/2009
שלום!
אני גבר בן 24, בריא לחלוטין ולא נוטל תרופות. מזה כמה שנים אני סובל מבעיה לא מוסברת שכאשר אני עם בחורה אין לי זקפה מלאה לקיום יחסי מין, וגם גירוי ידני לא ממש עוזר... אני אציין כי שאני לבד אין לי בעיה לגמור , יש לי גם זקפת בוקר וזקפות ספונטניות כלומר- הוא עובד רק מתי שלא צריך. מה עושים? מה יכולה להיות הבעיה בבחור צעיר ובריא כמוני בעניין הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין אונות פסיכוגנית
ד''ר אורי גור09/07/2009הסיבה היא פסיכולוגית, שהרי המנגנונים הפיזיולוגיים מוכיחים שיודעים "לעבוד" כהלכה. קשור לעתים להתרגשות, חרדת ביצוע ועוד. פנה לטיפול סקסולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)