מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקהעידו08/06/2008
בשתי בדיקות אולטרה סאונד שביצעתי לכליות
היו שתי תשובות שונות-
1-הכליה מדגימה הרחבה ממוקמת של גביעים תחתונים
פרט לכך ללא הידרונפרוזיס
ובתשובה השניה-קיימת הרחבה קלה של מערכת מאספת
רציתי לדעת האם הגביעים התחתונים והמערכת המאספת זה אותו דבר?.
והאם זה אומר שהתשובה לא תקינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עידו
ד''ר נחום זילבר10/06/2008התשובה הראשונה היא כפי הנראה לא מדוייקת. תשובה 2 היא הנכונה והממצאים תקינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהללא שם08/06/2008
בזמן האחרון קורה שאני מאונן ולא יוצא לי זרע!! ואז אחרי כמה דקות החשק יורד (אני בן 18) וזה כבר נמשך 5 ימים .. הייתי רוצה לדעת אם זה משהו רציני תודה. אגב לפעמים מופיע כאב באשכים ...אבל לא משו רציני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משו
ללא שם08/06/2008והחשק המיני ירוד . ב5 ימים האלה.. האם יש סיבה לדאגה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללא שם
ד''ר נחום זילבר10/06/2008פעם שניה אותה שאלה. אין זה משהו רציני כדבריך ואין סיבה לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוונותמשה08/06/2008
שלום
יש לי שאלה
אוונות מרובה+ שפיכה יכולה לגרום לבעיה בבריאות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משה
ד''ר נחום זילבר10/06/2008לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוננות
מיכאל13/06/2008אוננות מוגברת יכולה לגרום עם הזמן לבעיות חריפות בערמונית. מנסיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוננות וערמונית
חגי13/06/2008להיפך , אוננות מוגברת גורמת לזרימה וניקוי מוגבר של נוזל הערמונית
וכך עוזרת בניקוי זיהומי ערמונית ואיכות הזרע.
היה שמח בחלקך שאתה יכול לאונן הרבה.
מישהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמישהו
ד''ר נחום זילבר13/06/2008רוב האנשים צודקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת אשך וחשק מינירונן07/06/2008
בצעו לי כריתת אשך לפני כ-4 חודשים ומאז אני חש בירידה בחשק המיני. האם יש קשר לדעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונן
ד''ר נחום זילבר08/06/2008יש קשר לפחות בתקופה הראשונה אחרי הניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים כהים באשכיםדניאל07/06/2008
שלום דר'.
לפני כחודש וחצי החלו לי כאבים כהים בכל איזור המשפעה והאשך הימני.
ללא טיפול \בדיקה הכאבים חלפו ומיד אח"כ החלו כאבים חדים נקודתיים באשך הימני בעת נגיעה בו.
כאב זה חלף גם כן ולפני כשבועיים חזרו הכאבים הכהים ולעיתים מקרינים גם לבטן ימנית תחתונה ולירך.
התדירות משתנה בין 2 האשכים אך ברוב הזמן הכאב בצד הימני.
נקבע לי US אשכים לעוד כשבוע.
1. מה יכולה להיות הסיבה לכאבים הללו?
2. האם ההקרנה על הירך ועל הבטן הימנית התחתונה מעידה על משהו?
3.האם יש סיבה קריטית לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דני
ד''ר נחום זילבר08/06/2008יתכן ומדובר בדלקת אפידידימיס שמהלכה דומה לתיאור שנתת. אין מקום לדאגה ובצע את ה US.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בויאגרההאשה שאיתו07/06/2008
לבנזוגי הייתה ירידה בתפקוד המיני על רקע טיפול בסטטינים (רופא שהיינו אצלו הסביר כי הורדת הכולסטרול משפיעה גם על יצור הטסטוסטרון שהינו הורמון שומני)
הומלץ ברור של בדיקות דם ושימוש בויאגרה/סיאליס (ששיפרו) עד לסיום הברור וההמלצה לטיפול.
בנתיים עשינו נסיון (למרות אי המלצת הרופא) ועשינו הפסקה בסטטינים ואכן חל שיפור והתפקוד המיני חזר לקדמותו.
המלצות הרופא אחרי הברור היו:
1- תחת טיפול בליפיטור הייתה ירידה בתפקוד מיני ולכן ממליץ על מרפאת ליפידים לקבלת אישור לקרסטור שאולי לא ישפיע באופן דומה.
2- אם יש ירידה להעזר בג'ל טסטוסטרון שעתיים לפני קיום מגע מיני
3- להעזר בויאגרה פעם בשבוע לשם "שטיפת המערכת" (גם כעת כשהתפקוד תקין)
שאלותינו:
מה משמעות ה"שטיפה" אליה התכוון הרופא ומדוע להשתמש בויאגרה כל עוד התפקוד המיני תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויאגרה
ד''ר נחום זילבר08/06/2008החלק הראשון של השאלה נכון וברור.
בחלק השני הרבה דברים אינם נכונים. אין משמעות לג'ל טוסטסטרון ושעתיים לפני סקס אין מנגנון שכזה. להעזר בויאגרה זה בסדר אם ישנה בעיה בתפקוד המיני. אולם לצורך שטיפת מערכות לא מוכרת לי אינדיקציה שכזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2מאיר07/06/2008
האם אפשר להידבק באיידס או במחלות אחרות כשיורדים לבחורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיר
ד''ר נחום זילבר08/06/2008לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלות קצרותמאיר07/06/2008
1)בזמן משחק כדורגל דרכתי בחוזקה על הריצפה ומאז התחיל לכאוב לי האשכים בצד ימין.
יומיים ראשונים בקושי יכולתי ללכת ואחרי שבועיים כשעדיין הרגשתי את הכאב רק בזמן מאמץ
הלכתי לצילום אולטרסאונד ואמרו שהכל תקין אבל כשהכאב עדיין לא עבר בזמן מאמץ אחרי חודש
הלכתי לאורולוג וגם הוא אמר שאין לי כלום.
יש לציין שבזמן מאמץ אשך אחד עלה למעלה (לא לבטן) ואחרי כמה דקות הוא חזר למקום
אני אשמח לשמוע עוד דעה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיר
ד''ר נחום זילבר08/06/20081. לא מוכרת לי תופעה שכזו, בעיקר שאולטרסאונד אשכים תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול ביורטרדורי06/06/2008
הוסבר לי שהוצאת גידול (באורך של כ 2.5 ס"מ) מהאמצע של של השופכן וחיבורו מחדש הינו ניתוח בלתי שיגרתי.
א. באיזה בתי חולים ולאיזה מנתחים יש נסיון ומומחיות לנתוח כזה
ב. מה סיכוי ההצלחה לניתוח כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דורי
ד''ר נחום זילבר08/06/2008זה אכן גידול גדול.
האם דובר על כריתת הגידול וחיבור קצות השופכן?
כל בתי החולים הגדולים מטפלים בזה וסיכויי ההצלחה משתנים בהתאם להרבה נסיבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגדני זרע בבדיקת זרעעדי06/06/2008
ד"ר שלום
עקב הצמתות של זרעונים בבדיקת זרע ביצעתי שוב בדיקת זרע למציאת נוגדנים ונמצא שם IgA=20%
כאשר הטווח הוא עד 10%
1)רציתי לדעת ממה יש נוגדנים בזרע?האם יש קשר לווריקוצלה קלה שיש לי משמאל?
2)האם אחוז הנוגדנים יכול לעלות/לרדת?
3)האם יש טיפול לכך?
4)זה פוגע בפוריות?
5)האם זה קשור למעט לויקוציטים שהתגלו בדיקה?
תודה רבה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שי
ד''ר נחום זילבר08/06/2008אין קשר לוריקוצלה או ללויקוציטים.
הנוגדנים נוצרים בתוך הגוף ולא גורם חיצוני.
זה יכול לפגוע בפוריות אולם לא בהכרח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה-שאלה אחרונה
שי08/06/2008
1)רציתי לדעת האם יש טיפול לסילוק הנוגדנים מאחר וקראתי בספרות שאפשר לקחת סטרואידים,זה יעיל?
2)האם אחוז הנוגדנים יכול להמשיך לעלות או לחילופין לרדת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשי
ד''ר נחום זילבר10/06/2008כאשר ישנה בעיה של פוריות הקשורה לנוגדנים אז חלק מהטיפולים הוא באמצעות סטרואידים.
השוני בכמות הנוגדנים קיים ומשתנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוצלה וחשק מינימיכל06/06/2008
בס"ד שלום ד"ר זילבר! בעלי עבר ניצוח וריקוצלה לפני כארבעה וחצי חודשים. מאז אנחנו מרגישים ירידה משמעותית בחשק המיני שלו וביכולת להגיע לזקפה. האם יכול להיות שהניתוח פגע בזה? ואם כן כיצד ניתן לטפל בבעיה? תודה מראש מיכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל
ד''ר נחום זילבר06/06/2008אין קשר בין תיקון וריקוצלה לבין הפרעה בתפקוד המיני. אולם לעיתים, לגבר העובר ניתוח כלשהו יש בעיה ראשונית בחזרה לתפקוד מיני מלא. לאחר מכן אותה בעיה פסיכולוגית הוא סוחב איתו עד שמוצאים פתרון לבעיה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת PSA עם נתון גבוה מאודדויד משיח06/06/2008
בבדיקות מאתמול נמצא אצל אבי ערך גבוה מאוד של PSA = 16.6
שאלתי האם זה לבדו יכול להצביע על קיום גידול כלשהו או שזה נתון שמשקף דברים אחרים.
ברצוני לציין כי בבדיקות לפני חצי שנה מצאו אצלו טסיות דם כבוהות במיוחד מעל מליון והיום הוא מאוזן לאחר שהוא נוטל בקביעות הידראה - האם יש קשר ל- 2 הדברחים הללו, האם ההידראה יכולה גם להשפיע על בדיקת ה- PSA ?
תודה מראש על תשובתך
דויד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוד
ד''ר נחום זילבר06/06/2008למיטב ידיעתי אין כל השפעה או קשר.
יש לעשות בירור מלא אצל אורולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפיכהאבי05/06/2008
שלום ,
הנני בן 24.
לאחרונה אני שם לב לתופעה שלא היתה אצלי בעבר.
לפני השפיכה עצמה , הכוונה לפני השריר שמופעל ש"משפריץ" את הזרע הראשוני , יש לי מין נזילה קטנה של זרע.
הכוונה שממש לפני השפריץ יש נזילה קטנה של זרע.
ממה זה יכול להיות ? האם זה תקין ?
ראוי לציין שלאחרונה גם סבלתי מכאבים באזור הכיפה מאחורה. כאשר הפעלתי שריר (כמו השריר שמשתינים) , והכיפה התרחבה במצב זיקפה , היה לי כאב.
נעשה לי אולטראסאונד אשכים, והתגלה לי ורציקולה מינימלי שנאמר לי שבמצב הנוכחי לא יכול לגרום נזק , כל השאר תקין.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי
ד''ר נחום זילבר06/06/2008הפליטה הראשונית היא נוזלת סיכוך המופרש מבלוטות קופר באזור השופכה הקדמית ואינו מכיל זרע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם
אבי09/06/2008זה תקין אבל ? זה אמור לעבור לבד ? למה זה קורה ?
כי זו תופעה שלא קרתה לי בעבר , וקצת מוזר לי שפתאום זה קורה.
אשמח להבהרה, כדי שאני אהיה שקט.
תודה וחג שמח
נ.ב - משום מה כבר הגבתי והתגובה נמחקה. אם משהו לא בסדר בשאלה אז תגידו אל תמחקו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבי
ד''ר נחום זילבר10/06/2008זה תקין ואין שום בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרה סאונדעידו05/06/2008
נולדתי עם כליה אחת ובמעקב שביצעתי בבדיקת האולטרה סאונד התקבלה התשובה-
אורך הכליה 13.7 סנטימטר פרנכימה שמורה ללא עדות לאבנים קיימת הרחבה קלה של מערכת מאספת (רוחב אגן הכליה כ-2.3 סנטימטר)
שלפוחית שתן- קיבולת 280 סמק דפנות חלקים
ערמונית בגודל 3.4+3.7+3.5 סנטימטר
שארית שתן -כ 30 סמק
רציתי לדעת בבקשה האם הבדיקה תקינה
ומה זה אומר ההרחבה הקלה הזאת שרשום בתשובה
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עידו
ד''ר נחום זילבר06/06/2008הבדיקה תקינה וההרחבה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תותב תקוערונן04/06/2008
השתילו לי אשך תותב לפני כשבועיים והוא עדיין לא ירד לשק האשכים אלא "תקוע" באמצע, ולמרות שניסיתי ללחוץ עליו ולהטות אותו למטה כפי שאמר לי הרופא, הוא עדיין נשאר תקוע.
תוכל להסביר לי מהי הסיבה לכך והאם העניין יסתדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונן
ד''ר נחום זילבר06/06/2008ראה תשובה קודמת. אל תהיה בלחץ, פנה לרופא שבוע הבא- 10 ימים מהניתוח ובקש להיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)