מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם מותר ללכת לחדר כושר אם יש ליאלכס08/05/2008
וריקוצלה בדרגה בינונית עד ניכרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכס
ד''ר נחום זילבר11/05/2008כן. הורחקוצלה אינה משתנה בגודלה בשל אימונים בחדר כושר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר שלום יש משהו שאתה מתעלם ממנוקטן07/05/2008
אתה תמיד טוען שאורולוגים אינם מתעסקים בהגדלת הפין אך ישנו ד"ר יעקב יעקבי בוולפסון אשר עושה עיבוי פין בחפץ לב לכל המבקש ולא רק למי שסובל ממיקרופניס אני איני סובל מזה אך גדול הפין שלי רחוק אלפי שנות אור מלהיות משהו שאפשר להתגאות בו(או לפחות לא להתבייש בו) מהם הסיכונים הכרוכים בזריקת סיליקון לתוך הפין אודה לך אם תענה לי רק מקצועית ואת החישובים של סיכון לעומת רווח תשאיר לי
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטן
ד''ר נחום זילבר11/05/2008איני מתעלם משום דבר.
סיליקון לתוך הפין מסוכן וגורם נזק כמו אסבסט לריאות או עשן לאסטמתי.
איני עושה לך חישובים או רווחים. עלה והצלח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באשך השמאליaa06/05/2008
תחילה אציין כי האשך השמאלי קטן יחסית מהאשך הימני וכ"כ ישנם נקודות שחורות של דם בעיקר מעל האשך השמאלי , ולפעמים אני חש בכאבים באשך השמאלי ובעיקר כשנוגעים בו כואב לפעמים בצורה קלה לפעמים בצורה חריפה .
אני חושש שמשוש מה גם זה גורם לי ככל הנראה גם לשפיכה מוקדמת או שאנני יכול לשמור על זקפה לזמן ממושך או מספיק בצורה נאותה לקיום יחסי מין תקינים .
מבקש תשובה דחופה בעניין ואם הדבר יצטרך בדיקה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין את הגיל
aa09/05/2008אני בן 32
אודה על תשובה ואם יש עניין לבוא לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהaa
ד''ר נחום זילבר11/05/2008אתה מתלונן על בעיות באשכים מדוע לא תפנה לרופאך ותבקש US אשכים שיעזור בפתרון ובהסברים. בנוסך לכך, אם יש לך כאבים בנגיעה באשכים ואתה בן 32 זה יכול לגרום לך להימנע מיחסי מין. זה אינו גורם לשפיכה מוקדמת או לבעיות בזקפה.
בנושא זה פנה לרופא מומחה שישמע את סיפורך, יבדוק אותך ויחליט על טיפול מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחית שתן גדולה בעובראורית06/05/2008
שלום רב,
אני בשבוע 16+2, בשבוע 15+3 הייתי בסקירת מערכות מוקדמת. (מדובר בזכר)והרופא אמר שראה שלפוחית שתן מוגדלת ולטענתו העובר לא רוקן אותה לכל אורך הבדיקה (כ-20 דקות).
בנוסף, הוא אמר שאגן הכליה הימני הוא 2.6 מ"מ והשמאלי 2.5 מ"מ וכתב שהתמונה יכולה להתאים לPUV.
היום (שבוע 16+2) הייתי שוב בבדיקת אולטראסאונד אצל רופא אחר שאמר שנצפתה שלפוחית שתן גדולה והשלפוחית אינה מצליחה להתרוקן לגמרי אם כי אין ספק כי יש מתן שתן. לגבי הכליות הוא כתב שנצפו אגני כליה מעט מורחבים עד 2.6 ושהמרקם מתאים לגיל ההריון.
הוא כתב שיש רושם שמדובר בהיצרות של הposterior urethral valve. (בנוסף אמר שנדמה שיש מערכת איסוף כפולה ושהכליות מחוברות אך אמר שאין מה להתרגש מזה).
אני מגיעה אליו עוד שבועיים לביקורת נוספת.
שאלותיי:
-האם בהכרח תהיה אי ספיקת כליות לעובר אם יתברר שהשלפוחית נשארת מלאה כל ההריון (הגודל שלה הוא פי שניים עד פי שלוש מהנורמה)?
-בהנחה והשלפוחית לא מתרוקנת, אני יודעת שיש פרוצדורה של ניקוב הקרום לאחר הלידה. אולם הבנתי שעדיין יש סיכוי שלעובר תהיה אי ספיקת כליות, נכון?
-איך והאם ניתן לזהות מצב של אי ספיקת כליות בעובר?
-אם עוד שבועיים יתברר שהשלפוחית הסתדרה והעובר נותן שתן- האם יכול להיות שנוצר נזק לכליות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורית
ד''ר נחום זילבר11/05/2008ההבחנה של הרופאים היא כנראה נכונה. ה"שסתומים" האחוריים של השופכה בעובר נמצאים מתחת למוצא כיס השתן וגורמים להפחתה של ניקוז השתן והגדלת השלפוחית.
האם בררתם טיפול תוך רחמי לכריתת שסתומים אלה?
קרוב לודאי שלאחר הלידה שלפוחית השתן תנוקז ולאחר מכן, השסתומים יוסרו בניתוח.
לגבי היווצרות אי ספיקת כליות יש לברר אצל הגניקולוגים לגבי בדיקת תפקודי כליה בנוזל השפיר.
בכל מקרה, העובר מפריש שתן ואין סתימה מוחלטת ואין מעוט מי שפיר לכן קרוב לוודאי שהכליות עובדות. ניתן לומר, שהכליות לא נפגעו לפחות בחלקן ולפיכך התהליל יהיה הפיך לאחר הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי להגיע לזקפהאורן06/05/2008
אני בן 36, אני מתקשה להגיע לזקפה כבר מעל לשנה ואם אני מגיע היא קצרה ובהתעלסות המצב עוד פחות טוב, אין לי זקפה בבוקר. עשיתי בדיקות דם והם תקינות (חוץ מכולסטרול כללי 215) כולל PSA=1.1 וטטסטרון תקין וגם אולטראסאונד תקין. הלכתי לרופא והוא נתן לי אנטיביוטיקות דוקסילין וציפרודקס במשך חודש ללא שום שיפור. ועכשו קיבתי גם טסופלמד. מהי המלצתך לאור הנתונים הנל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורן
ד''ר נחום זילבר11/05/2008לאור תאורך, יתכן, שמדובר בבעיה פיסיולוגית או פסיכולוגית. קרוב לוודאי שילוב של 2 הבעיות.
פנה למומחה המטפל בבעיות אלו והוא לאחר ביצוע בירוןר נוסף ינסה לעזור לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינור המוביל מכליה לשלפוחית השתן צראני06/05/2008
שלום,
אני בת 26, לפני שלוש וחצי שנים גילו לי(עקב תלונות לדלקת שבתן), שהצינור שמוביל מכליה לשלפוחית השתן צר ולכן איזור מסויים שלא ברור לי בידיוק גדול מהנורמה ורחב, לאחר בדיקות אמרו לי שזה מולד ושזה זה בסדר, אז לא היו לי כאבים,
היום לפני כמה חודשים התחילו להופיע לי כאבים בכליה הימינית ואז גם קצת בשמאלית(שלפי בדיקות של אז הייתה בסדר), הרופא אמר שבחלק מהמצבים עושים ניתוח להרחת הצינור, האם זה מסוכן, האם אם זה מולד לא יצטרכו לעשות ניתוח בכלל, והאם המצב הזה הוא שכיח, מה הפתרון היעיל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי
ד''ר נחום זילבר11/05/2008לא נתת לי מספיק נתונים רפואיים.
במידה וישנה היצרות במוצא אגן הכליה הגורמת להרחבתו בין אם זה מולד ובין אם זה נרכש ההחלטה על ביצוע ניתוח היא בהתאם למצב החסימה וכמותה, לזיהום במקום ולכאבים שישנם באזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרחבה לשאלותיך ותודה על התושבה
אני13/05/2008יש לי כאבים שכרגע אפשר לסבול, אבל גורמות לי לחשוב על הכליה בלי הפסקה, לפעמים הכאבים מתאספים לצד שמאל(בה הכליה בריאה כביכול), אני עשתי לאחרונה בדיקות חוזרות של דם ושתן שתוצאותם לבדיקת תפקוד כליות יצאה תקינה ושתן גם, בנוסף עשו לי אולטרסאון כליות ושלפוחית השתן שבה שתי הכליות שלי בגודל 10.8 בערך סנטימטר, שזה הבנתי שתקין, מה שמוזר לי שהוא טוען שלא ראה בעיה בהרחבה כלשהי, למרות שלפני 3 וחצי שנים כן ראו לי את זה באולטרסאון וככה התחלתי בדיקות מעמיקות אז, הפעם יש לי כאבים והרופא שלי אומר שהכל בסדר ושהבעיה היא לא בכליות, אני מאד מאד חוששת ורוצה לפנות לאורולוג מומחה ומתמצה יותר בבעיה שיש לי, האם תוכל להמלית לי על מישהו שיוכל לעזור לי?
הבדיקות שעשיתי לפני 3 וחצי שנים היו מיפוי כליות(אז יצאה תקין עם איחור קל של קליה ימינית)
צילו כליות שבו רואים בבירור את הרחבת אגן הכליה
ועוד בדיקה שבודקת אם השתן לאחר השתנה, לא נשאר בשפלוחית ולא חוזר אחורה לכליה, שיצאה תקין
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה בעת השפיכהאמא מודאגת05/05/2008
שלום, אנחנו זוג בשנות השלושים נשואים שמונה שנים.
לפני חודש וחצי ילדתי את ביתנו השניה, בפעמיים הראשונות והיחידות שקיימנו יחסים מאז הלידה בעלי מיתלונן על צריבה באיבר המין בעת השפיכה, מה לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ע. א
ד''ר נחום זילבר06/05/2008יתכן, ובעלך סובל מתהליך דלקתי בערמונית כנראה, עקב יחסי מין מעטים בחודשים האחרונים. ממליץ על פניה לאורולוג לאיבחון ולטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיבה/דלקת ערמוניתמשה05/05/2008
עקב דלקת ערמונית ('חיידקים שונים' בזרע) קיבלתי ציפרודקס 1(250mg) ליום לשלושה חודשים. לאחר חודש הגיע תוצאת שתן pcr לזיבה חיובי, נאמר לי להפסיק הציפרודקס וקיבלתי זריקת רוצפין + דוקסילין 2 (100mg) ליום לשבוע.
שאלותיי:
1. האם יתכן שהזיבה היא שהביאה לדלקת הערמונית?
2. האם לדעתך לאחר הזריקה והדוקסילין המטפלים בזיבה, נכון שאחזור להשלים את שני חודשי הציפרודקס המטפל בדלקת הערמונית?
3. עצתך בכלל?
תודה ד"ר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משה
ד''ר נחום זילבר06/05/20081. יתכן שכן
2. זה יהיה קשור בתלונות ובתופעות שיהיה לך בעתיד
3. הטיפול שקבלת עד עכשו תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר.
משה06/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בעניין
משה07/05/2008האם נבון יהיה להאריך את 7 ימי הדוקסילין, מאחר ומדובר הן בזיבה והן בדלקת ערמונית, ל 10 או 14 יום?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשה
ד''ר נחום זילבר11/05/2008לא. מספיק שבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעונים באיבר המין.חן05/05/2008
שלום.
יצא לי בגזע הפין מן פצעון כזה לפני איזה חודשיים ולא התייחסתי אליו.
עכשיו הוא התחיל לכאוב וקיבל גוון צהוב מוגלתי כזה בתוכו כמו חצ'קון שעל הפנים.
זה שורף כזה.
מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חן
ד''ר נחום זילבר06/05/2008פנה בהקדם לרופא עור שיאבחן ויטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוצלהORI05/05/2008
ביצעתי בדיקה על קולית של אשכים + דופלר אשכים
נמצא כי יש וריקוצלה דו צדדי במידה בינונית עד קשה מימן וקשה משמאל, כמו גם הפרעה בזרימת הדם עורקית באשך שמאל, ייתכן כמשנית לוריקוצלה, כולל ירידה בתנגודת.
שאלותיי:
1. מה המלצתך לפעולה בהנחה שתוצאות הבדיקה מהימנות?
2. האם תוצאות הבדיקה יכולות להיות מושפעות מכך שקיימתי יחסי מין באותו יום? האם אין צורך ב"התנזרות" מיחסי מין טרם בדיקה (לא קיבלתי הנחיה כזו)?
אני שואל כי בעבר עברתי ניתוח וריקוצלה , וכשעשיתי בדיקת זרע לפני הניתוח חייבו אותי באותה התנזרות (לפני כשמונה שנים)
3. אם עברתי ניתוח וריקוצלה, מה הסיבה שהבעיה חזרה?
4. במכון הבדיקה המליצו לי על צנתור. חוות דעתך?
תודה
ORI* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריקוצלה
ד''ר נחום זילבר06/05/2008ישנם מקרים של הישנות וחזרת הוריקוצלה. יש מקום לבצע צינתור או ניתוח.
אין קשר ליחסי מין בזמן בדיקת U.S.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב באשכיםאבי05/05/2008
שלום ,
מזה מלעלה מחודש אני סובל מכאב באזור אשך ימין , שלפעמים מקרין גם לשמאל.
הכאב הוא לא קבוע , אלא מופיע לפעמים במשך היום ונעלם.
הייתי בבדיקה אצל אורולוג שאמר שהכל תקין , ושלח אותי ליתר ביטחון לCT פרוטקול אבנים.
בדיקות שתן,אולטראסאונד כליות תקין , בדיקות דם תקינות. בקרוב יש לי גם אולטראסאונד אשכים.
שמתי לב שלאחרונה יש לי ווריד שמאד בולט בצד האחורי של איבר המין , וגם שיצאו לי נימים קצת בולטים בצד הקדמי של איבר המין. ממה זה יכול להיות , זה יכול להיות קשור למשהו ?
האם וריד בולט ונימים זה משהו שעובר ?
בכל מקרה , אני קצת חושש כי לא ברור לי ממה הכאב ולמה הוא לא עובר.
תודה על התגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי
ד''ר נחום זילבר06/05/2008אחרי שתבצע C.T. ואולטראסאונד אשכים יהיה קל יותר לענות לך. לוריד אין קשר לעניין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד דבר
אבי07/05/2008אני אכן אעשה את הבדיקות.
בנוסף , ביומיים האחרונים התחילו לי גם דקירות שבאות והולכות באיבר המין עצמו , בחלק העליון בסמוך לכיפה.
בקשר לוריד הבולט
, שמתי לב שלפעמים הוא בולט ולפעמים לא.
למה זה יכול להיות קשור כל התופעות הללו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבי
ד''ר נחום זילבר11/05/2008יתכן, שיש עדיין גבישי "חול" במערכת השתן הגורמים לתופעות אלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירוכרומוציטומהירון04/05/2008
שלום
אובחן אצלי גידול באדרנל ימין מהסוג הנ"ל עם קטכולאמינים מוגברים ללא סימפטומים.קוטר הגוש 8 ס"מ.
שאלתי היא האם ניתוח הוא הכרחי ?
בהנחה שהגוש שפיר מה הסיכוי לממאירות בשלב כלשהו ?
הומלץ לי על ניתוח פתוח. מה דעתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירון
ד''ר נחום זילבר06/05/2008כן. צריך לנתח ובניתוח פתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדים עם איברי מין קטניםמיכאל04/05/2008
שלום דר
אני אב ל3
הילד הבכור וגם האחים שלו נמצאים בעקומה העליונה מבחינת גובה הבכור בן 6 ואחיו בני 4
נראה כי איבר המין של הבכור קטן ביחס למידות גופו וכן ביחס לאחיו-השאלה היא האם ניתן לעשות משהו כי זה ממש מטריד את מנוחתי-האם יש אורולוג ילדים שאתה ממליץ לפגוש?או שאין מה לעשות-אודה על תשובתך
מיכאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכאל
ד''ר נחום זילבר06/05/2008הייתי פונה לאנדוקרינולג ילדים במסגרת בתי החולים השונים לפי הפניית קופ"ח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תוצאות בדיקת אולטרסאונדאופיר04/05/2008
דוקטור שלום,
אני סובל כבר זמן רב מתכיפות במתן שתן. לפני כשנה עשיתי בדיקת אולטרסאונד, והכליה הימנית היתה בגודל 11.6 ס"מ. עכשיו עשיתי בדיקה נוספת, והכליה הימנית היא בגודל של 10 ס"מ (הכליה השמאלית ירדה מ-10.9 ס"מ ל-10.6).
רציתי לשאול האם יש משמעות כלשהי להבדל בגודל הכליה בין בדיקה לבדיקה, או שזה הבדל חסר משמעות?
ושאלה נוספת: האם התרופה vesicare כבר אושרה לשימוש בארץ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופיר
ד''ר נחום זילבר06/05/2008יתכן, שוני שכזה. השתדל לבצע U.S. ע"י אותו מכון ואותו בודק.
תרופת ה VESICARE תרופה יעלה וטובה לבעיה שהיא מכוונת אליה. מאושרת לשימוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיפות במתן שתןים03/05/2008
ד"ר שלום,
אני בן 49 וכבר הרבה זמן יש לי בעיה שאני משתין הרבה יחסית לאנשים אחרים,
כמו כן יש לי דחיפות במתן שתן ללא יכולת להתאפק כמעט(לא בלילה)
בדיקות דם תקינות
אולטראוסנד תקין
בדיקת אורולוג של הערמונית תקינה גם כן
בבדיקת שתן נמצא דם סמוי.ובבדיקה שתן חוזרת אחרי חודש לא נמצא דם
אני ממתין לבדיקת ציסטוסקופיה.
האם בדיקה זו הכרחית?
ממתין לתשובה להמשך טיפול
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ים
ד''ר נחום זילבר06/05/2008כן. כוונת הבדיקה לשלול ממצא בכיס השתן. כמו כן, צריך להחליט לגבי טיפול בהפרעות במתן השתן שמהם אתה סובל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)