מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דליפת שתן בילדה בת 3 וחצימיה30/05/2008
בתי בת 3 וחצי, גמולה ביום כשנה. מאז נגמלה, היא ממשיכה להרטיב את התחתונים ולפעמים גם את המכנסיים. לפעמים רק כמה טיפות, לפעמים פיפי שלם. תמיד היא אומרת שאין לה וכשמתיישבת בשירותים, יש פיפי.
בימים ששותה הרבה, בורח לה הרבה. או טיפטוף בתחתונים 5-6 פעמים במשך 3 שעות אחה"צ או 2-3 פיפי שלם. רק כשיוצא לה היא נזכרת להגיד. לפעמים אפילו לא שמה לב שהכל רטוב. יש תקופות שאין שום בריחה. לא הצלחתי עד היום לעלות על חוקיות מסויימת אבל יש לי הרגשה שיש לה בעיה.
מה זה יכול להיות? יכול להיות קשור לשרירים רפויים? לשלפוחית שתן לא תקינה? מה צריך לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיה
ד''ר נחום זילבר03/06/2008ראשית עליך לפנות לרופא ילדים. יתכן, ומדובר בכלל בבעיה פסיכולוגית. אולם, יתכן, כי ישנה בעיה פיסיולוגית ואז יש להפנותה לנפרולוג ילדים שיחליט על בירור, בדיקות וכו'.
קשה לדעת בשלב זה האם זו פגיעה עיצבית או שרירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פין נוטה לצדאיציק30/05/2008
אני בן 15.5 והפין שלי נוטה לצד שמאל ולמעלה כשהוא בזקפה לדעתי בערך נטייה של 30 מעלות באלכסון זה יכול להזיק או שזה יכול לגרום בעיות בעת חדירה?
ועוד שאלה הגודל של הפין הוא 16 ס"מ האם זה בסדר לגיל שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה
איציק31/05/2008שכחתי להגיד שאני לא זוכר שהעקמת בפין היתה בעבר אני חושב שהיא התחילה רק בשנים האחרונות של גיל ההתבגרות.
יכול להיות שזה יעבור עוד כמה שנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיציק
ד''ר נחום זילבר03/06/2008הגודל סביר והעקמת יכולה להיעלם עם הגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאבי30/05/2008
אני בן 26 לפני 3 חודשים התחילה אצלי תדירות גבוהה במתן שתן שהחמירה עם הזמן והיום יש לי כול חצי צורך במתן שתן ,בגלל התדירות הגבוהה אני יכול לישון רק משעה 12 בלילה במקרה הטוב ואני קם בלילה הרבה פעמים ואני לא יכול לישון רצוף ,אני לא יכול לישון צהריים כי כול הזמן יש לי שתן ,עשיתי בדיקת אולטסאונד ,בדיקת שתן ,בדיקת תרבית וכולם יצאו תקינות ,הייתי מטופל בנוביטרופן והתרופה לא עזרה אחרי זה עברתי לספזמקס ובאיזה שלב הרגשתי שההתרוקנות מלאה אבל אחרי זמן קצר הבעיה חזרה ,עשיתי בדיקת זרימת שתן והאורולוג אמר שיש לי חסימה והזרימה חלשה ונתן לי אומניק למשך חודש אבל זה לא עזר ,היום אני מטופל בדטרוסיטול בשבועיים האחרונים ,רציתי לשאול אותך כמה שאלות :1.אם יש לי זרימה חלשה וחסימה האם דטרוסיטול וספזמקס יכולים לעזור ?2.איזה עוד בדיקות אפשר לעשות ?3.מהי חוות הדעת שלך אחרי מה שתיארתי?תודה רבה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי
ד''ר נחום זילבר30/05/2008נדמה לי שכבר עניתי בעבר.
אורודינאמיקה זו הבדיקה שתוכל לומר בוודאות מה קורה אצלך בכיס השתן מבחינה עצבית, תגובתית, חסימתית וכו'. זרימה חלשה של שתן שמופיעה בגיל 26 ספזמקס בוודאי לא יעזור. אולי יקלקל. הטיפול שתארת אותו אינו הולם מצב של בחור בן 26.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזו בדיקה יותר אמינה?ים28/05/2008
שלום ד"ר
רצתי לשאול איזו בדיקה יותר אמינה?
ציסטוסקופיה או ct?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ים
ד''ר נחום זילבר30/05/2008שתיהן אמינות ולכל אחת יעוד משלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לעשות משהו?חסוי28/05/2008
שבחור צעיר בסביבות גיל ה20 מאז ומתמיד היה לו חשק מיני ירוד וקושי בהגעה לאורגזמה?
ברור שצריך בירור לעבור אבל השאלה שלי אם יש טיפול לכך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי
ד''ר נחום זילבר30/05/2008יש ברור ובוודאי יש טיפול לכך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימפוטנציה!יניב28/05/2008
שלום , יש לי שאלה בנוגע לאימפוטנציה:
אם התחילה אימפוטנציה בעקבות דכאון , יש דרך להחזיר את המצב לקדמותו או שזה אבוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יניב
ד''ר נחום זילבר28/05/2008כן. ניתן לעזור. המצב לא כל כך מסובך ולא אבוד.
אפשרות ולחזור ולהיות באותו מצב כמו שהיית קודם תחילת הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- sensory instabilityסמי27/05/2008
אחרי ניתוח l5s1 איבדתי שליטה על השלפוחית והיא מצומקת וsensory instability היה הממצא באורודינמיקה מה זה אומר ?ומה הטיפול בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמי
ד''ר נחום זילבר28/05/2008זה אומר ששלפוחית השתן קטנה ותחושת מתן השתן משתנה.
יש צורך בשיפור התפקוד של מתן השתן על ידי הפחתת תחושת הדחיפות והתכיפות במתן השתן. מנסים לעשות זאת באמצעות תרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בכליהבוריס27/05/2008
אני בת 50 ואתמול עברתי בדיקת אולטרה סאונד בעקבות כאבים בכליה השמאלית .
התוצאות :
כליות בממדים ומנח תקינים. היחס בין הקליפה והסינוס שמור.
כליה ימנית בקוטר אורכי 11 ס"מ.
כליה שמאלית בקוטר אורכי 11.2 ס"מ עם ציסטה בקוטב עליון כ 1.5 ס"מ.
להלן ממצאי סריקה על קולית של האגן :
כיס השתן הודגם היטב וגבולותיו סדירים.
אין נוזל חופשי בשיפולי הבטן.
בסיכום: ציסטה בכליה השמאלית.
לפני שנתיים עשיתי בדיקה זהה מאותן הסיבות והתוצאות היו :
כליה ימנית בקוטר אורכי 10.1 ס"מ.
כליה שמאלית בקוטר ארכי 10.2 ס"מ .
בשתי הכליות הודגמו ציסטות קורטיקליות פשוטות.
אין עדות להידרונפרוזיס.
כיס השתן הודגם היטב וגבולותיו סדירים.
אין נוזל חופשי בשיפולי הבטן.
האם התוצאות תקינות ?
הכאבים נמשכים עד היום .
מה עלי לעשות לגבי הציסטה?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנה
ד''ר נחום זילבר28/05/2008התוצאות תקינות הציסטה כפי הניראה היא לא הגורמת לכאבים ואין לעשות דבר בנוגע לציסטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בתפקוד המיני.27/05/2008
שלום אני בן 20 ולפני שנתיים התחילה לי בעיה של קושי בלגמור. המצב שלי החמיר מאז והיום גם אני לא מצליח להגיד לזקפה. בנוסף גם יש לי ליבידו ירוד מאוד, חוסר חשק מיני, ובפעמים שהייתי גומר לא היה יוצא לי שפריץ של זרע אלא ממש מעט בעדינות. הייתי אצל אורולוג והוא אמר לי שכל מה שהוא יכול לתת לי זה ויאגרה או סיאלס. אני ממש מתוסכל מזה כי לפי מה שידוע לי זה לא פותר את הבעיה של קושי לגמור וליבידו ירוד... האם אין משהו אחר שניתן לעשות?
בבקשה תעזרו לי אני מתוסכל מהחייםםם....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתוסכל
ד''ר נחום זילבר28/05/2008הייתי ממליץ לך לפני שתתחיל בתרופות או בטיפול כלשהו, לבצע בירור הכולל: בדיקות הורמונים בדם.
לפי התשובות הרופא יפנה אותך לבדיקת RIGISCAN הבודקת זקפות לילה ובהמשך אולי אף יעוץ סקסולוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם תוכל להגיד לי מה לאמר לרופא?
.29/05/2008מה להגיד לו שאני רוצה כדי לטפל בבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתוסכל
ד''ר נחום זילבר30/05/2008תגיד לו אתה מעוניין לברר את כל בעיית החשק והאין אונות ממנה אתה סובל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 טיפות דם וציטוסקופייה...דני27/05/2008
שלום רב,
פניתי אליך לפני כמה ימים בנוגע לשתי טיפות דם קטנות שהופיעו לי בשתן ולבדיקות שנתנו לי + הציטוסקופייה וחחשש לגביה.
כל הבדיקות למעט הציטוסקופיה יצאו תקינות, ללא שום ממצא, האם אין תחליף אחר אפשרי לציטוסקופייה?
שפניתי לרופא המשפחה לספר לו על הבדיקות שנתנו לי, הוא לא הבין למה בגילי צריך ציטוסקופייה, הוא אמר לחכות אם שאר הבדיקות ייצאו תקינות ולא להחפז לבדיקה, מה אתה אומר?
רב תודות,
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דני
ד''ר נחום זילבר28/05/2008כמדומני שעניתי.
אם הציסטוסקופיה תקינה אין צורך בהמשך בירור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עזים באשכיםרועי27/05/2008
היי דוקטור,
אני בן 21, לפני כשבוע החל לי כאב באשך ימין שהקרין לבטן התחתונה בצד ימין, פניתי לרופאה שהפנתה אותי למיון בשביל שיעשו לי אולטראסאונד מיידי, אורולוג וגם כירורוג בדקו אותי פיזית ואמרו שהם לא רואים שום דבר חריג שמצריך אולטראסאונד מיידי ושאני אחזור לרופאת משפחה שתפנה אותי לאולטראסאונד במכון מאר, חזרתי אליה והיא הפנתה אותי, אבל התור הכי מוקדם זה רק ביום ראשון, בכל אופן, הכאבים התחזקו עד מאוד, מתישים אותי פיזית, הם עברו גם לאשך השמאלי ובכלל בכל איזור האשכים יש רגישות וכאבים עזים, האשכים זזים ללא הפסקה, משהו שלא היה לי לפני שבוע... יש לך איזו דעה מה זה יכול להיות?, לבינתיים זה כואב לי מאוד ואני לא מטופל, האולטראסאונד יגיע רק בעוד כמה ימים, מה אתה ממליץ לעשות? והאם אפשר להגיע אליך באופן פרטי באופן מיידי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רועי
ד''ר נחום זילבר28/05/2008אם הכאבים ממשיכים פנה בשנית לחדר מיון עם מכתב הפניה נוסף של הרופאה.
אם יש כאב עז באשך, יש לאבחן את הגורמים לו.
לא מוכר לי מושג "אשכים זזים ללא הפסקה".
אין צורך לבוא אלי באופן פרטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוקה קולהיאיר26/05/2008
שלום
האם זה נכון שקולה גורמת לייצור אבני כיליה ??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יאיר
ד''ר נחום זילבר28/05/2008לא ידוע לי על כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוצלהטל26/05/2008
שלום,
לבן זוגי נמצא וריקוצלה בדרגה 5. לפני כשנתיים עבר ניתוח שלאחריו הוגדר ע"י המנתח כ"לא מוצלח" וספירת הזרע הייתה לא תקינה.
אני נכנסתי כמובן להיסטריה ולפי דברי בן זוגי הומלץ לו על ידי הרופא שבמידה ויהיו קשיים בכניסה להיריון הוא ממליץ על ניתוח חוזר.
רציתי לדעת האם אפשרות לעקרות היא ממשית אני פשוט בלחץ היסטרי ובן זוגי אינו מוכן בשום אופן שאלך איתו לבדיקה מחשש שיהיו תוצאות לא טובות.
אין לי דרך אחרת לשאול מה הפתרונות לבעייה זו, והאם זה מבטיח שלא יתבצע היריון באופן טבעי.
בנוסף בן זוגי עוסק המון בספורט האם זה יכול להזיק?
אודה מאוד על התשובה.
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל
ד''ר נחום זילבר28/05/2008וריקוצלה דרגה 5 עם ספירת זרע לא תקינה מצדיק ניתוח חוזר ובהקדם.
איני מבין על איזו בדיקה מדובר שבן זוגך אינו רוצה אותך לידו.
ספורט לא גורם לוריקוצלה או לעקרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופלודקסרפי26/05/2008
רציתי לדעת האם אופלודקס במינון של 200 מיליגרם
יכול להעלות את תפיקודי הכליה בבדיקת דם (קראטנין)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפי
ד''ר נחום זילבר28/05/2008בדרך כלל לא צריך לגרום לשינוי ברמות הקראטנין אם לוקחים אותו בליווי שתיה מתאימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימפוטנציה + קורטיזון..בן26/05/2008
שלום.
האם אימפוטנציה היא אחת מתופעות הלוואי של לקיחת קורטיזון באופן קבוע מסוג:
(Dezacor comprimidos (deflazacort
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוני
ד''ר נחום זילבר28/05/2008קורטיזון בדרך כלל לא גורם לאימפוטנציה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה..
בן28/05/2008אז במקרים נדירים הוא יכול לגרום לאימפוטנציה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוני
ד''ר נחום זילבר30/05/2008לא מכיר את התרופה (Dezacor comprimidos (deflazacort.
באופן כללי קורטיזון אינו גורם לבעיות בתפקוד המיני. אולם רפואה זה לא 100% ולכן יתכן שבמקרים נדירים הקורטיזון משפיע על מערכת הורמונאלית ואז יכולה להופיע אין אונות חלקית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)