מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רגישות אחרי ציסטוסקופיהערן12/05/2008
לפני 4 שב' עברתי ציסטוסקופיה (תקינה) עדיין יש לי רגישות רבה בבסיס איבר המין (צד ימין) כולל בזמן יחסי מין (לא בשעת מתן שתן)
כמה זמן זה יכול להמשך? האם עשוי היה להיגרם לי נזק כלשהוא בזמן הבדיקה? (רירית???)
מה עלי לעשות? הכאבים/רגישויות משגעות אותי ומפריעות לשגרת יומי
האם יתכן מצב של בקע (שבר) כתוצאה מהבדיקה?
דיברתי עם הרופא המבצע לפני כשבועיים והוא אמר שזה יכול להמשך עוד שבווע 10 ימים והנה כבר 4 שב' ואין שיפור
אנא הושיע נא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערן
ד''ר נחום זילבר15/05/2008תיתכן רגישות אחר בדיקה. בוודאי לא נגרם בקע בעקבות הבדיקה. יתכן ויש תהליך דלקתי כלשהו במערכת השתן התחתונה ולכן אני ממליץ לבצע בדיקת שתן כללית ותרבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי אשכיםNEW12/05/2008
שלום
אני מתאמן כשנתיים במשקולות
לפני כמה ימים הרגשתי כאב באשכים, בהתחלה חשבתי שהכאבים הם מכדור חדש שהתחלתי לקחת אשר לו ידוע תופעת הלואי ככאבי אשכים
הפסקתי לקחת את הכדור, הכאבים נחלשו, חזרו קצת וכרגע נעלמו קליל.
חיכיתי כמה ימים לראות אם הכאבים חוזרים, היתי דיי בטוח שזה מהכדור, לקחתי שוב את הכדור, ובנתיים הכאבים לא חוזרים
מה שגורם לי לחשוב שהכאבים הם כתוצאה מהרמת משקולות
רציתי לדעת מה הנזק שיכול להיות מהרמת משקולות (אין לי הסטוריה של קילה מההורים, אך לאחרונה הופיעו לי פעמיים טחורים שבאו ונעלמו בפעם הראשונה בחיי)
אם הבעיה היא כתוצאה ממתחת שריר המשמקולות, האם זה אומר שיש סכנה או שאני יכול להתמשיך להתאמן במשקולות?
האם עלי כבר ללכת להבדק או רק במידה והכאבים יחזרו?
בכול מקרה אני בדילמה אם אני יכול להמשיך להתאמן או מה שזה מסוכן מדי ועלי להפסיק להרים משקולות
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי אשכים
ד''ר נחום זילבר12/05/2008לא מוכרים לי כדורים הגורמים לכאבי אשכים. הנזקים בהרמת משקולות הם לא לאשכים עצמם אלא לחולשה בשרירי הבטן התחתונה. אם ברצונך לבדוק את מצב הכאבים בשיפולי הבטן או באשכים פנה לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסמינים
NEW14/05/2008האם יש דרך לדעת את המצב בלי לגשת לבדיקה כי הבנתי שמדובר בפרוצודריה של בדיקות
האם יש חשש להמשיך להתאמן ? על אילו סימנים ואיזורים עלי לשים לב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהnew
ד''ר נחום זילבר15/05/2008אם יש כאבים או רגישות במפשעות או באשכים ניתן לבצע בדיקות לא חודרניות במסגרת קופ"ח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי קילה?
NEW17/05/2008מה לגבי קילה?
אני מתאמן במשקולות ויש לי כאבים קלים לאחרונה בצד
היתי רוצה לדעת את המיקום המדוייק שהאמור להיות בו כאב וכיצד אמורים להרגיש אותו
כדי לדעת האם יש סיכון להמשיך להתאמן או לגשת לבדיקה
שוב תודה וסורי על הטחינה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהNEW
ד''ר נחום זילבר19/05/2008בקע מפשעתי יכול להופיע. לכן כתבתי בתחילה- פנה לרופא מטפל כדי שיבדוק אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימי מחלהרונן12/05/2008
כמה ימי מחלה מקבלים על השתלת אשך תותב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אייל
ד''ר נחום זילבר12/05/2008כמה שצריך לפי דעת הרופא המטפל הכותב את מכתב השחרור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול בשופכןאירה12/05/2008
שלום.
האם ניתן לבצע בדיקה האם גידול בשופכן הוא סרטני ללא ניתוח ?
בתודה מראש
אירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירה
ד''ר נחום זילבר12/05/2008כן. על ידי ביצוע שטיפה של השופכן ובדיקת הנוזל היוצא ולאחר מכן, שתן לציטולוגיה. עם זאת, ישנן שיטות נוספות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדים עם איברי מין קטניםמיכאל12/05/2008
שלום דר
אני אב ל3
הילד הבכור וגם האחים שלו נמצאים בעקומה העליונה מבחינת גובה הבכור בן 6 ואחיו בני 4
נראה כי איבר המין של הבכור קטן ביחס למידות גופו וכן ביחס לאחיו-השאלה היא האם ניתן לעשות משהו כי זה ממש מטריד את מנוחתי-האם יש אורולוג ילדים שאתה ממליץ לפגוש?או שאין מה לעשות-אודה על תשובתך
מיכאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכאל
ד''ר נחום זילבר12/05/2008אנא ראה תשובתי מה- 6.5.2008.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת אנטיביוטיקהאיתי11/05/2008
בחודש שעבר עברתי טיפול אנטיביוטיקה אינטנסיבי. בשבוע שעבר עשיתי בדיקות זרע ושתן לאחר שסבלתי מתחושות מוזרות באשך. מבלי לחקות לתוצאות הבדיקה, הרופא רשם לי ציפרופלוקצין (500 מג X2) למשך 10 ימים.
אני די סובל מהאנטיביוטיקה האם אפשר להחליף את האנטיביוטיקה לאופלודקס?
כמו כן:
האם תוכל לעזור לי להבין את פרוש הבדיקה?
רמת הפרוטאין שלי בשתן היא 100 (השתן היה לאחר נתינת זרע)
Sperm Culture צמחה פלומה של עור
Leucocytes (Sperm)/Field בודדים
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתי
ד''ר נחום זילבר12/05/2008"ציפרו" היא תרופה טובה. המשך אותה לפי הוראת הרופא. לפי התשובה שכתבת יש זיהום קל בזרע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכונים בניתוחאלי11/05/2008
שלום רב,
אבקש לדעת מה הסיכונים או הסיבוכים העלולים להווצר כתוצאה מניתוחים:
1.ניקוז מים מאשך שמאל ומה הסיבה שזה קורה?
2. ניתוח ערמונית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלי
ד''ר נחום זילבר11/05/20081. הופעת נוזל סביב אשך קשורה בבעיה של ספיגת נוזל הקיים במעטפות האשך. לאחר ניתוח יכולה להיות הישנות נוזל באיזור.
2. אימפוטנציה, דליפת שתן, עצירת שתן, דימום, ולאחר תקופה גדילה מחדש של רקמת הערמונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליטת נוזל זרעדני11/05/2008
שלום רב, יש לי בעיה של פליטת נוזל זרע מגירוי מיני קל יחסית כולל נשיקות. מדובר על נוזל זרע שקוף בשונה מהזרע הנפלט לאחר הגמירה. הבעיה קיימת למעלה מ-10 שנים אולם מעולם לא בדקתי אותה. מעבר לאי הנוחות, במידה וזה מתרחש בהיקף רחב יחסית, מתחיל כאב בבטן התחתונה שנמשך מס' שעות ( אני משער שזה מפעילות יתר של מקור נוזל הזרע ). האם מדובר בבעיה מוכרת? למי ניתן לפנות כדי לבדוק את זה ולבחון אפשרות טיפול. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דני
ד''ר נחום זילבר11/05/2008דבר זה ידוע ומוכר אצל הרבה גברים. זוהי הפרשת נוזל מבלוטות ע"ש קופר הנמצאות בקידמת השופכה המופיעה בזמן גירוי מיני. אין צורך בטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפליטה מוגברת
דני12/05/2008אני מבין שהתופעה איננה מסוכנת אולם היא יוצרת חוסר נוחות. האם ישנה דרך למנוע את התופעה או לצמצם אותה?
(תודה על תשובתך המהירה,בכל מקרה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדני
ד''ר נחום זילבר12/05/2008לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צ'יסטה באפידידימיסאורן11/05/2008
ד"ר זילבר שלום ,
בבדיקת אולטראסאונד אשכים שעברתי נמצא כי יש לי צ'יסטה באפידידימיס בגודל של 0.5ס"מ.
מה זה אומר מבחינתי והאם ישנו מצב שבו מה שנראה כצ'יסטה באולטראסאונד יכול להתברר כמשהו אחר בסופו של דבר.
מהי מידת האמינות של בדיקה מסוג זה ומהי הסבירות לטעות?
יש לציין כי רופאה ( ולא טכנאית עם כל הכבוד ויש כבוד ) ביצעה את הבדיקה וכששאלתי אותה לאחר מכן האם הכל תקין היא אמרה שכן.
אשמח לקבל את תגובתך.
אורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה באפידידימיס
ד''ר נחום זילבר11/05/2008אכן זה ממצא שכיח שאינו מדאיג ואינו מסוכן. יכול להופיע בעקבות דלקת בצינור זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצ'יסטה באפידידימיס
אורן11/05/2008אך מה בנוגע לאמינות הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורן
ד''ר נחום זילבר12/05/2008הבדיקה אמינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצף בשתןים10/05/2008
שלום ד"ר
אני בן 49 ,ולאחרונה שמתי לב כי יש לי בועות וקצף בשתן.
מה זה אמור להיות?
תודה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ים
ד''ר נחום זילבר11/05/2008בצע בדיקות שתן כללית אולי יש שינוי ברמות החלבון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצי שפיכה מוקדמתיוסי10/05/2008
על פי הבנתי, שפיכה מוקדמת הוא התכווצות מוקדמת של האשכים.
הבעיה שלי היא שרק אשך אחד מתכווץ ו"שופך" מהר,
אבל האשך השני לא מתכווץ כלל איתו אין לי שום בעיה, אתו אני יכול לקיים יחסים רבע שעה ללא שום בעיה
האם יש איזשהו טיפול באשך הסורר?
ניתוח?
(כי להבנתי זו לא בעיה פסיכולוגית)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוסי
ד''ר נחום זילבר11/05/2008שפיכה מוקדמת אינה קשורה להתכווצות אשך אחד או שניים. אם אתה מרגיש כפי שאתה מתאר, "תקיים איתו יחסים כל הזמן" ולא עם בין זוגו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה מורגשת באשך שמאלאייל10/05/2008
ד"ר זילבר שלום
הנני בחור צעיר בן 31,לאחרונה חשתי כי באזור האשך השמאלי, ככל הנראה על גבי האשך יש מעין בליטה, בהרגשה דומה הדבר למעין וריד בולט או בליטה קטנה, האם תופעה זו שכיחה? ייתכן כי כלי דם באזור האשך התנפח ולכן מורגשת הבליטה? מה ייתכן שגורם לתופעה שתיארתי? ברצוני לציין כי לא חשתי כל כאבים כלשהם בתקופה האחרונה באזור האשך. חשבתי לפנות לבדיקת אולטראסאונד אשכים, האם רצוי?
אשמח לתשובתך בנושא
תדה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אייל
ד''ר נחום זילבר11/05/2008צדקת. זוהי הבדיקה הרצויה. פנה לרופא הכללי ובקש אותה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תדירות מתן שתן - מתי זה נורמליגלי10/05/2008
שלום רב. אני חולת סכרת סוג 2 מטופלת בתרופות. בזמן האחרון יוצא לי שתן לעיתים קרובות. האמת שאני גם שותה הרבה. רציתי לדעת איך אפשר לדעת האם תדירות מתן השתן היא נורמלית. איך אפשר לדעת תוך כמה זמן השתייה מתפרקת לשתן? איך אפשר לדעת איזה שתן קשור לאיזו שתייה? מקווה שהסברתי את עצמי. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי
ד''ר נחום זילבר11/05/2008חולה סכרת השותה הרבה ונותן הרבה שתן זה סביר. אולם, יש לבדוק את רמות הסוכר ושאר בדיקות בדם. לכל אחד תדירות משלו ולא חשוב איזה שתן קשור לאיזה שתיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפיכה מאוחרתאייל09/05/2008
כרתו לי אשך לפני כ-3 חודשים ובזמן יחסי מין לוקח לי לפעמים הרבה זמן לגמור (בהשוואה לפעם)
. האם זה קשור לכריתת האשך או שזה רק פסיכולוגי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אייל
ד''ר נחום זילבר11/05/2008לפי תיאורך, זה נראה כבעיה פסיכולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות באיבר המין הזמן בזמן מתן שתןאבי09/05/2008
שלום ..אני בן 17..
לפני יומיים רציתי לאונן ובפעם הראשונה שמתי סבון ..אך זה בטעות נכנס לי לתוך הפין (בכמות די נדיבה) זה כאב בצורה חזקה מאוד
ומאז אני מפחד להשתין ומנסה לדחות את זה כמה שיותר כי זה מרגיש לי דקירות כאלה בזמן מתן שתן ..
כשאני משתין גם , בנוסף לדקירות הרבות בעיקר מהכיפה אז אני שם לב לשפיח הדביק שיוצא לי גם
איך אפשר לטפל בעניין מבלי לפנות לרופא ? האם זה יעבור מהר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי
ד''ר נחום זילבר11/05/2008שתה הרבה ותן הרבה שתן והכל יסתדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)