מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כדורים נגד כאביםניסים26/04/2008
שלום,
אימי בת 62 אובחנה כחולת RCC עם גרורות בעצמות בין היתר,
כחלק מהטיפול הוחלט על כריתה של הכליה עם הגידול, ולאחר מכן טיפול תרופתי (סוטנט)
כיום ממתינים לתשובת הביופסיה ובינתיים היא סובלת מכאבים בלתי נסבלים.
ברצוני לברר האם לאחר כריתת הכליה יש מניעה כלשהיא להשתמש באוקסיקונטין לשיכוך כאבי גב (כתוצאה מהגרורות)? היא משתמשת בשילוב של טרמדקס 100מ"ג + אופטלגין + פרמין וזה כבר לא עוזר ואם כן לזמן קצר מאוד.
האם מבחינה אורולוגית יש להמנע מתרופות מסוימות במצב שלה (כליה אחת) היום אנו 9 ימים אחרי הניתוח.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסים
ד''ר נחום זילבר28/04/2008ניתן להשתמש בפרקוסט או אוקסיקונטין ולשלב זאת בשתיה רבה. זה בוודאי יקל עליה את הכאבים.
פנה לרופא לקבלת מרשם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך יודעים?תולי25/04/2008
שלום רב,
גבר בסוף שנות העשרים שמעולם לא הייתה לו פליטת זרע במצב של עירנות, האם זה מעיד על בעיות בפוריות? (מכיוון שהוא דתי לא קיים יחסי מין מלאים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תולי
ד''ר נחום זילבר25/04/2008אין קשר בין העירנות לבין הפוריות. כאשר תאונן או תקיים יחסי מין אז תוכל לדעת אם יש לך פליטת זרע. אז ניתן יהיה לבדוק את הזרע ולראות האם הוא פורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת אשך תותבאייל24/04/2008
רציתי לדעת אחרי כמה זמן ניתן לקיים יחסי מין לאחר השתלת אשך תותב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אייל
ד''ר נחום זילבר25/04/2008תוך מספר שבועות אחרי הניתוח בתנאי שאין כאבים או הפרשות מאזור הניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפיכה מוקדמתאורח24/04/2008
דוקטור שלום רב,
יש לי חברה מעל שנתיים. בתוך התקופה הזו היו זמנים מאוד טובים מבחינת תדירות ואיכות חיי המין שלנו. למרות זאת, תמיד הייתה בעיה של שפיכה מוקדמת וכתוצאה מכך בת זוגי לא מסופקת. המצב מתסכל אותי מאוד מכיוון שאני לא יודע מדוע נגרמת הבעיה.
הבעיה היא שבזמן קיום יחסי המין, בתנוחה שבת זוגתי מעדיפה אני לא מצליח להתאפק, אני מרגיש שיש לחץ גדול על איבר המין וכך אני שופך תוך 1-2 דקות. היו פעמים שהצלחתי להשתחרר ולתפקד כראוי אבל רוב הפעמים הם כאלו. יכול להיות שהבעיה נגרמת מהרגל לא טוב של אוננות ושפיכה מהירה מאוד מגיל מאוד צעיר.
לסיכום, יש לי היכולת "לגמור" מהר מאוד ואני לא מצליח לשלוט על עצמי ולהתאפק ברגע האמת. אני לא יודע מדוע נגרמת הבעיה ואשמח לדעת איך אני יכול לשפר את התפקוד שלי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורח
ד''ר נחום זילבר25/04/2008שפיכה מוקדמת או פליטה מהירה שונה מאדם לאדם. המשותף לכולם שזוהי "בעיה התנהגותית" של המוח. לכן הטיפול המומלץ הוא טיפול התנהגותי בשילוב תרופות. במידת הצורך פנה לסקסולוג או לאורולוג המטפל בעניינים אלה ובוודאי ניתן לעזור לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטיפול בעקמת הפיןיוסי24/04/2008
לאן / לאיזה רופא אני צריך לפנות לטיפול בעקמת הפין, מהו אופי הטיפול והאם הוא מכוסה ע"י קופת החולים? (אני בן 19)
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוסי
ד''ר נחום זילבר25/04/2008פנה לרופא קופ"ח שיפנה אותך לאורולוג שיחליט איזה טיפוחל מתאים לך. הכל מכוסה על ידי הקופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרימת שתן לצדדיםיוסף24/04/2008
שלום רב
אני גבר בריא בן 32
כאשר אני נותן שתן, הזרם אינו אחיד וישר אלא משפריץ לכוונים שונים ללא שליטה
דבר זה גורם לי לאי נוחות כוון שאני נרטב, צריך לנקות אח"כ וכו'.
מבדיקה ראשונית שעשיתי נראה לי כי יש קרום בפי השופכה שלי אשר אולי גורם לבעייה.
מה ניתן לעשות ולמי פונים?
אני חבר בקופת חולים מכבי.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוסף
ד''ר נחום זילבר25/04/2008פנה לאורולוג שיאבחן את אזור פי השופכה האם הוא חסום או מוצר או כל דבר אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל הפין מדאיג!ארז24/04/2008
שלום ד"ר,
אני בן 17 וחצי,שוקל 62 קילו וגובה 1.70 ,ויש לי אורך פין של 11 ס"מ.
רציתי לדעת אם הפין שלי עוד יגדל? או שזה גנטי כמו בא שלי?
חשוב לציין כי אני ממעיט לאכול בשר אם זה בכלל קשור?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארז
ד''ר נחום זילבר25/04/2008זה לא קשור לאכילת בשר אבל קשור לתורשה. הגודל במנוחה אינו קובע, רק חשוב לדעת מה קורה כאשר יש אוננות או יחסי מין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי ד"ר
ארז27/04/2008שלום,
לא הבנתי מה אתה מעוניין לדעת מתי שאני מקיים יחסי מין או מאונן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארז
ד''ר נחום זילבר28/04/2008אורך הפין ה"אמיתי" הקובע הוא בזמן יחסי מין.
אולם, אני לא מעוניין לדעת!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאא הבנתי!
ארז04/05/2008מתי שהפין עומד הוא 11 ס"מ זה הכוונה שלי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארז
ד''ר נחום זילבר06/05/2008O. K.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המטומה באשכיםיונתן23/04/2008
שלום
אני בן 27 בריא בדרך כלל. אובחן ווריקוצל דרגה 2 באשך שמאל לפני 3 שנים עקב כאבים ונפיחות שחלפו.
לפני 4 ימים התחיל כאב באיזור משמאל לאשכים, מעין גיד או וריד שמתנפח בשיעול או כיווץ הפין, ללא חבלה ידועה. לאחר יומיים התגלה שטף דם בחלק השמאלי של שק האשכים, כתם סגול חזק בחלק העליון, ליד הפין (אבל לא עליו) ושאר האיזור השמאלי של השק סגלגל. אין לי כאבים חזקים או חום. לא מקיא ואין כאבי בטן.
באולטרסאונד שבוצע האשכים התגלו כתקינים ללא תסביב אבל כנראה הווריקוצל החריף לדרגה 3. עברו יומיים מאז גילוי ההמטומה והכתם לא נראה שנחלש אלא אפילו הכהה. בבדיקה נאמר לי לחכות שבוע ולשוב לאורולוג אבל אני דואג.
אם ההמטומה היא תוצר של חבלה ולא סיבוך פנימי אחר שעלול לפגוע באשך אז למה רק בצד שמאל? האם יכול להיות שהתפוצץ הווריקוצל? או שיש בעיה שלא מתגלה בדופלר? יש לי גם כאב מציק בבטן בתחתונה ומתחת לצלעות, יכול להיות בקע בלי חום או כאבים חדים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יונתן
ד''ר נחום זילבר25/04/2008זו חבלה או שפשוף חיצוני בשק האשכים. ההתכהות מופיעה בתהליך של ריפוי של שטף דם חיצוני.
אין מצב של "התפוצצות וריקוצלה".
לגבי שאר הכאבים גש לרופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בזקפה שניה לאחר שפיכהמוש23/04/2008
שלום,
אני סובל מכאבים באיבר מין ובאשכים בזקפה שניה לאחר שפיכה
בדרך כלל הכאב עובר תוך כמה שעות.
ההרגשה היא כאילו האיבר שלי מתעקם או נמתח בצורה לא טובה (כאילו משהו מושך אותו כלפי מטה)
רציתי לדעת ממה זה יכול לנבוע,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוש
ד''ר נחום זילבר25/04/2008יתכן שהכאב קשור ל"התמלאות" חוזרת ופליטה של הזרע מהאשכים. כך נגרם הכאב ואז ישנה כאילו משיכה כלפי האשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת מין?אן 223/04/2008
היי,
שכבתי עם גבר לפני שבועיים ללא קונדום (בעוונותי...) לפני יומיים הוא הראה לי שלפוחיות על איבר המין שלו...הן בצבע העור וקרובות לבסיס הפין. הוא אומר שהוא ראה את זה כבר לפני כמה חודשים אבל לא קישר את זה למחלת מין או משהו. קיימנו מין אוראלי ויחסי מין מלאים. לפי מה שהוא אומר הוא לא זוכר שהוא סבל מגרד או תסמינים אחרים למעט השלפוחיות..השלפוחיות עצמן נראות כמו נקודות חן מעובות...אני ממש בלחץ. יש לי בעוד שבוע תור אצל הגניקולוגית. אני אשמח מאוד עם אפשר יהיה לשפוך מעט אור על פי התיאור. ממה שקראתי עושה רושם שאחת האופציות שנראתה מתאימה הוא נגיף הפפילומה...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אן2
ד''ר נחום זילבר25/04/2008כניראה את צודקת לגבי האופציות. אולם לא ברור בכלל אם ישנה הדבקה.
יתכן שמדובר בקונדילומה אקומינטום שאצל הגבר לא גורמת לגרד, אולם האישה יכולה לסבול מכך ויש לה תופעות שונות. זה בדרך כלל לא מופיע תוך שבוע. תדברי עם הגיניקולוגית על נושא זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באבדן זקפה ספונטאנית?גיורא23/04/2008
שלום רב ד"ר ומועדים לשמחה !
נתקלתי במאמר מדעי שהתרופה caverject מסוגלת להביא לשיפור ולחזרה של זקפות ספונטאניות במטופלים הסובלים מאי אונות אציין שאצלי נגרמה אי אונות פסיכוגנית כלומר אני מסוגל להגיע לזקפות אך רק עקב גירוי ישיר ולא חזותי כבעבר אציין שאני בן 32.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה
גיורא24/04/2008שמעתי על תרופה בשם tesopalmed forte c.yohimbine לטיפול באי רונות אצל גברים על גם על רקע פסיכוגני האם תרופה זו תוכל לשפר את מצבי? אציין שאבדן הזקפות הספונטאניות נגרם לאחר שנטלתי כמויות גדולות של הורמוני מין נשיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיורא
ד''ר נחום זילבר25/04/2008טוב שהוספת בשאלתך את נושא נטילת הורומנים נשיים שהוא הגורם אצלך לירידה באיכות הזקפה. לגבי כדורי tesopalmed שציינת וזריקות cavarjet שהזכרת בתחילת שאלותך- הם ניתנים למטופל בהתאם לבעיותיו ולא בהקשר למה שאתה כתבת. פנה לאורולוג מומחה המטפל בבעיות אלה וניתן יהיה לעזור לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איסוף שתןנחמה22/04/2008
באיסוף שתן 24 שעות קבלתי בתוצאה קראטינין 688 נמוך מהנורמה שהיא בין 800 ל1800 מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נחמה
ד''ר נחום זילבר22/04/2008שהפרשת הקראטינין נמוכה יותר מצביע על שתיה מופחתת או על רמת קראטינין נמוכה בדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתןמורן22/04/2008
מה אומרת הבדיקה Mucous בבדיקת השתן מיקרוסקופית?
התוצאה היא +++
התוצאות האחרות הן: Leucocytes (U)/Field - 2
Erythrocytes (U)/Field - 7
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורן
ד''ר נחום זילבר22/04/2008הפרשת ריר. אין משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם אדום על עטרת הפיןמנשה21/04/2008
כתם אדום בקוטר של כ 3 מ"מ על עטרת הפין כשבוע או יותר, אין דימום או הפרשה נראה כאילו מודלק אך ללא מוגלה ואינו כואב, אני בן 59, האם עלי לדאוג? למי ניגשים לעזרה רפואית?מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנשה
ד''ר נחום זילבר22/04/2008זה לא מדאיג.
יתכן וזה ממצא דלקתי כמו פרונקל וכד'. פנה לרופא עור טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן אשכיםגל20/04/2008
שלום,
לפני 6 חודשים התחלתי טיפול בסרטן האשכים עברי הוצאת האשך וכימותרפיה
כעת אין לי סרטן שאלתי: תוך כמה זמן אני יכול לעשות ניתוח להשתלת אשך תותב? האם הדבר מומלץ (מבחינת בעיות, סיבוכים וכו')
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גל
ד''ר נחום זילבר22/04/2008בדרך כלל הזמן הסביר הוא תוך שנה מכריתת האשך.
התיעץ גם עם האונקולוג שמטפל בך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)