מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החלמה ומעקב אחרי שברשרה29/07/2011
שלום,
אני מחלימה משבר רדיוס דיסטלי תוך פרקי (כף יד שמאל). שבוע לאחר הורדת הגבס, התחלתי בטיפול פיזיותרפי וריפוי בעיסוק, אך כף היד עדיין נפוחה ומלאת בצקת, אזור שורש כף היד נוקשה מאד, ואני לא מצליחה להזיז את היד למעלה ולמטה כמעט בכלל. ברצוני לדעת האם זה תקין? האם יש טעם גם במעקב של כירורג כף יד בנוסף לפיזיותרפיה ולמעקב של האורטופד? מה משך ההחלמה? האם מדובר בהחלמה מלאה?
אני לחוצה מאד מכל המצב ובעיקר מזה שהאורטופד הפנה אותי ל-CT. בהפניה כתב: "צילום מדגים איחוי של השבר בקיצור סבלוקסציה של ראש האולנה" מה זה אומר?
אני מודאגת מאד, אודה לתשובתכם
שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה ומעקב אחרי שבר - תגובה
ד''ר חגי אמיר31/07/2011שלום שרה,
אנו כרגע עונים לשאלה בערך חדש וחצי מאוחר מדי.
ההתנהגות לאחר גיבוס של שרש כף היד צריכה להיות: תנועות אינטנסיביות של האצבעות לסגירה ופתיחה מקסימלית לפחות עשר פעמים כל שעה.
מכיון שזה לא נעשה יש להתחיל זאת כעת כמה שניתן וכמה שיותר.
ניתן להעזר גם ביד השניה, וניתן לקבל הדרכה במרפאת ריפוי בעיסוק בקופה או בפיזיוטרפיה.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?