מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שניםvilly08/06/2023
שלום לחברי הפורום, אני כותב כאן הודעה נואשת לאחר 7 שנים של כאבי גב עזים וכרוניים בהם אני לא מצליח לטפל, אני בן 32 והחיים שלי פשוט נהרסו. במהלך השנים הללו הייתי אצל שלל רופאים, ניורלוגים, אורתופדיים, ראומטולוגים ועוד.
בקצרה - אני סובר שהמערכת הרפואית הציבורית זילזלה בי ולא בדקה את הפרמטרים הנכונים בכדי לנבור בעומק הבעיה.
בתחילת הדרך ובשנים הראשונות קיבלתי סוגים שונים של כדורים, זו הייתה דרך הטיפול. טרמל, טרמדקס, פרקוסט, אוקסיקונטין, פנטניל.
לקחתי את הכדורים הללו בממשך כ5 שנים בהם בדיעבד הבנתי שהחיים שלי נהרסו יותר, ירדתי המון במשקל (מעל 10 קילו) ועברתי שינויים במצבי רוח ובדברים שונים בחיי.
בנוסף, ב3 השנים הראשונות עברתי CT וMRI בהם הייתה אינדקציה של פריצות דיסק בחוליות L2-L3 ו- L5-S1
בשלב מסויים לאחר זמן רב לצערי הבנתי שכדורים הם לא פתרון, התלוננתי והתלוננתי (החלפתי רופא משפחה) וזה לקח קצת יותר ברצינות והחל בדיקות נוספות.התגלתה מחלת אוסטאופורוזיס בעמוד השדרה התחתון בציון T-Score של -2.9 (אני בכוונה מציין שוב שאני בן 32, כי לאחר בדיקה נאמר לי שהדבר חריג מאד) - ד"א זו אחת הסיבות בגללן אמרתי שהמערכת הרפואית זילזלה בי, כי אם אני סובל מהכאבים הללו כ7 שנים והתגלתה מחלת עצמות רק לאחרונה, אני סבור שהמחלה הזו כנראה כבר סוג של הייתה או התפתחה בתחילת הדרך כשהתלוננתי, אבל אף רופא לא טרח לבדוק את הדברים הללו.
אציין כי במהלך השנים הלכתי להידרותרפיה ופיזיותרפיה, גם כיום ממשיך לנסות, קצת מהכל, שחיה, הליכה ופיזיותרפיה, אך דבר לא עוזר.
בשלב הזה - אני חיי עם כאב עז וחד, שנמצא תמיד(!). בהליכה ובמיוחד במצבים סטטיים - ישיבה/עמידה ואף בשינה, זה נשמע קיצוני וקטסטרופלי אך אני לא ישן "כמו בן אדם" כבר כמה שנים, אני מתקפל מכאב, בלילה הכאב מגיע לרמה שקשה אפילו להגדיר כאב, זו מרגישה "שריפה" כאילו העמוד שדרה שורף מכאב במיוחד באיזור התחתון של קו המותניים. (זה גורם לכאב עז סביב 2 העצמות הגדולות של המותן והטוסיק)
אני עושה ככל האפשר תרגילי חיזוק שלמדתי בפיזיותרפיה וברשת במהלך השנים, אך הכאב הופך חד יותר ואז נוצרת הפסקה של תנועה מבחינתי ליומיים שלושה עד ניסיון חוזר להמשך פעילויות כאשר הכאב "קצת" נרגע.
אני פשוט מיואש, אין לי שמץ של מושג מה לעשות מעבר למה שכבר ניסיתי והכי גרוע - זה מדרדר והשאלה המרכזית שאני שואל את עצמי לאן עוד זה ידרדר כאשר אני לא מצליח לתקן? מה אהיה בגיל 40?
מצטער על הפוסט הארוך אבל אולי בשיתוף הזה ייצא איזה רופא צדיק או אפילו אדם שעבר חווייה דומה ודרך כך אוכל לשקם את עצמי.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתיחות בשיטת ההיפוך עם TEETER X3
עמוס אפרתי09/06/2023מהר מאד הכאבים יחלפו ולא יחזרו אם תתמיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?