בעיה במפרך הירך בשל עומס משקל הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה במפרך הירך בשל עומס משקל הריון
    קרן
    16/01/2008

שלום,

אני בת 38 ,ילדתי לפני תשעה חדשים.במהלך ההריון כנראה שנמתח או נמתחו גידים בחיבור בין האגן למפרק הירך בגלל העלייה במשקל ,עד כדי כך שלאחר הלידה לא יכולתי לעמוד על הרגל,(בשל הכאב)ונזקקתי לטיפול תרופתי ופיזיותרפי.

לאחר פגישות עם רופאי אורטופדיה ,הבנתי שהתופעה אינה מוכרת להם כל כך,אני לעומת זאת קראתי הרבה באינטרנט וגיליתי שזה כן קורה לנשים בזמן הריונן ,ואפילו בשתי הרגליים בו זמנית.בטיפת חלב סיפרה לי האחות שהייתה אמא שהזדקקה לקביים במשך תקופה של כמה חדשים.

עכשיו לאחר הזמן הרב שעבר ,אין לי בעיה להתהלך אבל לאחר פעילות ספורטיבית לא מאוד מאומצת ,יש תחושה במפרק של מתיחה ואני נזהרת.

איך אוכל למנוע את המקרה בהריון הצפוי הבא?והאם אפשר לשקם את מפרק הירך ולהביאו למצב שהיה לפני ההריון.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הריון וכאב במפרק הירך

ד''ר שמואל לובושיץ
    17/01/2008

שלום ומזל טוב,
    אם היו פעם כאבים אין הדבר אומר שבהריון הבא התופעה תחזור על עצמה....בכל מקרה לא ברורה לי האבחנה ומה בדיוק התרחש...לפיכך, על מנת לדעת בוודאות כזו או אחרת אם יש מקום לנקוט צעדי מניעה בהריון הבא יש קודם כל צורך לאבחן בדיוק את הפתולוגיה ממנה סבלת...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו