מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאחר ניתוח פריקת כתף + משקולותאבירן04/09/2011
שלום רב ,
כבן 34 ,לפני 12 שנה עשיתי ניתוח למניעת פריקות כתף CAPSULAR SHIFT.
מאז לא היו פריקות. עד לפני שנה וחצי הכל היה נראה מצויין ולא הרגשתי דבר ולו חצי דבר בכתף,לפני כשנה וחצי הלכתי לאורטופד ושאלתי האם ניתן להתאמן בחדר כושר ,הנ"ל ענה בחיוב והזהיר מפני תנועות מסוכנות (לא לעשות תרגילי פרפר,אלכסונים,חתירה והרמת ידיים עם משקל מעל הראש) אבל מעבר לזה עד לסף הכאב. כמובן שנשמעתי לאזהרות.
נרשמתי לחדר כושר והתאמנתי במשקלים נמוכים :חזה וידיים עד 15-20 קילו בלבד עם תרגיליים בסיסיים בהדרכת מדריך כושר שבמכון+ שכיבות שמיכה ,בהתחלה הכל היה בסדר אבל לאחר כחצי שנה התחילו רעידות בכתף ואף כאבים קלים גם ללא מאמץ ותחושה של חולשה תמידית בכתף שכאילו כל רגע עומדת לפרוק..לכן הפסקתי להתאמן..
לצערי גם כיום שאני כבר לא מתאמן יש לי תחושות שאני עומד לפרוק והרגשה של חולשה תמידית ואף קצת כאבים בלילה ובבוקר שאני קם ,קראתי שניתן לחזק את הכתף ע"י תרגילים ולכן הלכתי שוב לרופא הקופה וביקשתי פיזיוטרפיה לכתף לחיזוק ,הנ"ל שלח אותי ל US שתוצאותיו היו תקינות (מצ"ב בסוף המייל) ואמר לי שבמצבי לא עושים פיזיוטרפיה וככה זה נשאר ושעליי להפסיק להתאמן במשקולות לאלתר.
בייאושי הרב הלכתי לרופא שניתח אותי והנ"ל אמר (לאחר בדיקה כמובן) שהכתף לעולם לא תחזור להיות אותה הדבר והמשיל אותה לידית של דלת שבורה ואמר שעליי רק לשמר את המצב הקיים.
מה שמוזר זה שלעומת זאת בפורומים אני רואה רופאים+ פיזיוטרפיסטים שממליצים על פיזיוטרפיה לכתף לחיזוק +וסיפורים של אנשים (מה שכבר נראה לי מדע בדיוני..) שלאחר ניתוח מתאמנים כרגיל,איך זה יכול להיות ??
הכאבים והתחושות של חולשה הם בכתף וקצת מעליה ומאחוריה+ עד 20 ס"מ מתחתיה..
באמת שהייתי זהיר עם כל התרגילים שעשיתי ולא עשיתי אף תרגיל מסוכן ולא משקלים גבוהים..
האם יש תקווה למשקולות ? האם התחושות של כמעט פריקה יעברו בגלל שהפסקתי? האם ניתן לבצע משהו,כל דבר אפשרי שיכול לחזק את הכתף ? האם עליי לדרוש פיזיוטרפיה או שעליי פשוט לרדת מזה.
מצ"ב תוצאות ה US הבדיקה :
long tendon of biceps - תקין בתוך הגרוב
tendon subscapolaris - תקין
tendon infraspinatus - תקין.
tendon supraspinatus - תקין
subacromail bursa - תקין.
acromioclavicular joint - תקין
מבנה גרמי - אי סדירות גרמית קלה.
תודה מקרב לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח פריקת כתף + משקולות - תגובה
ד''ר חגי אמיר07/09/2011אבירן שלום,
איני יודע מה עשית בחדר כושר, יתכן והיגזמת במשהו יותר מידי מהר, וזה גרם להרגשת החולשה.
קשה להתרשם ללא בדיקה טובה.
ולפי התחושה שלך ניתן לקבוע איזה תרגילים לבצע כדי לשר את התחושה שלך.
זה לא מדע בדיוני.
לאחר ניתוח כמו שלך מלפני כ12 שנה לא צריכה להיות בעיה.
הבעיה היחידה שיכולה להיות זה אם נישאר נזק סחוסי עקב הפריקה הראשונה.
בכל מיקרה עליך לחזור לחיזוק הדרגתי. לא עם משקלות כבדים אלא סטים עם משקל נמוך.
לא להגיע אף פעם להתעייפות - זאת אומרת שאתה לא מסוגל להרים את היד לאחר המאמץ.
וכן פיזיוטרפיסטים טובים יכולים לסייע לך ולהמליץ על תרגילים ספציפיים לחיזוק השרירים החלשים.
בהצחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?