Plantar Fasciitis - לאן מכאן?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Plantar Fasciitis - לאן מכאן?
    מתן
    11/09/2011

שלום רב,
    אני בן 22, באופן כללי די בריא, ללא בעיות אורתופדיה בעבר. בתקופת הצבא הייתי רץ די הרבה כחלק מהשירות הסדיר, והתחביב דבק בי גם לאחר השחרור אם כי בעצימות גבוהה. לפני כשנה התחלתי להתאמן באופן חזק, והעלתי נפחים ותכיפות הריצות. בשלב מסויים הייתי רץ כ-50-60 ק"מ בשבוע, בדרך כלל בשלוש עד ארבע ריצות שבועיות. בערך לפני שמונה חודשים החל לי כאב חד בעקב רגל ימין, בזמן מנוחה אבל בעיקר ובעצימות גבוהה לאחר פעילות ספורטיבית או עמידה ממושכת.
    הפסקתי מיד לרוץ, פניתי לאורטופד - שאבחן פלנטר פשייטיס עם חשד להסתיידות בעקב, רשם אנטי-דלקתיים (ארקוקסיה) ושלח למנוחה של שבועיים. לאחר שבועיים חזרתי אליו, עדיין עם כאבים והפעם עם דחיפות - הייתי בדיוק לפני טיול לדרום אמריקה והייתי חייב לפתור את העניין הזה מהר. הוא אמר שהפתרון הכי מהיר הוא זריקת קורטיזון - קיבלתי שתיים במרווח של שבוע - ואכן במשך רוב הטיול לא הציקה הבעיה, למרות שטרקים ארוכים עם משקלים של רבע ויותר ממשקל הגוף, טיפוס הרים וספורט אתגרי אחר היו חלק מהשגרה שלי שם.
    חזרתי בחודש יולי האחרון לארץ ולמרות שכבר לקראת סוף הטיול התחלתי להרגיש את זה שוב, החלטתי לנסות לרוץ שנית - בקטנה, ק"מ וחצי. הכאב חזר ובגדול, באותה רגל, כאילו לא עברה דקה מאז זריקת הקורטיזון. חזרתי לאורתופד, שרשם שוב אנטי דלקתיים, הפניה למדרסים ושלח שוב למנוחה, ולאחר שזה שוב לא עזר - הפנה לפיזיותרפיסט.
    עם הפיזיותרפיסט אני כבר קרוב לחודשיים, פעם-פעמיים בשבוע של עיסויים-עינויים מסוגים שונים, מתיחות, תרגילי חיזוק, מכות חשמל, אולטרהסאונד, אמבטיות זרם, טייפינג... ובטוח שכחתי משהו שניסינו על הדרך. הדבר היחיד שעזר במידה מסויימת הוא הטיפול בחשמל, שהשכיח את הכאב לאיזור ה-48 שעות, אבל לאחר מכן חזר בפול-גז.
    אני ממשיך עם מתיחות ותרגילי חיזוק ביום יום, אבל את הפיזיותרפיסט אני מרגיש שאני לקראת מיצוי. במצטבר כבר קרוב לחצי שנה שאני סובל באופן פעיל מהדבר הזה, ויותר מזה שאני מתבאס שאני לא יכול לחזור לרוץ - זה כבר מתחיל להפריע ביום יום. כואב לי לעמוד ולדבר עם אנשים בעבודה (שבה רוב היום אני על כיסא) ואני כבר לא מסוגל כל כך ללכת למסיבות, להופעות או לדברים שמצריכים עמידה ממושכת.
    האורתופד שלי הזכיר בעבר טיפול בגלי הלם, אבל מכיוון שהדבר אינו מכוסה ע"י הביטוח הרפואי ומשיטוטי ברשת לא הצלחתי למצוא הוכחה ליעילותו אני לא יודע אם זה הכיוון הכדאי. יש גם את האופציה הניתוחית שהיא מוצא אחרון מבחינתי ולמזלי אני עוד לא כזה מיואש.

מה עצתכם במקרה? אשמח לכל מידע ועזרה שתוכלו לספק...

תודה,
    מתן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    Plantar Fasciitis - לאן מכאן?

הוספת תגובה

• Plantar Fasciitis - לאן מכאן? - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    12/09/2011

מתן שלום,
    ניראה לי כי כבר ניסית כמעט הכל.
    זה עשוי לעניין אותך, יתכן ומדרסים מסוג זה יעזרו לך.
    המדרס הזה שומר על קשת מקסימלית מחד ומלווה את כף הרגל עם הכוחות המופעלים עליה על פי קליברציה הלוקחת בחשבון את משקל הגוף גמישות הרגל והפעילות הנידרשת.
    כך שומרת מפני כוחות יתר המופעלים על ידי הרצועה הכפית.
    אם תהיה מעוניין במדרסים אלא צור איתי קשר.
    דר' חגי אמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר חגי

מתן
    12/09/2011

היי חגי,
    קודם כל רציתי לומר תודה על התשובה ועל זמנך.
    שנית, בעבר בהמלצת האורתופד כבר עשיתי מדרסים לפי מידת גבס, לא בטוח לגבי האיכות שלהם, אבל מה שכן בטוח הוא שהם היו נוראיים, לא משנה לאיזה נעל הכנסתי אותם - הם היו גדולים או עבים מדי וזה גרם לרגל להדחס בתוך הנעל, ובכך לכאב גדול שאפילו עלה על הכאב הרגיל של הPF. האם דבר כזה ניתן לפתירה בסוג המדרסים שאתה מציע?
    אני בשלב של קרוב לייאוש מוחלט, היום אחרי העבודה (שהיא במשרד ובישיבה כמעט מוחלטת) הורדתי נעליים ובשני צעדים הראשונים שלי פשוט כאב לי, בצורה שהייתי חייב להתיישב. אני רוצה לפתור את זה כבר ומוכן לנסות כמעט הכל, כמו שכבר אמרתי, לכן אם אתה חושב שיש מצב שמדרסים נוספים הם הסיכוי הכי טוב שלי כרגע, אני מוכן ללכת על זה.
    אשמח אם תוכל לשלוח לי פרטים נוספים במייל (MatanJonas AT Gmail DOT com), כולל פרטים יותר פרקטיים על הביצוע.

כמו כן, האם היו לך מטופלים שעברו טיפול בגלי הלם (ESWT?) לבעיה זו? יש לא מעט מכונים בארץ שראיתי שמטפלים ב-PF בעזרת זה, אבל עד עכשיו לא הצלחתי למצוא התייחסות ספציפית וחד משמעית לגבי היעילות. גם האורתופד שלי מתעסק בזה והוא ממליץ - אבל מאחר וזה מחוץ לכיסוי של הקופ"ח לא הייתי רוצה לשלם כסף רב בשביל טיפול שלא מומלץ באופן חד משמעי..

תודה רבה,
    מתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר חגי - תגובה

ד''ר יחזקאל טיטיון
    22/09/2011

ראשית לא כל המדרסים חייבים להיות גסים וגדולים שיתפסו הרבה מקום בנעל ובהחלט יש לכך מקום בטיפול. פנה לדר' חגי אמיר לפי המלצותיו, הוא יודע על מה הוא מדבר.
    במקביל שווה לנסות טיפול בגלי הלם, לא נראה שיש לך מה להפסיד.
    במידה ואכן והבעיה שאתה סובל ממנה היא פאסאיטיס פלאנטארית ובמידה ושום טיפול אחר לא עוזר, ניתן להציע טיפול ניתוחי.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו