כאב באיזור עצם הפיזיפורם והגיד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב באיזור עצם הפיזיפורם והגיד
    יקיר
    25/10/2011

שלום, תקופה ארוכה שיש לי כאבים באיזור עצם הפיזיפורם והגיד, עד למרפק. הכאב מתגבר בזמן מגע עם המקום (תוך כדי הקלדה על מחשב/לחץ על המקום) ובתנועות מסוימות שמפעילות לחץ: הישענות, כיפוף חזק של היד ובזמן קור. עברתי מספר בדיקות שביניהן: צילומי אולטראסאונד, MRI, CT ורנטגן. ב-CT וברנטגן נמצאו עדויות להסתידוייות באיזור עצם הפיזיפורם-בשתי הידיים (מצורפת תמונה של צילום הרנטגן). יש לציין שהבעיה החלה בעקבות הקלדה מרובה על מחשב. הטיפול הראשוני שקיבלתי הוא הפסקות, טיפול באולטראסאונד, ג'ל למריחה בהמשך קיבלתי 3 זריקות קורטיזון בכל יד לאורך חודש. תקופה מסוימת היתה הקלה ואז חזרו הכאבים ועברתי טיפולי פיזיוטרפיה כגון גלים קצרים. ביום מסוים כשהתנפחה לי היד בעקבות תנועה לא טובה נטלתי למשך שבוע כדורים מסוג ביטרן. לאחר שכלום לא עזר ניסיתי טיפול בגלי הלם ביד אחת, היתה הקלה, אך הכאב מיהר לחזור. לאחרונה אני נוטל תוספי תזונה כגון: MSM, מכביקארפלקס וכורכום בתקווה שיעזור. כיום אני עובר דיקור סיני וגם אין שינוי. הרופא מציע לעשות ניתוח. שאלתי היא מה הוא מקור ההסתיידויות האלה והאם אין דרך אחרת לטפל בבעיה? זוהי תוצאה של דלקת בגיד או בעצם? האם אתם מכירים מקרים דומים של הסתיידויות/דלקות בגידים באיזור הזה. יש לציין שנשללה האבחנה של תסמונת התעלה הקרפלית. בתודה מראש על התייחסותכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאב באיזור עצם הפיזיפורם והגיד - תגובה

ד''ר מרדכי ויגלר
    26/10/2011

עברת בירור אכן מקיף מאד.
    המקור להסתיידות אינו ידוע אך המיקום המתואר בPISIFORM הינו בחיבור של גיד FCU. המלצתי הינה לנסות הזרקה מקומית של הרדמה מקומית בלבד לאזור ההסתיידות. באם הכאב יעלם זמנית , יש אכן מקום לטיפול ניתוחי להוצאה של ההסתיידות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הכוונה הרדמה מקומית?

יקיר
    03/11/2011

מהי בדיוק הכוונה להרדמה מקומית באיזור ההסתדידויות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הכוונה הרדמה מקומית? - תגובה

ד''ר מרדכי ויגלר
    04/11/2011

זריקה מקומית של חומר שנקרא LIDOCAINE. החומר גורם לרדימות מקומית של האזור למשך כשעתיים-שלוש. באם בזמן זה הכאב נעלם, סימן שהמקור לכאב הינו מהאזור בו הוזרק החומר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו