תשובת מיפוי עצם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובת מיפוי עצם
    צביה
    28/01/2008

שלום
    אני בת 50. בעקבות כאבים ממושכים בקרסוליים בזמן הליכה ולאחר שלא נמא כל דבר בצילומי רנטגן ובבדיקות דם לאיתור בעיה ראומטית הופנתי למיפוי עצם.
    בבדיקה נמצא:
    קיימת קליטה מוגברת ב- cmcj ראשון בשתי כפות ידיים, באספקט האולנרי של שורש כף יד ימין, בשורה הפרוקסימלית של עצמות הטרסוס משני הצדדים, ב- metatarsophalangeal joint ראשון משמאל, בקרסוליים, בברכיים ובכתפיים.
    קיימת קליטה מעט מוגברת ב- sacroiliac joints בחוליות s1-l5-l2-l1-t7-t6-t5 ואי סדירות קלה בקליטה לאורך ע"ש כולו.

מה משמעות התוצאה?
    לאיזה רופא עלי לפנות?
    האם זה מסביר את הכאבים?
    מה ניתן לעשות כדי לשפר את מצבי?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תשובת מיפוי עצם

הוספת תגובה

• משמעות בדיקת מיפוי שלד

ד''ר שמואל לובושיץ
    28/01/2008

שלום רב,

לעתים קרובות הבדיקה הנ"ל מדגימה ממצאים שאין להם רלוונטיות קלינית מהיותה בדיקה בעלת רגישות גבוהה מאד ולעומת זאת ספציפיות נמוכה. לכן, אין כל כך להתייחס לממצאים שהזכרת בהעדר תסמינים הולמים....על פי תיאור הממצאים על ידך עולה כי מדובר בשינויים ניווניים קלים במפרקים שבהם נצפתה קליטה מוגברת של החומר הרדיואקטיבי..במידה ואין לך כל כאב או מגבלה בתפקוד אותם מפרקים הייתי ממליץ לעקוב ולהיבדק ע"י מומחה בתחום מפעם לפעם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים

צביה
    28/01/2008

תודה על תשובתך, הבעיה היא שאני סובלת מכאבים חזקים בקרסוליים בזמן הליכה.
    האם לפנות לייעוץ לאורטופד, אם כן, האם חשוב סוג ההתמחות שלו או לאורטופד כללי ? או לראומטולוג
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו