דלקת גידים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת גידים
    :)
    07/02/2008

שלום, אני בת 17.5 מנגנת על פסנתר (ברמה בינונית ככה שהמאמץ לא גדול במיוחד) ועל גיטרה. במשך השנה האחרונה היו לי דלקות קלות מאוד בפרקים של האצבעות בכף היד הימנית, דלקות שבאות ומתראפות לסירוגין. לפני שבועיים ללא סיבה מסויימת- לא מכה או פגיעה כלשהי, עד עכשיו, אני סובלת מ3 אצבעות כואבות ונפוחות קצת (הזרת הקמיצה והאמה...בעיקר הקמיצה שנפוחה עד כדי הפרעה בכתיבה). לפני מספר ימים הלכתי לרופא המשפחה שקבע שזו דלקת גידים (עד אותו רגע לא ידעתי מה יש לי) והמליץ לי על משחה ללא סטרואידים אבל לא הופיע שיפור במצב. המצב לא משתפר גם עקב כתיבה מרובה מכיוון שאני בכיתה י"ב ומכינים לבגרויות ויש המון מבחנים שדורשים את זה. מה אני יכולה לעשות כדי להקל על הכאבים מעבר לשימוש במשחה? הפסקתי את הנגינה שלי מאותו הרגע ,באופן זמני, ואני מודעת להחמרה במצב במידה ואם אתאמץ וגם מודעת לסיכון בשימוש במשחה עם סטרואידים. אשמח אם תעזרו לי, תודה! :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת גידים

הוספת תגובה

• גידים מודלקים

ד''ר שמואל לובושיץ
    10/02/2008

שלום רב
    על פי תיאורך ייתכן ומדובר בתהליך דלקתי של הגידים המכופפים של האצבעות הנידונות...רצויה בדיקת מומחה ע"מ לאשר או לשלול האבחנה.
    בהנחה שזו האבחנה עומדות לפניך שלוש אפשרויות טיפול:
    1. להמתין עד לריפוי עצמוני (לא ידוע מתי אם בכלל)
    2. הסננת קורטיזון (סטרואידים) למעטפת הגידים ע"י מומחה בתחום עם סבירות לריפוי בשיעור 60%-70%
    3. ניתוח זעיר בהרדמה מקומית אשר פותר את הבעיה בסבירות של 99%.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו