ניתוח כתף האם מולץ לקרע בגיד בכתף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח כתף האם מולץ לקרע בגיד בכתף
    אדית
    24/04/2012

לפני כ- 4 חודשים אובחן קרע מלא בגיד הסופרה-ספינטוס באזור אחיזתו אל הגבשושית הגדולה בכתף, ב- MRI. כאבים אין כמעט בכלל וגם לא מוגבלות בפעילות ביום-יום.
    אחד הרופאים ממליץ על ניתוח [הוא בעצמו מנתח, גם פרטי] בנימוק שיש 50% סיכוי שהקרע יגדל וכי דחייה תביא להחמרה ולצורך בניתוח גדול/קשה יותר. לדבריו ההחלמה היא של 6-8 חודשים.
    ואילו אורתופד שיקומי המליץ לא לנתח, בנימוק שהניתוח כרוך בהחלמה איטית של קרוב לשנה, כאבים, מוגבלות ממושכת של חודשים, סבל , סיכון לסיבוכים/זיהום ובעיקר-- שטווח התנועה בתום שנת ההחלמה לא תהיה טובה יותר מזו של היום.
    לדבריו, אנשים רבים בגילי חיים עד 120 ללא בעיות מיוחדות, עם קרע בגיד וחלקם אף אינם יודעים שיש קרע.

אני בת 62, בריאה בס"ה, עם גלאוקומה, אוסטיאופניה, דלקת ב-3 מפרקים ביד וציסטה בשחלה, כולסטרול וסוכר מעל לנורמה, ללא טיפול בתרופות בינתיים בסוכר וכולסטרול שאני מנסה לאזן באמצעות דיאטה. ריפוי איטי מהרגיל של כל פצע או מכה [כך זה ברוב ימי חיי].

מאוד אודה על המלצתכם.
    אדית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לאדית מנסיון אישי

מזל
    05/05/2012

אדית שלום! אני בת גילך אשר לפני מספר שנים עברתי קרע בגיד בכתף ימין. היתה לי מוגבלות וכאבים חזקים. הרופא (המנתח) המליץ,כמובן על ניתוח אך אני התעקשתי. הלכתי לטובי הפיזיוטרתיסטים והקפדתי על תרגול יום יומי עם רצועות גומי ומקלות ולאחר מספר חודשים, כאילו כלום לא קרה לי. לא כאב ןלא מוגבלות ב"ה. מסקנה, במיוחד אם לא כואב , לא לנתח.במשך הזמן הכל חוזר למקומו.בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך מזל, על תגובתך. ברוכה תהיי

אדית
    14/05/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח כתף האם מולץ לקרע בגיד בכתף - תגובה

ד``ר רם ירון
    06/05/2012

אדית שלום
    אמנם הגיד קרוע ולזה ישנן השלכות עתידיות במידה וייווצרו קרע גדול שלא ניתן לתפרו שינוים שחקתים במפרק ובראש הכתף אל מול האקרומיון העצם העליונה
    מאחר ןאין כאבים ואין הגבלה בתנועה והמוטיביציה לניתוח (שלך) לא גבוהה במיוחד
    אולי עדיף לדחות החלטה לניתוח אבל לקחת בחשבון השלכות עתידיות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח של הסופרה והאינפרה ספינטוס

דורית שבח
    15/03/2016

שלום רב,
    אני בת 61.5, ועקב נפילה נקרעו לי שני גידים באופן מלא: הסופרה ספינטוס והאינפרה ספינטוס. עברו מאז הנפילה 3 חודשים, ובשבוע הבא - 23.3.16 אני אמורה לעבור ניתוח. כיוון שחששותי מהניתוח גדולים מאוד ( עקב ההחלמה הקשה, עקב חשש מסיבוכים, עקב החשש מההרדמה וכיוצ' ) אני מבקשת לדעת מה תהיינה ההשלכות העתידיות על הכתף ועל השריר האחורי אם לא אעבור את הניתוח. כרגע המצב הולך ומשתפר, ופעולות שלא יכולתי לעשותן קודם לכן, הולכות ונעשות יותר קלות. מן הראוי לציין שעברתי פיזיותרפיה אינטנסיבית בתקופה הראשונה שלאחר הנפילה, ולאחרונה גם חיזקתי את היד במכון כושר שיש בו מכשירים מיוחדים לחיזוק השרירים.
    למרות זאת, הפיזיותרפיסט, שיש לו מומחיות בפציעות, הגיע למסקנה שעלי לעבור את הניתוח, וכך גם שני רופאים, מנתחי כתף, שהייתי אצלם בהתייעצות, וודאי המליצו על ניתוח.
    מבקשת לדעת: האם מדובר בניתוח עם סיבוכים, מהן ההשלכות העתידיות אם לא עושים ניתוח כזה, וכן האם המצב לאחר הניתוח יהיה טוב יותר מהמצב אליו אגיע בתפקוד הכתף ללא ניתוח.
    אשמח לייעוץ שלכם.
    בתודה מראש
    דורית שבח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע בסופרה ספינטוס

מליק אילן
    01/08/2016

היי דורית
    גם אני סובל מקרע מלא בסופרה ספינטוס ורציתי לדעת איך עבר עליך הניתוח ?
    ואם את ממליצה לעבור את הניתוח ?
    תודה אילן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח לחיבור גידים בכתף

דורית שבח
    12/08/2016

שלום אילן,
    אני עברתי את הניתוח, בהחלט, באופן מוצלח. התקופה הראשונה הייתה לא קלה, אבל הריפוי שלי הוא די מהיר. אני קושרת אותו, פרט למנתח שעשה עבודה טובה, גם לתרופות הומיאופתיות שקיבלתי לפני הניתוח ואחריו, ובעיקר, לתרגול ולפיזיותרפיה, שיש להתמיד בהם אחרי הניתוח לפי הנחיות שמקבלים. נמצאת כחמישה חודשים אחרי הניתוח, והגעתי לטווח תנועה כמעט מלא. יש עוד עבודה, אבל ההתקדמות שלי מאוד טובה.
    רוצה להדגיש - ניתוח לחיבור גידים הוא ניתוח עדין ולא פשוט. הוא מחייב נחישות, עקביות, ותרגול יומיומי, על מנת להחזיר את היד כמעט לקדמותה. אם אתה אדם שלא מוותר, יודע להתמיד ומסוגל להתגבר על כאבים - ממליצה לעשותו. מכירה גם אנשים, שהחליטו להמשיך את שגרת חייהם עם מגבלה של גידים קרועים. הרופאים הם אלה שצריכים להסביר מה עלול לקרות בהמשך. כמובן, הרופאים תמיד ימליצו על ניתוח. הפיזיותרפיסטים - פחות. אני החלטתי לבחור בניתוח, רק לאחר שהפיזיותרפיסט שלי אמר לי שמיצה איתי את הטיפול, ולדעתו אין מנוס מניתוח.
    בברכה ובהצלחה
    דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע בגיד

מליק אילן
    12/08/2016

היי דורית
    עזרת לי מאוד המון תודה
    עדיין ממש לא החלטתי אם לעבור את הניתוח, קראתי כאן תגובות של אנשים שלא עשו את הניתוח והחלימו כך שאני עדיין בדילמה
    בכל מקרה תודה והחלמה מהירה
    אילן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו