כאב חזק כף רגל: דלקת בגיד או דורבן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב חזק כף רגל: דלקת בגיד או דורבן
    דנית
    28/06/2012

שלום רב,
    במשך מס' חודשים חשתי כאב קל בעקב ברגל שמאל.
    לפני כחודשיים לאחר הליכה ראשונה של 40 דקות ללא שום סימן של כאב, לא יכולת לעמוד על הרגל למחרת מרוב כאב.
    האורטופד אמר לי שזה בגלל שלא עשיתי מתיחות ונתן לי כדור אנטי דלקתי (אשר לא עזר לכאבים). הוא הפנה אותי לפיזיוטרפיה.
    הכאב הוא בעקב בחלק האחרורי ויש תחושה כמו של מסמר במקום מסויים באמצע וזה גם מקרין מסביב.

יש גם תחושה לפעמים של "שריפה" או "צריבה" בקצה של העקב.

הפיזיוטרפיסטית אומרת שזה דלקת בגיד ושאני צריכה לעשות תרגילי מתיחה.
    התחלתי היום דיקור סיני והרופא טוען שזה כנראה דורבן העקב.
    השאלה שלי היא :
    א. כיצד ניתן לאבחן (ע"י צילום ? אולטראסאונד ?) אם זה דלקת בגיד או דורבן?
    ב. האם האבחון חשוב או הטיפול של הפיזיו והדיקור מספיק. קיבלתי גם הפנייה לרפלקסולוגיה.
    בתודה,
    דנית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סובל מאותה בעיה

יוסי
    30/06/2012

סובל מאותה בעיה, האיבחון דלקת בגיד אכילס, למרות כדורי הארקוקסיה, דבר לא עזר, הופניתי לפיזיותרפיה, כמו שאנו רגילים התור לעוד חודשיים במקרה הטוב (הידד למכבי שרותי בריאות), מומח כף רגל טעו שאכן מדובר דלקת בגיד אכילס, המליץ על כמה תרגילי פיזיותרפיה - בולשיט, הכאב בעיצומו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בכף רגל עליון

סיגלית
    09/09/2012

מזה שנתיים כאב שלא מרפה בכף רגל ימין עליון . במיפוי עצמות אולטרסאונד ורנטגן נצפה דורבן אף כי הכאב הינו למעלה בכף הרגל אודה מאוד להצעה לפתרון .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב חזק כף רגל: דלקת בגיד או דורבן - תגובה

ד''ר אלון בורג
    15/09/2012

שלום רב
    ככל הנראה מדובר בדלקת של החותלת הכפית, כלומר Plantar fascitis הידוע גם בשם העממי דורבן.
    לאור תלונות על נמלול ועקצוץ ייתכן ויש גם אלמנט של גירוי עצבי.
    יש לבצע צילום רנטגן, סונר מכוון, ובדיקת EMG.
    יש לפנות לאורטופד עם התשובות.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו