מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בעצם הזנב וגב תחתוןעדי03/10/2012
שלום רב,
אני בת 30, עם סקוליוזיס מאובחן מילדות (כ-50 מעלות עקמת תלת מוקדית עם רוטציה). סובלת מכאבי גב שכיחים באזור שמאלי עליון של הגב.
לפני שלושה שבועות קיבלתי מכה (מאסלה) באזור הגב התחתון בחיבור עם הישבן בעת שהתרוממתי. התחלתי לסבול מכאבים רק בשבוע האחרון אחרי ישיבה ממושכת (לאור שפעת).
מיום שישי האחרון לא יכלתי בכלל לשבת, וגם בעת הליכה ושכיבה חשתי אזור כאב בעצם הזנב. הכאב נחלש לאור בהמנעות מישיבה, ומוגבר לאחר ישיבה (אפילו קצרה).
המקום אינו נפוח, יש מעט לחץ במגע באזור הזנב אך לא כאב, ואין סימנים לדלקת או חבלה חיצוניים. אין הגבלה בתנועה (אם כי ביומיים הראשונים תחושה של הקרנה לרגל ימין).בצילום לא ניכר שיש שבר בזנב והרופאים (כירוג ואורטופד) אמרו שזה ייקח זמן. אני לא מטופלת בכדורים נגד דלקת כי האורטופד אמר שלא חייב, ונגד כאב אני מעדיפה שלא בינתיים.
אני מודאגת כי רוב העבודה שלי בישיבה (פסיכו-תרפיה וכתיבה).
כמו כן, סובלת גם מלפני הפגיעה מסימפטומים של מע' העיכול (שינויים ביציאות) ושריפה בעת מתן שתן- ללא ממצא פתלוגי. ויש לי חוסר פקטור 11 (קרישיות חסר).
לאור כל האמור, מה הייתם ממליצים על מנת לקדם חזרה לשגרה ובריאות?
תודה וחג שמח, עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בעצם הזנב וגב תחתון - תגובה
ד''ר אלון בורג07/10/2012שלום רב
מדובר בחבלה לעצם הזנב. ממליץ מעבר לכדורים נגד כאבים וסבלנות, לנסות לשבת על מצע רך או על גלגל (כמו במצב של בעיות טחורים)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?