פענוח בדיקת MRI ברך שמאל עקב כאבים הולכים וחוזרים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פענוח בדיקת MRI ברך שמאל עקב כאבים הולכים וחוזרים
    זהבית
    18/02/2013

דר' שלום,

אחרי כאבים הולכים וחוזרים בברך שמאל, כולל קושי בירידת מדרגות , הרמת משקל ופעילות בחדר כושר,הרופא הפנה אותי לבדיקת MRI.
    חשוב לי לציין כי ידוע לי שב-2 הברכיים שלי ישנו מיניסקוס דיסקואידי.
    בברך ימין עברתי הטריית מיניסקוס עקב קרע ובערבתי גם ריסקתי את הקרסולברגל ימין שהצריך ניתוח.
    הנני בת 38.

אודה לך אם תוכל להסביר לי את פהענוח הבדיקה של ברך שמאל , האם הממצאים מחייבים טיפול/ניתוח ?
    the ligaments appear intact. there is mild degeneration or intrasubstance tearing ( grade II) of the poterior horns of both the medial and lateral menisci without evidence of meniscal tears extending to the articulating margins.
    there is a moderate joint effusion without evidence of any free loose bodies.
    the imagining findings appear grossly unchanged since the prior study dated 12.7.2011

בתודה,
    זהבית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פענוח בדיקת MRI ברך שמאל - תגובה

אורן לרנר
    20/02/2013

בקר טוב זהבית,
    ראשית, מה שמענין בבדיקה הוא המשפט האחרון - "תוצאות ההדמיה, באופן גס, נראות ללא שינוי ביחס לבדיקה מתאריך 12.7.2011". האם בתאריך זה כאבה לך הברך השמאלית? אם לא - כנראה שהממצאים לא קשורים לסימפטומים אותם את מתארת.

באשר לבדיקה - מומלץ לפנות לאורטופד שהפנה אותך לביצועה, מכיוון שזו רק בדיקת עזר שתכליתה לעזור לרופא בביצוע האבחנה, לאחר שביצע בדיקה את הקלינית. בכל אופן, לא מתוארים ממצאים שנראים על פניו מדאיגים בשלב הזה: הרצועות נראות ללא פגע, קיימים קרעים נווניים קלים בתוך המניסקוס המדיאלי והלטרלי, ללא פגיעה באחיזתו לעצם. בנוסף קיים מעט עודף נוזלים בברך, ללא עדות לגופים חופשיים בו.

כאבים כמו אלו שאת מתארת יכולים לנבוע ממקורות שונים, ובהחלט ייתכן שיש קשר גם להסטוריה האורטופדית של הרגל השנייה. מומלץ לפנות לפיזיותרפיסט מומחה, שיבצע הערכה כוללת של תפקוד הגוף והברך, ימקד את הגורמים לבעיה ויטפל בהם.

בברכה,
    אורן לרנר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו