מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים עזים בשתי הברכייםקורן02/03/2013
שלום,
אני בן 31, בריא בד"כ, בעבודתי אני יושב כל היום מול מחשב.
בינואר 2012 לאחר הליכה ממושכת בטיול בחו"ל החלו להופיע לי כאבים בגב שחלפו כעבור כמה ימים.
הייתי רץ 3-4 פעמים בשבוע ריצות ארוכות, ולאחר חזרתי מחו"ל התחלתי להרגיש כאבים בברכיים בזמן הריצה. הפסקתי עם הריצה, אך הכאבים רק החמירו והחלו להופיע גם בישיבה.
עשיתי רנטגן, מיפוי עצמות, פיזיותרפיה בברכיים אך לא נמצא דבר והפיזיותרפיה לא הועילה.
עשיתי דיקור סיני שתרם מעט להקלת הכאב, אך השיפור נעצר.
ביוני 2012, הכאבים הפכו בלתי נסבלים ולא פסקו מאז.
כואב לי בישיבה, בשכיבה, בעמידה אך בהליכה פחות. הייתי אצל אורטופד מומחה ברכיים ששלח אותי לmri ופסק כי יש לי דלקת בגיד הפיקה בשתי הברכיים.ניסיתי לקחת אטופן, אך ללא הועיל. הזרקתי PRP, אך ללא הועיל.
הלכתי לאורטופד אחר, שאמר כי המצב בברכיים נראה תקין למישהו בגילי שעושה ספורט ולא נראה לו כי זה הגורם לכאבים שאני חש.
ששלח אותי לmri עמ"ש מותני, כיוון שהכאב הוא סימטרי וזה יכול להצביע על בעיה נוירולוגית.
ממצאי הmri הראו כי יש לי פריצות דיסק קלות מאוד, גם לא משהו שאמור לגרום לכאב, אך גם יש "מוקד היפראנטנסי גרמי ללא תכולת שומן ברורה בגוף החוליה האחורי ימני של החוליה L2 כולל גם את הפדיקל המקורב מצד זה,גבולות סדירים.
עובר האדרה אחידה למדי. מאפיינים של תהליך שפיר.
קיימת אפשרות שמדובר בהמנגיומה גרמית בלבד אולם על מנת לקבוע את האטיולוגיה רצוי עיון בבדיקת CT למקום."
עברתי גם בדיקת CT, "באספקט האחורי של של גוף חוליה L2 מודגם מוקד לוצנטי זעיר קדמית לפדיקל, בקוטר של כ-6 מ"מ.ללא עדות להרס קורטיקלי בסמוך."
לאחר ששני מומחי עמוד שדרה בדקו אותי ואת הממצאים, קבעו כי אין בעיה בעמודה השדרה. אחד מהם שלח אותי גם לmri עמוד שדרה גבי, אך בו לא נמצאו ממצאים פתולוגיים.
עליי לציין כי כיום אני עושה פיזיותרפיה המשלבת טיפול בברכיים, גב וירכיים. כך גיליתי שכאשר הפיזיותרפיסט מטפל בירכיים, הירכיים כואבות.
הייתי גם באבחון אצל כירופרקט אשר ראה חוסר איזון קל באגן, אך הוא לא בטוח כי זה גורם הכאב.
כרגע ברך שמאל יותר כואבת מימין, אך המצב היה גם הפוך.
אני באמת אובד עצות, הכאב פוגע לי ברמת התפקוד היומיומי, לעיתים מפריע לי בשינה, אינני יודע כבר מה לעשות.
אודה מאוד לעצתכם וחוות דעתכם.
קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים עזים בשתי הברכיים - תגובה
אורן לרנר03/03/2013שלום קורן,
המצב שאתה מתאר יכול להתאים על פניו לבעיה הנובעת מהגב, מהירך, מהברך או מהרקמה הרכה לאורך מסלול זה (שרירים, רצועות, עצבים וכדומה). מאחר ונבדקת פיזית וביצעת בדיקות הדמיה לגב ולברך, נותר להעריך כי מדובר בבעיה בירכיים או ברקמה הרכה כאמור. הנטייה שלי היא להעריך כי מדובר באופציה השנייה, כלומר איזושהי בעיה באיזון הרקמה רכה - גמישות, כח, תאום וסינכרון עבודת השרירים השונים וכדומה. המלצתי אליך היא לנסות לפנות שוב לטיפול פיזותרפיה אצל מי שמתמחה בפציעות ברכיים ולתת לזה הזדמנות נוספת.
בברכה,
אורן לרנר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?