מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב מהירך לכל הרגל -חצי שנהריני10/03/2013
כבר חצי שנה סובלת כאבים בירך. וכמובן מטפלת.
נעשו בדיקות. זריקה. פיזיותרפיה ואני בדרך ל MRI
מיפו עצמות אבחן:
אסימטריה קלה בין מפרקי ירכיים עם דגש בצד ימין-אצטיבולום.
טיפולי פזיותרפיה לא עזרו.
גם לא זריקת קורטיזון מקומית.
הכאב משליך לרגל כולה עד העקב והקרסול.
על ההפניה לMRI יש אבחנות משוערות רבות:
BURSITIS HIP
OBSERVATIO AND EVALUATION SUSPECTED CONDDITION
BONE SCAN
1. מה ההסבר להן?
2. מה היית ממליץ לי עוד לנסות?
3. מה זה בעצם כאב ראומטי? היתכן שזה קשור ?
תודה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב מהירך לכל הרגל -חצי שנה - תגובה
אורן לרנר11/03/2013שלום ריני,
הכאבים עליהם את מתלוננת יכולים לנבוע ממספר מקורות כגון מםרקי עמוד השדרה, בלט/פריצת דיסק, בעיה מכאנית במפרק הירך, בעיה שרירית בעמוד השדרה או סביב הירך שיכולה להקרין כאב, לחץ עצבי לאורך העצב הסיאטי וכן הלאה.
באבחנות ה-MRI שהבאת, על אף המלל הרב, מצויינת אבחנה אחת בלבד, והיא hip bursitis. זוהי דלקת של מבנה נוזלי המצוי אזורי חיכוך במערכת השריר - שלד, ותפקידו להפחית את החיכוך הזה. על פניו לא נראה שזו האבחנה המבדלת המובילה.
לגבי כאב ראומטי - זהו כאב מפרקי או של רקמה רכה על רקע דלקתי על פי רוב. בדרך כלל מדובר בבעיה מפושטת, ולא בכזו הממוקדת למפרק/אזור אחד בגוף.
עלייך לעבור בדיקה קלינית מקיפה נוספת על ידי פיזיותפיסט מומחה, שידע לאבחן ולמקד את גורמי הבעיה ולטפל בהם בהתאם.
בברכה,
אורן לרנר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירך
ריני11/03/2013תודה לך
אציין שטרם ביצעתי את MRI
מה שמצוין שם זו האבחה המשוערת.
כבר הייתי בטיפולי פזיותרפיה.
אני די מיואשת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירך - תגובה
אורן לרנר11/03/2013בפיזיותרפיה יש כלים רבים לטיפול. אני לא יודע באילו מהם השתמשו כדי לטפל בבעיתך, והאם ניסו לשנות כשלא עזר. בכל מקרה, אל ייאוש. לא נשמע שמדובר בבעיה בלתי פתירה.
בברכה,
אורן לרנר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ריני11/03/2013תודה על העידוד.
יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?