מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי ידיים וכתפיים כבר חודשים ?rsiדרור28/04/2013
שלום,
אני סובל מכאבים חוזרים בכפות הידיים, המרפקים, הזרועות כבר כ9 חודשים. במהלך התקופה הצטרפו גם הכתפיים ואזור השכמות לחגיגת הכאב.
אני מוזיקאי ועורך סאונד (הרבה מחשב).
הייתי אצל המון רופאים ועשיתי המון בדיקות ששללו בעיה עצבית (emg) וct וצילומי עמוד שידרה ששללו בעיות עם החוליות. אני מושבת מעבודה ועשיה ובאופן כללי לחוץ, מדוכא ואובד עצות.
רופאי המשפחה לא מפסיקים לשלוח לנוירולוג, ומטפלים אלטרנטיביים טוענים שמדובר בהפרעה עצבית עם הקרנה. ואין מי שידריך אותי או יאבחן מה חומרת הבעיה ואיך לפתור אותה. אני בחשש כבד שנגרם לי נזק בלתי הפיך ושעלי להפסיק את עיסוקי האהוב.
ביקרתי אצל שני אורתופדים. אחד שלח אותי חזרה לנוירולוג, והשני נתן לי הפניה לפיזיותרפיה שאותה נאלצתי להפסיק אחר 8 טיפולים עקב נסיעה דחופה לחול..
בשלב זה אני מושבת לגמרי נפשית ופיזית ומחפש ממוחה לתחום הזה (עושה רושם שזה אין הרבה שמבינים לחלוטין את הבעיה).
אשמח לכל הפניה או תשובה - מה עלי לעשות.
האם יש גם דרך להגיד לי מה חומרת הבעיה בהנחה והמצב נמשך כבר חודשים ארוכים? מה הסיכוי והזמן לריפוי מלא אם בכלל?
תודה לכל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ידיים וכתפיים כבר חודשים ?rsi - תגובה
אורן לרנר29/04/2013שלום דרור,
כמו שאתה בוודאי מבין, בלתי אפשרי לאבחן ולתת עצות וטיפול ספציפיים במדיה זו, ללא בדיקה מדוקדקת ואבחון. מה שניתן לעשות הוא לדבר באופן כללי על הבעיה. שני דברים בולטים עולים מתאורך: האחד, עבודה ממושכת מול מחשב, והשני, השפעת המצב הכללי על מצב רוחך ורמת הסטרס. בתוספת פגיעה בעבודה וחשש מפגיעה עתידית בפרנסתך, ברור שהבעיה מטרידה, וגם די הגיוני שהולכת ומתרחבת. כשנתון שכל הבדיקות שעשית תקינות, ייתכן מאוד שמדובר בבעיה יציבתית, הנובעת מתנוחת הישיבה הממושכת תוך כדי עבודה עם הידיים. חולשה של שרירי הצוואר, הכתף והשכמות יכולה לגרום לכאבים באזור זה ובמרפקים ובשכ"י - זוהי תופעה שכיחה, ובהחלט ניתנת לטיפול.
במידה ואתה לא פעיל גופנית, נסה להתחיל לעשות זאת - הליכה, אופניים, שחייה, כח - באופן הדרגתי. מומלץ מאוד לחדש את טיפולי הפיזיותרפיה - אבחון וטיפול בגישה נכונה בהחלט יכולים לעזור.
בברכה,
אורן לרנר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?