מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרפל טאנל סינדרום ותרופת ברקסיןתמי04/08/2013
שלום רב
אני בת 31, 3 חודשים לאחר לידה ראשונה. בשבועות האחרונים החלו נימולים חזקים בכפות הידיים, בשעות הלילה והבוקר המוקדם.
(אציין כי לא היו התסמינים במהלך ההריון אלא התחילו לאחרונה).
הייתי היום אצל אורתופד, אמר שלפי התיאורים שלי זה קרפל טאנל סינדרום, ככל הנראה מהטיפול בתינוק, אחיזות וכדומה. סימני TINNEL ו PHALEN שליליים.
נתן לי מרשם לברקסין והמלצה לסדי ידיים.
לגבי הברקסין - ניסיתי להבין ממנו אם זה רק משכח כאבים או שגם מטפל בתסמונת אבל קיבלתי תשובה די עמומה ולא חד משמעית.
קראתי שיכולות להיות לתרופה מגוון תופעות לוואי לא קלות ובנוסף מאד לא מומלץ בהנקה. (הוא המליץ לשאוב חלב לפני נטילה לצורך הארוחה הבאה, לא ידע להגיד כמה שעות אחרי הנטילה זה כבר בטוח לחלוטין להניק וזהו עוד חשש משמעותי).
באתר של הכללית אף היה כתוב
"פירוקסיקם אינו NSAID בחירה כקו ראשון בטיפול בתסמינים כרוניים, כיוון שקיימים NSAIDs עם פרופיל תופעות לוואי בטיחותי יותר."
לכן אשמח לדעת -
א. האם התרופה מטפלת בסידנרום או שבעיקר נועדה לשיכוח כאבים? כי אם רק לכאבים אז אני אסתדר איתם בלי....
ב. האם זוהי התרופה באמת הכי מומלצת ומתאימה למצב או שיש תרופות עם תופעות לוואי פחות משמעותיות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד כמה שאלות בעניין
תמי08/08/2013התקשרתי למרכז ייעוץ טרטולוגי והם אמרו שגם אדוויל הוא נוגד דלקת ושידוע שהוא בטוח בתקופת הנקה. האם הוא אמור להיות אפקטיבי מספיק? כמה כמוסות (200 מ"ג כל אחת) מומלץ ליטול ביום על מנת שיהיה מספיק אפקטיבי?
ולגבי הסדים -
1. האם מומלץ לישון איתם גם בלילה? (אז בעיקר קיימת תחושת הנימול)
2. מדוע האורטופד המליץ על סד שמגביל גם את תנועת האגודל ולא רק את שורש כף היד?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד כמה שאלות בעניין - תגובה
ד''ר יונה יניב20/08/2013אין תועלת בסד יחד עם האגודל אלא אם יש בעיה נוספת. לעיתים, אצל אמהות צעירות יש דלקת גידים המערבת את האגודל אבל לא נשמע שאצלך יש בעיה כזו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרפל טאנל סינדרום ותרופת ברקסין - תגובה
ד''ר יונה יניב14/08/2013ברקסין היא תרופה אנטידלקתית. בדכ"ל תרופות אנטידלקתיות כמעט ולא עוזרות לתסמונת התעלה הקרפלית. הסדים בהחלט יכולים לעזור. כדאי גם לבצע בדיקת EMG לראות את מצב העצב - האם לחוץ ובאיזו מידה ולהמשיך טיפול בהתאם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?