בלט דיסק. מה אני עושה עכשיו?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלט דיסק. מה אני עושה עכשיו?
    מירב
    29/03/2008

שלום רב.

מזה כשבעה חודשים כאבי תופת בשכמה השמאלית עם הקרנה עד לתחתית צידו השמאלי של הגב וגם הקרנה חלקית לאמצע הגב (תחושת בעירה ומתיחות ללא הפסקה), חוסר יכולת להגיע עם הסנטר לכיוון בית החזה, אבל אפשרות להטיית הראש עד הסוף אחורה + כאבים אשר מקרינים בצורה קשה לזרוע השמאלית. יצויין כי לא עברתי שום תאונת דרכים או משהו בסגנון, אבל יושבת כעשר שעות ביום מול המחשב.
    טופלתי במשככבי כאבים ונוגדי דלקות (ארקוקסיה, אתופן, פוינט) (אפילו הגעתי לבילינסון וקיבלתי מורפיום לילה שלם).
    ישנה הקלה של כשבוע והכאבים חוזרים פעם חזק יותר ופעם פחות, אבל כל הזמן ישנה מתיחות עצומה בגב. בקיצור - כאבים באים והולכים. כל יום אני מרגישה כמו "רולטה". איך אקום היום?

הרופאה שלי הפנתה אותי לבדיקת סי.טי. ובמקביל שלחה אותי לפיזיוטרפיה. לשאלתי, מדוע היא שולחת אותי לפיזיותרפיה טרם קבלת תוצאות הסי. סטי ענתה שרוב הסיכויים שמדובר בבלט דיסק או פריצת דיסק וגם אם לא - פיזיותרפיה זה תמיד טוב.

סוף סוף קיבלתי אישור לסי.טי. של עמוד שדרה צווארי. התוצאה שהתקבלה אתמול:

"C6-7 בלט דיסק לטרלי משמאל עם לחץ על השק ועל שורש משמאל.
    הנקבם הבינחולייתיים חופשיים. מבנה גרמי תקין.

מאחר והרופאה שלי יכולה לקבל אותי רק בעוד כשבועיים, אני ממש אשמח לכמה תשובות לשאלות שמטרידות אותי מאוד:

א. אני מבינה שיש בלט שלוחץ על שורש העצבים השמאלי (ותקן אותי אם אני טועה...), אבל מה פירוש של "הנקבים הבינחולייתים חופשיים. מבנה גרמי תקין"?.

ב. מה הסיכויים שהבלט הזה יהפוך לפריצה? אני ממש רועדת מהמחשבה שזה יתדרדר לפריצה של הדיסק. (קראתי ב"גוגל" שבלטים עלולים להדרדר לפריצה והמחשבה הזו מקפיאה אותי שזה יקרה לי.). מה עלי לעשות כדי שזה לא יחמיר?

ג. האם הכאבים נובעים מדלקות שתוקפות אותי באיזור בו העצב נלחץ על ידי הבלט או מהלחיצה עצמה על שק העצבים? אני מאוד מבולבלת: הבנתי שהבלט לא חוזר למצבו הטבעי, אז איך זה שלפעמים אני זוכה לימים שקטים? פתאום הוא "מטייל" ולא לוחץ? ממה הכאב מגיע בעצם? מהדלקת או מהלחיצה עצמה?

ד. מה אני עושה עכשיו? יש לי פיזיותרפיה בשבוע הבא, אבל מכל כיוון אני שומעת דעות אחרות - לרוב נגד פיזיותרפיה. ממליצים לי מאוד על דיקור או טיפולי כירופרקטיקה להקלת וטיפול בבלט + אלכסנדר לשמירה על עצמי. הרבה אומרים שפיזיותרפיה זה חארטה (סליחה מראש מהמטפלים...).

אני ממש אובדת עצות מה לעשות? לאן לפנות? לא רוצה להתחיל במיליון סוגי טיפולים ולהתאכזב. האם ישנה מסגרת טיפולית מומלצת ביותר בה היית ממליץ לי להתחיל?

אנא, אודה לתשובתכם הדחופה לשאלותי.

תודה , שבוע טוב ובריאות לכולם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דיסק צווארי

ד''ר שמואל לובושיץ
    30/03/2008

שלום
    א. "נקבים חופשיים"- הכוונה שאין לחץ על השורש העצבי ע"י רקמה גרמית.
    ב. לא ידוע על גורם חיצוני שאת יכולה להימנע ממנו בכדי למנוע פריצת דיסק
    ג. שילוב של שני הגורמים: לחץ מכאני + תגובה דלקתית מקומית
    ד. כרגע יש לטפל בתסמינים-כאבים ולהתאזר בסבלנות. בד"כ הבעיה חולפת עצמונית עם ובלי טיפול ספציפי. בכל מצב בו חלה החמרה כמו פגיעה בתפקוד המוטורי יש לפנות לעזרה רפואית. מומלץ להיעזר בכל אמצעי המפחית את הכאבים לרבות רפואה אלטרנטיבית כמו דיקור שבחלק מהמקרים עוזר רבות לשכך את הכאבים. ניתן לפנות למרפאות הכאב של קופות החולים ובעיקר-סבלנות. תרגישי טוב ובמהרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו