מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נעליים מיוחדות לילדאורי30/03/2008
שלום רופאים נכבדים,
לפני שנתיים וחצי נולד לי בן שמנמן, חייכן, מקסים ועצלן שהחליט להתפתח לאט (מידי) ומיד אפרט את הסיפור:
בגיל 8 חודשים, הילד אובחן כהיפוטוני (קל) והודרכנו להושיב אותו למרות שלבד הוא לא עשה זאת. כמובן שאח"כ הוא בכלל לא חשב על להתחיל ללכת ולאחר בדיקות מקיפות (הכוללות בדיקות דם כלליות, בלוטת תריס,אנזימים וכו') לא נמצא משהו ספציפי והוחלט על פיזיותרפיה.
כיוון שאנחנו חיים באיטליה, כשחזרנו לארץ הלכתי ל-2 מומחים נוספים שאמרו לי שלילד אין שום בעיה והמקרה שלו נקרא בז'רגון המקצועי - late walker... אמרו לי שעד גיל שנתיים הוא יתחיל ללכת ולא משנה מה נעשה (אגב, זה המקום לציין שכבר לפני גיל שנתיים הוא שקל 15 ק"ג, מה שלא הוסיף לו...). ובאמת, בגיל שנתיים ושבוע הילד התחיל ללכת. בהתחלה כמה צעדים ונפל אבל לאט לאט ראינו התפתחות והיום, בגיל שנתיים וחצי הוא הולך בכלל לא רע. אני עדין לא יכול להגיד שהוא הולך כמו כל ילד רגיל, הוא פחות יציב, הרגליים עדין במפתח כלפי חוץ (כפות הרגליים פונות עדין באופן קל כלפי חוץ) ולדעתי הוא גם לא משתמש עדין מספיק בברכיים (כשהוא צריך להתכופף הוא עובר למצב "ר", ז"א מתכופף עם פלג הגוף העליון ונשאר עם רגליים ישרות). בכל מקרה, כל יום רואים שיפור וזה העיקר.
מה אני רוצה לשאול? שאלה טובה... :-)
באותו מכון איטלקי בו טופלנו, הומלץ לנו להחליף לו נעליים כיוון שהיום הוא מסתובב עם נעלי ספורט של אדידס עם סוליה שטוחה, בלי תמיכה ספציפית בקשת כף הרגל, והתמיכה בעקב היא רכה ולא קשה.
הומלץ לנו על 2 חברות נעליים - נטורינו (naturino) וקיקרס (kickers) רק שכאן באיטליה הן עולות יותר מ-400 ש"ח (במקרה הטוב) ואני אישית לא מכיר את החברות. בעוד שבועיים אנחנו מגיעים לביקור מולדת והייתי רוצה לדעת על אילו סוגי נעליים אתם הייתם ממליצים? לדעתכם, האם ניתן להשיג נעליים כאלה בחנות רגילה או האם צריך ללכת לעשות התאמה אישית אצל אורתופד? או אולי אתם ממליצים ללכת עם המלצת האיטלקים (במקרה שאכן החברות שהומלצו נחשבות לטובות ומחירן הוגן)?
תודה רבה מראש,
אורי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעליים...
ד''ר יחזקאל טיטיון01/04/2008אורי שלום.
ילדים לא צריכים שום נעליים מיוחדות. הכי טוב לילדים זה ללכת יחפים. לא צריך קיקרס ולא שמיקרס. תקנו מה שנראה לכם יפה ומתאים, במחיר סביר, בלי מסמרים בולטים בתוך הנעל... שהילד יהיה מרוצה.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?