מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שברים בכף הרגליוסי25/01/2014
שלום רב!
שמי יוסי, בן 27.5 ואני כרגע נמצא בחו"ל כחלק מטיול.
ביום א' לפני 4 שבועות, החלקתי בכביש עם קטנוע ששכרתי כאן וכתוצאה מכך שברתי 3 אצבעות בכף רגל שמאל (את האגודל בחלקה העליון ואת האמה והקמיצה בשורש האצבע), האצבעות כולן במקומן ואין שום צורך בניתוח, רק צריכות להחלים.
בנוסף לכך, הייתי ללא נעל סגורה והרגל השתפשפה בכביש ועשתה לי פצע כמעט לאורך כל צידה הימני של כף הרגל, מה שמנע ממני עד היום לשים גבס קבוע על הרגל משום שמידי יום היה עלי לפתוח תחבושות ולהחליף גזה על הפצע.
במקום גבס קבוע, אני עם חצי קיבוע מגבס שיצרו לי מתחת לכף הרגל ביום התאונה ומצמיד אותו לרגל בחבישה עם תחבושות אלסטיות ועם זה אני נמצא עד היום כאשר מידי יום הייתי חושף את הרגל לגמריי כדי לטפל בעצמי בפצע ויושב בתנוחה לא הכי נוחה לרגל, היום הפצע בסדר גמור והאורטופד שאני מטופל אצלו פה בחו"ל אמר לי להתקלח עם רגל חשופה לגמריי ולשטוף טוב עם סבון באזור הפצע כך הוא יחלים מהר.
לפני יומיים קניתי walker שזה סד שהרופא האורטופד רשם לי והוא אומר שאיתו ניתן יהיה לדרך מעט על הרגל וללכת איתו למרחק של כמה צעדים אבל אני עדיין לא מרגיש מוכן לדרוך עליו.
הרופא אומר שהשבר יחלים בעוד שבועיים שלושה.
העדפתי להמשיך את הטיפולים בחו"ל ולא לחזור לארץ משום שהדרך לארץ מעט ארוכה ואין לי אפשרות להגיע על קביים עם כל הציוד שלי וגם כי אני מעדיף שלא לאמץ את הרגל ולתת לה להחלים בצורה טובה.
יש לי כמה שאלות בנושא:
1. האם אין כל סכנה בכך שעד היום אני ללא גבס קבוע וחושף את הרגל מידי יום כדי לטפל הפצעים? יכול להיות שכתוצאה מכך ביצעתי תזוזות קטנטנות שיכולים להאט לי את ההחלמה?
2. אני מטופל פה בבית חולים פרטי שהטיפולים בו לא זולים ואני גם קצת בזמן. האם לאחר ההחלמה אני אזדקק לטיפולים פיזיותרפיים רבים, או שאני אוכל לבצע תרגילים באופן עצמאי וכך לחזור לדרוך על הרגל בהדרגה?
3. האם אני אוכל לדרוך דריכה מלאה בקרוב ואוכל להמשיך בטיול שלי באופן נורמלי? (איני תרמילאי ולא מעמיס על עצמי משקל, אני סוחב מזוודה על גלגלים).
4. איך אני יכול לדעת שהטיפול שמציע לי כאן האורטופד הוא אכן טיפול מספיק טוב עבורי? (זאת הסיבה שאני גם כותב לכם).
5. האם ישנם מאכלים מומלצים אשר יכולים לזרז החלמה של שבר בעצם, או אולי כדורים או ויטמינים וסידן?
מתנצל על כל הנאום שכתבתי,
אני מקווה שלא שכחתי משהו נוסף.
אם יש צורך בתמונות כלשהן אנא אמרו לי ואני אשלח אותן ועדיף במייל אם תוכלו לתת לי כי יש דברים שלא הייתי רוצה לפרסם בפומבי.
בתודה מראש,
יוסי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שברים בכפות רגליים
גי30/10/2015היי
יש לי שברים בשתי כפות הרגליים שמאל וימין בעיקר שמאל.
השברים מתבטאים עקב נפילה.
האם יש ניתוח שיכול לסדר את הרגליים - מדוב ר יהיה בניתוח מורכב יכלול הזזת עצמות וכו?
בארץ ובחו"ל
אני מהלך בנעליים אורטופדיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?