אורטופדיה אונקולוגית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אורטופדיה אונקולוגית
    אליאור
    09/04/2008

שלום רב.
    אני בחור צעיר בן 21 אשר עברתי ביופסיה תחת סיטי ונותחתי פעמיים כבר במפרק ברך ימין לשם קריטת מעין "גידול שפירי"
    העונה לשם p.v.n.s .
    בניתוח הראשון הייה פתיחה של הברך לשם הוצאה של "הגידול השפירי" אך לחר מספר חודשים הוא חזר..
    והניתוח השני הייה באורטוסקופיה לשם הוצאת "הגידול השפירי".
    אשר הייה לפני כחודשיים פלוס.
    ולפני כשלושה שבועות הוזרק לי לברך y-90 {היטריום}בכדי שה"גידול" לא יחזור.
    אךחומר זה גרם לי למספר תופעות בברך.: נוקשות של ממש בחלקו הפני של הירך מלווה בחום גבוהה באזור הירך.
    בבדיקת האולטרסאונד ניראה כי ישנם בצקות אך אין זיהום. ומגבלה נוספת היא כיפוף שא יותר מ 90 מעלות.
    והנה לשאלותי: האם מקובל שתופעות אלה מופיעות.?.
    מהו זמן ההחלמה ?
    והאם ישנם סיכוים שיווצרו פגיעות בברך לאחר מכן בעקבות החומר.?
    מקווה שתיתן תשובות לשאלותי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אורטופדיה אונקולוגית

הוספת תגובה

• אונקולוגיה

ד''ר שמואל לובושיץ
    09/04/2008

שלום רב
    pimneted villonodular synovitis היא תופעה פתולוגית של רקמת הסינוביה שמקורה אינו ברור (ייתכן על רקע הפרעה למערכת החיסונית) - רקמת הסינוביה מתעבה ועוברת שינויים מבניים. הטיפול הוא :כריתת הרקמה המרפדת את קופסית המפרק. הכריתה יכולה להתבצע הן בעמצעות פתיחה של המפרק והן בטכניקה אנדוסקופית. שיעור האירעות החוזרת עומד על 50%. כבר בשנת 1982 פורסם מחקר שבדק הזרקת yttrium רדיואקטיבי לחלל המפרק והשפעתו על הסינוביה. מאז אין פרסומים רבים נוספים ומספר החולים שטופלו בשיטה זו אינו רב (לפחות על פי הדיווחים בספרות). בכל מקרה, תוספת החומר הזה לפעולה כירורגית היא מקובלת. ההפרעות שאתה חש בברך חלקן קשור למחלה עצמה וחלקן קרוב לוודאי בעקבות הניתוחים.החומר הרדיואקטיבי עצמו לא דווח שגורם לנזקים משמעותיים למעט מספר מועט של מקרים בהם נוצר נמק של העור באזורי ההזרקה בעיקר כשעשו בו שימוש במפרקים קטנים יותר (קרסול).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו