מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות MRIדניאל29/07/2014
שלום דר עברתי ניתח ארטוסקופיה לפני 3 חודש ואני סובל מכאבים איומים גם אחרי 3 חודש. ביצעתי MRI כדי להבין את הבעיה.
תוצאות ופענוח MRI
ממצאים לפני הניתוח-
PFJ-תקין.
מדור פנימי -סחוס תקין.סהרון פנימי-קרע נרחב-הוצאת תת שלימה
ACL-קרע נרחב חלקי 20%
מדור חיצוני-סחוס תקין.סהרון חיצוני תקין.
שטיפה.תפירה.הזרקת מרקאין.
ממצאים אחרי ניתוח וMRI
מצב לאחר ארטוסקופיה. ארטפקטים פראמגטיים.
מניסקוס מדיאלי:מצב לאחר הטריה ארטוסקופית חלקית של גוף המינסקוס.
אות פתולוגי גבוה בשארית הגוף האחורי,המגיע למשטח מפרקי תחתון.
פרגמנט מניסקלי חופשי בגודל 1.5*0.8 ס"מ ואחריו פרגמנט מניסקלי חופשי נוסף בגודל 0.3.1 ס"מ במרכז הברך,קידמי ל-PCL.
סחוס ומבנה גרמי תקינים
פיקה:פליקה מדיאלית לפיקה.
פמור דיסטלי ,טיביה פרוקסימלית :מבנה גרמי וסחוסים בגדר הנורמה.
שומן הופה:ללא ממצא פתולוגי.
הודגם נוזל במפרק הברך בכמות בינונית.
לסיכום:
1.מצב לאחר הטריה ארטוסקופית חלקית של המניסקוס המדיאל.קרע חדש ושני פרגמנטים חופשיים במדור מדיאלי מרכזי,קידמי ל-PCL.
2.נוזל במפרק הברך בכמות בינונית.
3.פליקה מדיאלית לפיקה .
מה אומרים הממצאים האם אני יעבור ניתוח נוסף ?
האם הרופא טעה במהלך הניתוח?
תודה רבה ד"ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות MRI - תגובה
ד``ר רוברט לוי30/07/2014שלום,
לעתים קרובות אני נשאל לענות בפורום על צורך בהתערבות ניתוחית על סמך תוצאות MRI או בדיקה אחרת.
צריך להבין ששום צילום או בדיקה אחרת לא היא זאת שקובעת את האבחנה ולא הצורך בניתוח. בדיקות רק עוזרות להשלים את הפזל.
ולעניינו - מה MRI החדש שלך לא ברור מה סיבת הכאבים.
יש צורך בהתרשמות קלינית - בדיקה , כדי לגבש אבחנה.
הפרגמנטים החופשיים יכולים להיות לעתים סיבה לכאבים אך לגמרי לא בטוח שהם הבעיה. לאחר ארטרוסקפיה יכולים להיות לעתים כאבים ממושכים בברך- לעתים הכאב נובע מחולשה של השרירים מסביב לברך. לכן חשוב מאד לבצע פיזיותרפיה לאחר הניתוח.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות MRI
דניאל30/07/2014בסדר הבנתי אבל בתוצאות MRI רשום קרע חדש בברך יכול לנבוע קרע חדש מחוסר פיזוטרפיה אחרי הניתוח עשיתי תרגילים פיזוטרפיה במשך שלושה שבועות עד שאמרו לי במכון שאין צורך זאת אומרת לפי מה שקראת בממצאים אין צורך לניתוח נוסף?
אני מוסיף שברך ימין נפוחה עם כאבי תופת שמגבילים אותי לתפקד בחיים לא יכול לעבוד ולחזור לחיים רגילים .
דר מה מומלץ לי לעשות עכשיו?
ואיך פותרים את הכאבים הללו?
תודה רבה על תגובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?