פריקה אחורית ושבר בראש רדיוס מרפק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריקה אחורית ושבר בראש רדיוס מרפק
    מלי
    23/06/2015

דר' יונה שלום רב,
    לפני שבוע וחצי נפלתי ובבית החולים אובחנה פריקה אחורית ושבר בראש רדיוס 2 Mason.
    בוצע שיחזור וקיבוע בגבס.
    שבוע לאחר הנפילה בביקורת נאמר לי שאין אפשרות להתרשם מיציבות בשל הכאב העז. טווח התנועות אומנם מוגבל אך יחד עם זאת אין עדות קלינית לפריקה וכמו כן לא קיים חוסר תחושה פריפרי והכח הגס שמור.
    זומנתי לביקורת נוספת בעוד שבוע ובה להבנתי ינסו להביןהאם יש פגיעה ברצועות והאם נדרש ניתוח.
    שאלותיי:
    מהי פגיעה ברצועות? מהי הסבירות שהן אכן נפגעו בנסיבות המתוארות?
    מהו תהליך השיקום הצפוי לי עם ובלי ניתוח?
    האם יש סכנה שהיד שלי לא תחזור תפקוד מלא? מהי הסבירות לכך?
    מהו תהליך השיקום? מה אורכו? מהם סיכויי הצלחתו?
    בתודה על הסבלנות והמענה.
    מלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פריקה אחורית ושבר בראש רדיוס מרפק - תגובה

ד''ר יונה יניב
    30/06/2015

שלום מלי
    כשיש פריקה, גם עם שבר של ראש הרדיוס, יש תמיד פגיעה ברצועות.
    אם לאחר ההחזרה, בבדיקה - במהלך יישור המרפק פרקת שוב, אזי המרפק איננו יציב וצריך לקבע בגבס. לפעמים, תלוי בשבר של ראש הרדיוס - יש צורך לנתח כדי לשחזר אותו או להוציא ולשים במקומו משתל מלאכותי. לרוב - המעקב נעשה ע"י צילומים פעם בשבוע למשך 3 שבועות - כל זאת כדי לבדוק שהמרפק עדיין "במקום". אם מתגלה שיש פריקה או תת-פריקה - יש צורך בניתוח כדי לתקן את הרצועות ואולי גם את ראש הרדיוס - כמובן, לפי המקרה, לא תמיד.
    אם בצילומים העוקבים המרפק במקומו, הרצועות מחלימות לבד ולאחר 3 שבועות מורידים את הגבס ומתחילים הפעלה. ההחלמה יכולה לקחת 3-6 חדשים ואפילו לעיתים יותר. ברוב המקרים נותרת הגבלת תנועה לא משמעותית ביישור של המרפק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו