שבר בשורש כף היד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שבר בשורש כף היד
    יעקב
    24/06/2015

בנפילה בשעת ריצה ספגה ידי הימנית את הנפילה ובצילום הטרם אובחן שבר עם ריסוק ללא תזוזה, ניתן לי קיבוע של גבס מתחת לכף יד ואמה וכריכה עם תחבושת אלסטית, והוראה לראות אורטופד בהקדם לצורך CT וקיבוע קבוע, האורטופד של הקופה הסתפק במימצאים ובקיבוע הזמני ואמר להשאיר כך חודש וחצי ולחזור אליו אחרי 3 שבועות. עברו כל כבר 3 ימים אני עדיין סובל מכאבים ונפיחות וכל תנועה חדה בטעות גורמת לכאב חד מחודש. א. האם הגיוני שלא נעשה לי קיבוע רציני יותר? ב. האם הכאב המתמשך והנפיחות סבירים? ג. האם הכאב החד בתנועות פתאומיות מורה על נזק לתהליך האיחוי? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שבר בשורש כף היד

הוספת תגובה

• שבר בשורש כף היד - תגובה

ד''ר יונה יניב
    30/06/2015

הכאבים הקשים אפייניים לשבר והם "נורמלים". אם היה גבס מלא, ייתכן והיתה בעיה של לחץ בגבס ואז יש צורך בפתיחתו. מאחר ויש לך רק סד, אזי אין צורך לפתוח גבס. עליך להפעיל את האצבעות כמה שיותר - לאגרוף מלא! וליישור מלא!
    בנוגע לשבר עצמו - בשבר ללא תזוזה ניתן לעיתים להסתפק בקבוע עם סד. אני בודקת בצילומים פעם בשבוע למשך 3 שבועות אם אין תזוזה, כי זה יכול לקרות. לאחר 3 שבועות השבר מספיק "דביק" כדי לא לשנות עמדה. (למרות שכבר ראיתי גם תזוזות לאחר מכן אבל מאד! נדיר)
    אני ממליצה אכן לבצע צילום פעם בשבוע ולהיות במעקב אורתופד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על הפירוט המדויק ועל העצות

יעקב
    01/07/2015

[שלצערי הרופאים שדברתי איתם עד עכשיו לא נתנו לי]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו