חיזוק הארבע ראשי לפני שחזור ACL

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיזוק הארבע ראשי לפני שחזור ACL
    משה
    18/09/2015

שלום,
    אני עתיד לעבור ניתוח לשחזור ה ACL. בטיפולי פיזיתרפיה שאני עושה פעם בשבוע וחצי במסגרת צבאית לא מצאתי תשובה ברורה אילו תרגילים אני אמור לעשות בבית לחיזוק הארבע ראשי. השריר נהיה חלש הרבה יותר מהרגל השנייה הבריאה.כבר תקופה אני עושה סקוואטים ולאנצ'ים 20X3 3 פעמים בשבוע אבל הרגל לא מתחזקת והשריר לא גדל ולא מתקשה. האם אני אמור לעבוד עם משקל כדי ליצור היפרטרופיה כמו בפיתוח גוף או שמא יש תרגילי חיזוק אחרים שמיועדים לפציעות? יש תשובה ברורה עם מספר חזרות וסטים שאוכל לבצע בבית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חיזוק הארבע ראשי לפני שחזור ACL - תגובה

ד``ר רוברט לוי
    21/09/2015

שלום משה
    זה לא נכון לחזק QUAD לבד.
    יש צורך בביצוע תרגול בCLOSED CHAIN - שזה חיזוק של שרירים מנוגדים מסביב לברך - כדי להשיג יציבות יותר טובה.
    כמון כן כדאי לעשות את זה במקביל בשתי הרגלים - סימטריות של הרגלים גם כן חשובה.
    אני ממליץ לך לפנות לפיזיותרפיסט כדי לקבל הדרכה מתאימה
    בכבוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אך אין לי אפשרות

משה
    21/09/2015

אין לי אפשרות ללכת למכון פרטי.
    הפיזיותרפיסט בצבא עושה לי עיסוי כמה דקות ומשחרר אותי לעשות סקוואטים ואליפטיקל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו