מתיחת שריר באמה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתיחת שריר באמה
    אני אני
    08/12/2015

שלום,
    לפני מספר שעות ״שלחתי״ את יד ימין להרים חפץ והיו חסרים לי מספר ס״מ אז נתתי פוש ליד ומה שקרה זה שבאמה, קצת אחרי המרפק לכיוון כף היד, משמעו 2 רעשי חריקות עזים, אחד אחרי השני, מן ״קחח..קח״ ומאותו רגע איני יכול להזיז את היד וסובל מכאבי תופת. לנסות להרים את היד בצורת מנוף בלתי אפשרי ואני יכול רק לישר את היד . גם כיפוף האצבעות כלפי חוץ או ביצוע פעולה פשוטה של הפעלת כח (להחזיק) מלןןה הכאב עז. ביצעתי צילום רנטגן מיד ולא היו ממצאים חריגים :
    שאלותיי:
    1. האם צילום רנטגן מספק לאבחן קרע
    2. האם יתכן שמדובר רק במתיחה על אף הרעש שיצא מאיזור האמה שממש הבהיל אותי (בשניה הראשונה נבהלתי מהקחח קחח העוצמתי ולא מהכאב)
    3. בהנחה שזו רק מתיחה של השריר, תוך כמה זמן אמור לעבור או ליתר דיוק, לאחר כמה זמן ללא שיפור באופן עצמוני עליי לפנות לטיפול שמרני כזה או אחר ?
    4. האם יש צורך בקיבוע היד גם במתיחה ?

אודה לתגובתכם העניינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתיחת שריר באמה

הוספת תגובה

• קרע בייספס

אני אני
    11/12/2015

שלום,
    הייתי אצל אורטופד שאבחן אצלי (ויזואלית) קרע בביצפס.
    ממתין לאולטרסאונד.
    שאלתי:
    1. האם הפתרון ניתוחי בלבד או שבמידה והקרע חלקי וקטן יכול לעבור עצמאית/עם טיפולים שמרניים.
    2. עברו 3 ימים עם שיפור קטן בטווחי התנועה. תוך כמה זמן ממועד האירוע נהוג ללכת לאופציה הניתוחית (כלומר מהידע המועט שלי בפריצת דיסק למשל מנסים ב 3 חודשים הראשונים טיפולים שמרניים (אלא אם זה במקרה חירום שמנתחים)) .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתיחת שריר באמה - תגובה

ד''ר יונה יניב
    04/01/2016

יש כמובן צורך בבדיקת אורתופד כי מהתאור לא ניתן להבין אנטומית כלום וכמובן גם לא מה לא תקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו