הסתיידות בתוך עצם ללא סיבה.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסתיידות בתוך עצם ללא סיבה.
    רוב
    19/05/2008

במיפוי עצמות שנעשה כדי למצוא הסתיידויות אפשריות בכתפיים נמצאה קליטה מוגברת של נוזל פתולוגי בתוך עצם הירך.

בבדיקת רנטגן שנעשתה על המקום נמצאה אכן הסתיידות בצורת "ביצה" בתוך העצם. העצם עצמה תקינה ולא עברה שבר כלשהו.

שאלתי היא ממה יכולה להיגרם הסתיידות זו? הרופא טוען כי יכול להיות שזו הסתיידות מולדת אך למיטב הבנתי החומר הפתולוגי נקלט רק בשברים בעלי מס' שנים בהם ישנה עדיין התחדשות עצם.

כמו"כ רצה האורטופד לשלוח אותי לבדיקת CT אך סירבתי מכיון שאין ברצוני לספוג כמות קרינה זו, בפרט לא אחרי שעשיתי כבר את המיפוי עצמות הנ"ל. מה דעתכם? אציין שאין לי כאבים והממצא התגלה במקרה ע"י בדיקה לכתפיים.

עוד אשאל האם זה שאין קליטת חומר פתולוגי בכתפיים משמעותו של דבר היא שאין לי דלקת בכתפיים?

בתודה מראש, רוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נגע בעצם הירך, וקליטה במיפוי עצמות

ד''ר חגי אמיר
    21/05/2008

שלום רוב.
    בד"כ לנגעים מסויידים בעצם כפי שאתה מתאר יש סימנים ברורים האם הם מסוכנים או שאין צורך לעשות אתם כלום.
    האורטופד שלך יודע להסתכל על הצילומים ולהחליט האם יש משמעות לנגע ואין צורך להמשיך בברורו, או שאיננו בטוח והוא רוצה בדיקה נוספת כדי להחליט על המשך הברור והטיפול.
    במקרה שהאורטופד אינו בטוח ושולח אותך לביצוע בדיקת CT, סביר להניח שיש מקום לבצע אותה כדי לשלול המצאות מחלה מסוכנת הגורמת לנגע.
    היום צילומי ה-CT עם הרבה פחות קרינה מבעבר, ובמקרה שקיימת אי ודאות לגבי נגע בעצם, כדאי "לספוג" את מעט הקרינה מה-CT , כדי להיות בטוח ששלת המצאות מחלה סרטנית.

לגבי שאלתך על קליטה במיפוי עצמות,
    במיפוי מזריקים לדם חומר שנקלט בעצמות ואליו מוצמד איזוטופ רדיואקטיבי, שפולט קרינה.
    החומר שהוזרק לדם ניקלט בכלל העצמות אולם במקומות בהם יש פעילות גבוהה של העצם לבניה או פירוק או שיש זרימת דם מוגברת לאזור מסויים בעצם החומר מצטבר מהר יותר.
    המצלמה סופרת את קריאות הקרינה מהגוף ומציגה את הקריאה על המסך.
    קליטה מוגברת באזור מסוים מעיד על חילוף חומרים גבוה, זרימת דם מוגברת, באזור זה.
    כעת על הרופא לאסוף עדויות מהבדיקה הקלינית, מצילומים, אמצעי הדמיה ובדיקות הדם כדי לקבל תמונה של מה הבעיה ממנה אתה סובל.

בדיקת מיפוי עצמות הינה מאד רגישה, ומדגימה כל שינוי במצב העצמות. אולם לקליטה כשלעצמה אין הרבה משמעות. יש צורך באיסוף כל המידע עיבודו, ואז להגיע למסקנה של מה הבעיה. לאחר מכן ניתן להמשיך ולהחליט על הטיפול.
    אני מקוה כי באת על סיפוקך.
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו