מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נפיחות במרפק (בורסיטיס ללא חום) לאחר ניתוח בכתף ACJ3איתן22/01/2017
בן 46, נותחתי ב - 27/12/16 בתה"ש ניתוח שחזור עצם בריח ACJ3 בשיטת וויבר-דאן. הנחיית המנתח היתה כי היד תישאר בתוך מתלה חודש וחצי למעט מספר פעמים ביום בו אני מוציא אותה לצורך מספר תנועות אנכיות למטה ובחזרה כדי שיזרימו דם.
מאחר וצצו לי כאבים במרפק בשבוע האחרון _אולי יותר), אך רק היום שמתי לב לאחר מקלחת כי יש לי נפיחות שם (מצ"ב תמונה) - נראה בעיקר נוזלים/בצקת - או כמו שזה נקרא - בוריסיטיס.
ייתכן שאכן חיככתי את המרפק, בעיקר בשינה, בחודש האחרון, שכן ישן יותר (או על הגב או בתנוחת עובר על הצד בריא - ימין).
יוער כי כבר לקחתי אטופן למשך עשרה ימים וגם אוגמנטין למשך שבעה ימים, שהאחרון היה ללא צורך, כי חששו מזיהום ובסוף מסתבר שהיה לי שפעת שגרמה לחום.
כאמור, השפעת חלפה, ואין לי חום.
המרפק נפוכה, לא אדמומית, ללא מוגבלות בתנועה וכאב סביר, כך שאני לא חושב שיש לי זיהום. פשוט נראית רע, כפי שרואים בתמונה, ולא רוצה, חלילה, שהמצב יחמיר.
(שהיד ישרה זה נראה רע וקצת מפחיד).
מתוכנן לי ביקור במרפאה האורטופדית בתה"ש (רק ב - 05/02/17 ולכן כדי לא להחמיר את הבעיה שואל:
1. האם ייתכן שזה סימפטום לאחר ניתוח בכתף או אולי בגלל התנוחה במתלה או שזה בס"ה צירוף מקרים?
2.כדי להיפטר מזה - האם מומלץ להניח לזה ככה ולעקוב או לעשות קומפרסים משולבים קרח + חום.
3. שמתי תחבושת אלסטית מרופדת - האם מייתרת את הצורך בקומפרסים חמים וקרים, ובמידה וכן, האם אוכל לישון איתה בלילה?
4. כל הנחיה אחרת תתקבל ברצון
אודה על התייחסותך המלומדת שתרגיע אותי, כי גם ככה אני סובל נורא...
איתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר רם ירון22/01/2017לא נראה רע במיוחד
תמרח וולטרן ותקח ארקוקסיה למס ימים
עד עשרה
במעדה ולא יעבור אפשר זריקה לאזור.
אם חלילה חום יש לפנות למיון השאלה של זהום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה...
איתן22/01/2017ירון היקר,
תודה על המענה המהיר ביותר - תבורך!
ברשותך, בתור מומחה לניתוחי כתף לא פחות ממי שניתח אותי בתה"ש, האם בניתוחי ACJ ובכלל בכתף, בצטברות של נוזלים ונפיחות במרפק היא סיבוך משני אפשרי (אולי בגלל שנוזלי הנפיחות יורדם מהכתף למרפק בזמן שכיבה וכו') או שאין קשר כלל בין המקרים?
והאם כדור XEFO8 שיש בידי יכול להיות חלופה טובה לארקוסיה, מבלי צורך בלנטון/אומפרדקס.
דבר אחרון וקטן (צפירת הרגעה) - מאחר והרגעת אותי ואני מבין שהדבר לא בהול ודורש ללכת למיון - יש סיכוי שהנפיחות תחלוף תוך כמה ימים לבדה (לאחר וולטרן/כדורים/קומפרסים/תחבושת אלסטית מרופדת)???
דרך אגב - אני כמעט כבר חודש אחרי הניתוח וכואב לי כל הזמן לישון במתלה תשעים מעלות - האם אני כבר יכול לישר את היד בשינה בתנוחה ישרה או עובר בצד הלא מנותח?
תודה רבה - תבורך ירון!
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר רם ירון01/02/2017קצת קשה לאבחן דרך הנט
אנא דע לך שזכותך לפנות למרפאות חוץ יח הכתף
ושם חייבים לענות לך ולטפל בך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?