נפיחות במרפק (בורסיטיס ללא חום) לאחר ניתוח בכתף ACJ3

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נפיחות במרפק (בורסיטיס ללא חום) לאחר ניתוח בכתף ACJ3
    איתן
    22/01/2017

בן 46, נותחתי ב - 27/12/16 בתה"ש ניתוח שחזור עצם בריח ACJ3 בשיטת וויבר-דאן. הנחיית המנתח היתה כי היד תישאר בתוך מתלה חודש וחצי למעט מספר פעמים ביום בו אני מוציא אותה לצורך מספר תנועות אנכיות למטה ובחזרה כדי שיזרימו דם.

מאחר וצצו לי כאבים במרפק בשבוע האחרון _אולי יותר), אך רק היום שמתי לב לאחר מקלחת כי יש לי נפיחות שם (מצ"ב תמונה) - נראה בעיקר נוזלים/בצקת - או כמו שזה נקרא - בוריסיטיס.

ייתכן שאכן חיככתי את המרפק, בעיקר בשינה, בחודש האחרון, שכן ישן יותר (או על הגב או בתנוחת עובר על הצד בריא - ימין).

יוער כי כבר לקחתי אטופן למשך עשרה ימים וגם אוגמנטין למשך שבעה ימים, שהאחרון היה ללא צורך, כי חששו מזיהום ובסוף מסתבר שהיה לי שפעת שגרמה לחום.

כאמור, השפעת חלפה, ואין לי חום.
    המרפק נפוכה, לא אדמומית, ללא מוגבלות בתנועה וכאב סביר, כך שאני לא חושב שיש לי זיהום. פשוט נראית רע, כפי שרואים בתמונה, ולא רוצה, חלילה, שהמצב יחמיר.
    (שהיד ישרה זה נראה רע וקצת מפחיד).

מתוכנן לי ביקור במרפאה האורטופדית בתה"ש (רק ב - 05/02/17 ולכן כדי לא להחמיר את הבעיה שואל:

1. האם ייתכן שזה סימפטום לאחר ניתוח בכתף או אולי בגלל התנוחה במתלה או שזה בס"ה צירוף מקרים?
    2.כדי להיפטר מזה - האם מומלץ להניח לזה ככה ולעקוב או לעשות קומפרסים משולבים קרח + חום.
    3. שמתי תחבושת אלסטית מרופדת - האם מייתרת את הצורך בקומפרסים חמים וקרים, ובמידה וכן, האם אוכל לישון איתה בלילה?
    4. כל הנחיה אחרת תתקבל ברצון
    אודה על התייחסותך המלומדת שתרגיע אותי, כי גם ככה אני סובל נורא...
    איתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר רם ירון
    22/01/2017

לא נראה רע במיוחד
    תמרח וולטרן ותקח ארקוקסיה למס ימים
    עד עשרה
    במעדה ולא יעבור אפשר זריקה לאזור.
    אם חלילה חום יש לפנות למיון השאלה של זהום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת הבהרה...

איתן
    22/01/2017

ירון היקר,
    תודה על המענה המהיר ביותר - תבורך!
    ברשותך, בתור מומחה לניתוחי כתף לא פחות ממי שניתח אותי בתה"ש, האם בניתוחי ACJ ובכלל בכתף, בצטברות של נוזלים ונפיחות במרפק היא סיבוך משני אפשרי (אולי בגלל שנוזלי הנפיחות יורדם מהכתף למרפק בזמן שכיבה וכו') או שאין קשר כלל בין המקרים?
    והאם כדור XEFO8 שיש בידי יכול להיות חלופה טובה לארקוסיה, מבלי צורך בלנטון/אומפרדקס.
    דבר אחרון וקטן (צפירת הרגעה) - מאחר והרגעת אותי ואני מבין שהדבר לא בהול ודורש ללכת למיון - יש סיכוי שהנפיחות תחלוף תוך כמה ימים לבדה (לאחר וולטרן/כדורים/קומפרסים/תחבושת אלסטית מרופדת)???
    דרך אגב - אני כמעט כבר חודש אחרי הניתוח וכואב לי כל הזמן לישון במתלה תשעים מעלות - האם אני כבר יכול לישר את היד בשינה בתנוחה ישרה או עובר בצד הלא מנותח?
    תודה רבה - תבורך ירון!
    איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר רם ירון
    01/02/2017

קצת קשה לאבחן דרך הנט
    אנא דע לך שזכותך לפנות למרפאות חוץ יח הכתף
    ושם חייבים לענות לך ולטפל בך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו