מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סימפיזיוליזיס בשבוע 31 להריון שנינטלי22/05/2008
שלום !
אני נמצאת כרגע בהריון שני בשבוע 31 .
לאחר הריון ראשון תקין אני סובלת היום מסימפיזיוליזיס בצורה חריגה.
אני נמצאת כעת בשמירת הריון.
בנוסף יש לי בריחת שתן בזמן התעטשות.
שאלתי היא : האם לידה רגילה תחת השפעת אפידורל - כאשר אין שליטה על סף הכאב
יכולה לגרום לנזק כלשהוא ( אפילו הקטן ביותר ) לפרקי האגן?
ואם כן , במה מתבטא נזק זה לעתיד ?
אשמח לשמוע את דעתכם הכנה.. שכן אני רק בת 24 ולא מעוניינת להכנס למעגל הכאב כבר מעכשיו :)
תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימפיזיוליזיס שמירת הריון
שני08/01/2014היי אני בת 26 בהריון שני שבוע 12 בהריון הקודם בלידת אפידורל לחצתי מאד חזק כי לא הרגשתי את הכאבים ושברתי את העצם של המפשעה. אמרו לי לחכות עד ההריון הבא ובאמת חיכיתי חמש שנים ואיתו חיכה השבר נכנסתי להריון ולפני שבועיים לא מסוגלת לתפקד מרוב כאב מתההה מכאבים לא ײַשנה בלילות ולא יודעת כבר לעשות ביקשתי מרופא נשים שמירת הריון והוא הפנה אותי לבית חולים למיון ואורטפד לדעה שנייה ושניהם נתנו דעה שאין מה לעשות וצריך מנוחה ממושכת האם יש עוד משהו לעשות על מנת שיתנו לי את השמירה הזו??כי הבנתי שלכאב אין מה לעשות אשמח מאד שתעדכנו אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימפיזיוליזיס
ד''ר חגי אמיר22/05/2008קודם כל, בשעה טובה ומוצלחת נטלי. אני מאחל לך גמר הריון קלומזל טוב.
מדברייך הבינותי שבהריון הראשון לא היה היפרדות סימפיזית. וכעת גילו את ההיפרדות והישכיבו אותך לשמירת הריון.
אני משער שביצעו לך US ומדדו את ההיפרדות ומצאו היפרדות מעל 4 ס"מ.
אני גם משער שנתנו לך חגורת אגן כדי לייצב את האגן והפוביס.
במידה וכל אלה נעשו, ואכן יש המשך של גדילה שלך ההיפרדות לדעתי הגינקולוגים לא יקחו סיכון ללידה טיבעית עם אפידורל שזה למעשה אחד הגורמים להיפרדות שכזאת, ובמיקרה כמו שלך ימליצו לידת קיסרי.
סביר להניח שאם כבר קיימת פתיחה סימפיזית גדולה מאד (מעל 4 ס"מ) אחוז הסיבוכים כגון צניחת שלפוחית ורחם והפרעות של אי שליטה ובריחות שתן יוחמרו לאחר הלידה.
כל זה נאמר בהנחה שאכן מדובר בפתיחה גדולה מאד.
אם מדובר בפתיחה קטנה המצב שונה לחלוטין.
אני מאחל לך הצלחה ,וגידול ילדים קל ומהנה.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר חגי..
נטלי23/05/2008ראשית תודה על תגובתך המהירה.
שנית.. לצערי על כל הנאמר אני שומעת מימך בפעם הראשונה.
גם רופא הנשים וגם במיון יולדות קבעו שיש לי סימפיזיוליזיס על סמך תלונותי בלבד .
אף אחד לא טרח לעשות לי בדיקת us , אף אחד לא טרח להסביר..
פשוט קיבלתי שמירת הריון - וטענה שאפשר ללדת רגיל ללא נזק לטווח הרחוק כי "אם אפידורל לא כואב ".
מודה לך מקרב לב שהארת את עיניי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון וטיפול
נועה15/12/2009שלום,
אני מטופלת כרגע אצל כירופרקט, עד כמה שהבנתי ממנו ומחומר שקראתי אני סובלת מסימפיזיוליזיס.
הגעתי לקרוא את התגובה שלך בדיוק בגלל פחד שלידה נרתיקית עלולה להחמיר משמעותית את המצב.
יש לי כמה שאלות:
1) מי מבצע את מדידת ההיפרדות באולטרסאונד? ממי לקבל הפניה מרופא הנשים או מאורטופד?
2) מה הטיפול האפשרי אחרי הלידה והאם הוא מפריע להנקה?
3) לא הבנתי מתשובתך וגם ממקורות שונים שקראתי בהם את ההמלצה על ניתוח קיסרי וגם להימנע מאפידורל - בד"כ בניתוח מתוכנן ההרדמה היא מקומית ספינלית. האם כוונתך להרדמה כללית או מה?
מה אתה ממליץ בשביל למזער את הנזקים לטווח הרחוק וחזרה לתפקוד נורמלי בהקדם?
המון תודה מראש,
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימפיזיוליזיס
ד''ר חגי אמיר17/12/2009נועה שלום.
אני מבין שאת הולכת ומתקרבת לתאריך הלידה.
גינקולוג יכול לבדוק את המרווח בבדיקת US גניקולוגי, וגם יוכל להנחות אותך על האפשרויות והצרכים השונים. שאלי את הגינקולוג שלך.
במידה ולא ניתן לבצע הבדיקה אצל הגינקולוג ניתן לקבל הפניה לבדיקת US בקופ"ח .
אם את בקופ"ח מכב"י , יש מודעות רבה לבריאות האשה, תוכלי לקבל שם הן התעמלות והן תרגילים לפני ולאחר הלידה.
העיקר להיות רגועה ולשמוע לקול הגינקולוג שלך.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?