עצם בולטת בכף הרגל (הלוקס ואלגוס)

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצם בולטת בכף הרגל (הלוקס ואלגוס)
    אמיר
    25/05/2008

שלום ד"ר,
    אני כעת נמצא בגיל ההתבגרות (17 וחצי) ואני סובל מבעיה של עצם בולטת בכף הרגל מזה 5 שנים בערך. העצם גרמה לסטייה של הבוהן לכיוון האצבעות ולאחר מכן (כנראה בגלל היציבה הלא נכונה) גרמה לגדילה של עצם נוספת מעל הזרת. כמו כן הרגל שלי מאוד רחבה בצדדים ובאיזור העקב.
    רציתי לדעת האם אני יכול לעבור ניתוח לסידור עצמות או ניתוח אחר בגילי?
    האם אני אוכל להשתקם בזמן כדי להתגייס בעוד חצי שנה לצבא (לשירות קרבי)?
    כמה זמן השיקום והאם יש סכנות בניתוח שכזה?
    מה מידת ההשפעה בהוצאת העצם הבולטת? (כלומר - האם האצבעות ייתישרו? האם רוחב הרגל יקטן וכו')?
    ד"ר בעיה זו מאוד מפריע לי בחיי היומיום ואני מקווה מאוד שתשיב לשאלותיי או לפחות לחלקן ושיימצא לי הייפתרון המתאים במהרה... תודה רבה אמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הלוקס ואלגוס.

ד''ר יחזקאל טיטיון
    27/05/2008

אמיר שלום.

רציתי לדעת האם אני יכול לעבור ניתוח לסידור עצמות או ניתוח אחר בגילי? - בהחלט ניתן בגילך לעבור ניתוח לטיפול בבעיותיך.
    האם אני אוכל להשתקם בזמן כדי להתגייס בעוד חצי שנה לצבא (לשירות קרבי)? - לא.
    כמה זמן השיקום והאם יש סכנות בניתוח שכזה? - תלוי בדיוק מה עושים בניתוח בד"כ לוקח כחודש וחצי שדורכים על העקב אח"כ עוד חודש וחצי להתרגל לדריכה מלאה. ספורט ופעילות פיזית מאומצת עם הרגל אני לא ממליץ לפני 3-6 חודשים לאחר הניתוח תלוי בניתוח. לגבי סיבוכים, כמו בכל ניתוח יש אחוז קטן של סיבוכים, כולל זיהום בפצע, פגיעה בעצבים או בכלי דם, כאבים, חוסר הצלחה, חזרה של העיוות, הכל נדיר אבל צריך לקחת בחשבון.
    מה מידת ההשפעה בהוצאת העצם הבולטת? הניתוח הוא לא רק הוצאת העצם הבולטת. הניתוח יותר מורכב מזה.
    לצורך יעוץ יותר מפורט יש צורך בבדיקות הדמיה ובדיקה אורתופדית מסודרת.

בברכה - דר' טיטיון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו