מה מומלץ יותר? אפוס או mbt??

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה מומלץ יותר? אפוס או mbt??
    עידן
    29/05/2008

שלום,
    לאחרונה יש לי בעיות ברכיים כתוצאה מפעילות בחדר כושר (התחלתי לעשות ספינינג זה "דפק" לי את הברכיים ואז הפסקתי אבל המשכתי עם מכשיר "סקי" )
    אני בטיפולים פזיוטרפים שלא מועילים כל כך.. ושמעתי לראשונה על חברת אפוס ועל נעלי mbt הייתי רוצה לדעת מה מומלץ יותר??

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה מומלץ יותר? אפוס או mbt??

הוספת תגובה

• מה מומלץ

ד''ר שמואל לובושיץ
    30/05/2008

לעידן שלום
    לא ידוע לי על כל מחקר רפואי מדעי תקף (בלתי תלוי) שנערך בנושא זה בכלל ובהשוואה בין סוגי הנעליים בפרט...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיפות?

עידן
    30/05/2008

אין עדיפות לאחת מהם? ומה ההבדלים העיקריים בנהם??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זו או זו

ד''ר שמואל לובושיץ
    31/05/2008

לצערי, אני חייב לחזור ולציין כי למיטב ידיעתי אין כל מחקר בנושא ולכן בהעדר מידע אמין ובדוק איני יכול לענ ות על שאלתך...צר לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• MBT vs APOS

ד''ר חגי אמיר
    31/05/2008

עידן שלום,
    הרשה לי להוסיף מעט אינפורמציה אודות שתיהטכנולוגיות הנ"ל, ולעשות קצת סדר.

MBT פותח כנעל הליכה אשר אמורה לדמות להליכה על הרגל הנעולה בנעל זו, כאילו הולך יחף על חול. כפי שבני שבט ה"מסאי" באפריקה הולכים מרחקים ארוכים יחפים בחולות ואינם מכירים בעיות של כאבי גב. עיקרון הנעל הוא למעשה הפעלת כף הרגל ללא קבלת מתיחה של העקומה האוכית של כף הרגל שכן הסוליה ניראית כנדנדה ולכן "סופגת" את כל התנועה של כף הרגל אליה. לדיברי מייצרי הנעלייים מהסוג הזה, אלה הנעליים הטובות ביותר שמונעות כאבי גב ומשפרות את היציבה.

APOS פותח כאמצעי טיפולי, לא כנעליים ללבישה ביומיום (אם כי ניתן ללובשם במהלך היום גם כן),. העיקרון עליה מושטטות הנעליים הוא עיקרון פיזיוטרפי ידוע הגורם לגירויים מרובים של הכרת הגוף במרחב (גירויים פרופריוצפטיביים). הנעליים עושות זאת על ידי שני חצאי כדור המוצמדים לתחתית סוליית הנעל, הגורמות לכך שההליכה תתבצע על קצה הכדורים. ניתן בהתאם לצורך להסית את הכדורים מהמרכז על ידי פיזיוטרפיסטים של APOS, כדי לקבל אפקטים נוספים של הפעלת שרירים שבדרך כלל אינם פעילים.

לפני שהולכים להשקיע בנעליים וטיפולים מיוחדים רצוי לנסות פעילות מסודרת לחיזוק שרירי הבטן הגב חגורת האגן וחגורת הכתפיים בחדר כושר. בדרך כלל פעילות מסודרת תסייע ותמנע כאבי גב.

לגבי כאבים בברכיים יש לבדוק מה מקור הכאבים ובהתאם לכך להתאים את הפעילות המתאימה לך כדי למנוע כאבים ונזק עקב הפעילות בה אתה עוסק.

מאחל לך הצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ניתן לרכוש את הנעליים האלה בארץ

מיכל
    29/07/2008

האם משהו יודע האם ניתן לרכוש את הנעליים הללו בארץ? כל מידע בעניין יעזור לי תודה מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו