פענוח mri ברך והתייעצות על ניתוח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פענוח mri ברך והתייעצות על ניתוח
    מאיר
    21/12/2018

אז ככה הייתי רץ תקופה ואז התחילו כאבים .נשלחתי לmri ברך להלן הממצאים:

מודגם דלדול של הסחוס המכסה את האספקט התיכון של הקונדיל הפמוראלי המדיאלי ללא עדות בצקת לשדית סוב-כונדרלית בסמוך.
    הרצועות והמינסקוסים שמורים.
    קדמית לקרן הקדמית של המינסקוס הלטראלי מודגם גופיף היפואינטנסי בקוטר 2 מ״מ בציר הסגיטאלי ובקוטר 6 מ״מ במישור הצדדי פנימי, יתכן שבב סחוס מנותק .
    סחוס הפיקה שמור.
    המנגנון המיישר הודגם שמור.
    הודגם הוזל תוך פורקי בכמות קטנה ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית.

2 רופאים אמרו לי שאין בעיה חריגה שתמנע ממני ריצה אבל בפועל יש כאב שמונע ממני לרוץ רופא אחד אמר שיש ניתוח ארתרוסקופי לשיוף הסחוס או משהו השאלה אם זה יעביר את הכאב שלא ימנע ממני לרוץ וכמה זמן זמן זה יחזיק בהנחה שאני רץ על בסיס קבוע

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה: פענוח mri ברך והתייעצות על ניתוח

ד``ר מוחמד כתאנה
    31/12/2018

שלום מאיר ,
    גם הנזק הסחוסי שמתואר באזור הברך וגף הגופיף החופשי יכולים בהחלט לגרון לכאבים .
    מנסיוני החלק הלא יציב של הסחוס יכול לגרום לכאבים .
    מחד גיסא ייצובו אמור להקל על הכאבים , מאידך גיסא נזק גדול של הסחוס יכול לגרום לכאב במיוחד אם הוא נמצא באזור נושא משקל .
    אחד האופטציות הטיפוליות הינה סריקה ארתרוסקופית של הברך ( ניתוח) ייצוב החלקים הלא יציבים , הוצאת החלקים הצפים וקביעת גודל הנזק .
    בברכה ,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך התייעצות

מאיר
    31/12/2018

וניתוח כזה יעביר את הכאב? המטרה לחזור לרוץ ללא כאב
    וכמה זמן החלמה לניתוח כזה במידה ועוברים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה: המשך התייעצות

ד``ר מוחמד כתאנה
    08/01/2019

שלום מאיר
    כפי שהסברתי יש סיכוי טוב שהניתוח יפתור חלק ניכר מהכאבים אך באותה מידה יש לדעת שמידה ויש נזק נרחב של הסחוס ישנו סיכוי להימשכות הכאבים .
    לדעתי כן הייתי ממליץ על ניתוח .
    בברכה ,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו