האם יתכן שמדובר בשבר במפרק ירך?..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יתכן שמדובר בשבר במפרק ירך?..
    ש
    15/09/2019

שלום, בת 50, עובדת שעות רבות, עוסקת הרבה בפעילות ספורטיבית רבה הכוללת ריצה, פעילות אירובית, חיזוק שרירים ומתיחות. לאחרונה מרגישה כאב אקוטי באזור גב תחתון צד ימין. מקרין גם לירך ימין וגם לחלק מעל הירך עד לצלעות. לעיתים מרגישה זרמים חמים בגב עליון. מה שתורם להקלת הכאב ושיפור התפקוד הוא פעילות ספורטיבית משמעותית ודינמית במיוחד. לא מדובר בהתקפי כאבים, אלא בכאב שנמצא שם כל הזמן ופעילות ספורטיבית עצימה מקלה עליו. האם יתכן שמדובר בשבר קל/ אוסטיאופורוזיס וזאת גם עם התפקוד המצוין שאותו תיארתי לעיל. ב.ד לא העידו על בעיה כזו ובצילום רגיל לא נמצאה עדות לבעיה כלשהיא. מה יכולה להיות הסיבה לכאב זה עפי התסמינים שתיארתי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כם לי יש אותו דבר

ניקול
    18/09/2019

הסיפור שלנו מאוד גומה גיל, פעילות ספורטיבית רבה. הכאבים אצלי החלו כבר לפני מעל לשנה . בהתחלה ביקשתי בדיקה לבריחת סידן ואכן נמצאה אוסתופניה - התחלתי ליטול סידן אמורפי דנסיטי שנספג פי 2-4 מכל סידן אחר.
    בצילום הכל נראה תקין.
    במקביל פיזיותרפיה לא הוקל לי .
    בסוף שלחו אותי ל mri ומצאי גם בלט וגם שקע נראה לי כל אחד בחוליות אחרות.
    אני מניחה שחלק נגרם מפציעות ספורט. ווולקאם טו דה קלאב של כאבים כרונים שצריך ללמוד לחיות איתם.
    אפשר להקל ע״י רפואה משלימה שזה הכיוון דלי או הזרקות סטרואידים או ניתוח שלשם אני לא רוצה להגיע.
    בינתיים הורדתי ריצה אני עושה הליכה מהירה במקום כי כואב לי יותר לרוץ.
    ב Trx וכל מיני אימונים אחרים משתדלת לא לקפוץ כי גם מגביר כאב.
    בקיצור קחי סידן בכל מקרה ותמשיכי לבדוק מה מקור הבעיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו