שריר ברגל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שריר ברגל
    הילה
    16/06/2008

שלום
    היום ובשבוע שעבר השריר בשוק הרגל נתפס לי. זה קורה לי מידי פעם ולפעמים השרירים בכף הרגל והאצבעות נתפסים. הכאב הוא עצום ואני זועקת מכאבים. זה קורה לרוב כשאני שוכבת ואף באמצע הלילה. (לפעמים תוך כדי מתיחה או יישור הרגל אבל לא תמיד). אחרי זמן מה הכאבים החזקים עוברים.
    אני בת 38 וכעת גם בהריון. (התופעה הייתה גם ללא קשר להריון).
    מה לעשות כדי למנוע את התופעה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שריר ברגל

הוספת תגובה

• התכווצויות שרירים ברגל

ד''ר חגי אמיר
    17/06/2008

הילה שלום,
    התכווצות השרירים הנורמלית בגופינו מתבצעת על ידי איזון ומעבר של מלחים משני צידי מעטפת תאי השריר. במידה וקיימת מספיק אנרגיה לתאי השריר בשרירים מיומנים ומתורגלים היטב מתבצע הכיווץ וההרפיה של התאים בצורה תקינה ושקטה.
    התכווצויות כפי שאת מתארת, לא רצוניות ומכאיבות שלא ניתן להרפות יכולות לקראת במספר מצבים בינהם בעת עייפות השריר לאחר מאמץ גדול מאד שלא נותרה לשריר מספיק אנרגיה להרפותו, וכן במיקרים של חוסר איזון במלחים הנחוצים לשריר לצורך תפקודו התקין.
    מקור הבעיה יכול להיות גם עיצבי.

לכן בשלב ראשון הייתי ממליץ לגשת לרופא המשפחה ולערוך ברור ראשוני איתו לגבי בדיקות דם של המלחים בגופך והשלמות במידה וקיים חוסר.
    במידה והכל תקין והמצב עדיין יטריד ניתן לשלול שקיימת בעיה נוירולוגית הגורמת לכך דרך נוירולוג בקופת החולים.

לסיכום יש להתחיל עם הליכות סדירות לפחות שלש פעמים בשבוע שניתן להתחיל בהדרגה, ולא יזיק לשתות כוס של מי טוניק ביום. הטוניק מכיל מספר מלחים הנחוצים לגוף ולעיתים שתיית הטוניק יכולה לפתור את הבעיה.

שיהיה לך הריון ולידה קלים.

דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו