ציסטה בעצם שגרמה לשבר?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטה בעצם שגרמה לשבר?
    איילה
    26/06/2008

שלום. אני בת 37 בריאה. במשך חודש ימים ביצעתי הליכות אינטנסיביות 3 פעמים בשבוע למשך שעה ויותר סה"כ 24 ק"מ בשבוע במהירות ממוצעת של 6.5 קמ"ש על משטחים קשים ורכים. לאחר כחודש עם תחילת אחת ההליכות החלו כאבים בכף רגל העליונה המשכתי ללכת עד סוף המסלול במהירות רגילה. לאחר יומיים פניתי לאורטופד אשר קבע מבלי לערוך צילום כי מדובר בדלקת בגידים והמליץ על מנוחה. "סחבתי" כך את הרגל במשך כחודש כאשר סבלתי מכאבים קלים בזמן עמידה או הליכה ולכן צלעתי קלות ע"מ שלא לדרוך עליה. לאחר חודש חזרתי לאורטופד שהפעם שלח אותי לצילום רנטגן וכאשר הוא פיענח אותו הוא אמר שמדובר בציסטה שהיתה לי ברגל שהתפוצצה בזמן ההליכות ולכן נגרם לי שבר פתולוגי. כמו"כ הוא הפנה אותי למרפאת כף רגל, מיפוי עצמות, סי. טי. לכף הרגל ואם. אר. אי לכל הגוף. בנוסף רגלי גובסה. כמובן שהתייחסותו הכניסה אותי ללחץ גבוה והאמת האבחנה נראית לי לא סבירה. האם ניתן ללכת על שבר חודש ולסבול רק מכאב קל רק בזמן דריכה? מה זה ציסטה ואיך ייתכן שהיתה לי ולא הרגשתי כלום? כיצד שבר פתולוגי לאחר שקרה בגין מאמץ פיזי? האם עליי להיות מודאגת? האם אני יכולה לשלוח לכם את הצילום? אנא תשובתכם המהירה . תודה מראש, איילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה בעצם שגרמה לשבר?

הוספת תגובה

• ציסטה

ד''ר יחזקאל טיטיון
    30/06/2008

איילה שלום.

האם ניתן ללכת על שבר חודש ולסבול רק מכאב קל רק בזמן דריכה? - יתכן ולא היה שבר מלא כי אם רק שבר מאיים ואז כאב קל יחסית עד שממש נשבר.
    מה זה ציסטה ואיך ייתכן שהיתה לי ולא הרגשתי כלום? - יש כל מיני סוגי ציסטות. לעיתים לא מרגישים כלום ומוצאים אותן באופן אקראי.
    כיצד שבר פתולוגי לאחר שקרה בגין מאמץ פיזי? - שבר פתולוגי כי הוא נגרם באזור לא בריא של העצם - בציסטה.
    האם עליי להיות מודאגת? - כל אחד שיש לו שבר צריך להיות מודאג...
    האם אני יכולה לשלוח לכם את הצילום? כן.

בברכה - דר' טיטיון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שתי שאלות בבקשה

איילה
    30/06/2008

דר' טיטיון שלום. ראשית תודה על תשובתך. שאלה נוספת ברשותך- מהו הטיפול המומלץ לדעתך במקרה שמדובר בשבר פתולוגי על רקע גידול שפיר (אולי אנכודרמה)? האם יש סיכוי לאיחוי גם ללא ניתוח? מצטערת, אינני מצליחה לשלוח את הקובץ של צילום הרנטגן. תודה מראש, איילה נ.ב אני כל כך שמחה ומברכת על קיומו של פורום זה. יישר כוחכם ותודות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו