מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריקת כתף - ניתוחאורן03/07/2008
שלום רב, אני פרקתי את הכתף לראשונה לפני כ- 20 שנה, ומאז פרקתי עוד למעלה מ- 10 פעמים. לאחרונה התייעצתי עם 2 מנתחים, אולם הם הותירו אותי קצת מבולבל (אציין שבפני שניהם הוצג צילום רנטגן של הכתף): 1.מנתח אחד טען כי יש לנתח ניתוח אטרוסקופי. במידה ובמהלך הניתוח יראה שיש צורך בניתוח פתוח (בגלל שבר או משהו דומה לכך), יפסיק למעשה את הניתוח. לאחר שיציג בפניי את ההשלכות של ניתוח פתוח, במידה ואחליט לעשותו, ייקבע מועד חדש. לשאלתי דבריו, הוא יוכל לדעת מה מצבה האמיתי של הכתף רק במהלך הניתוח האטרוסקופי עצמו. 2. מנתח שני טען דבאפשרותו לדעת מראש איזה ניתוח צריך, וזאת ע"י בדיקת MRI או סי.טי. אורטו. מי מהם צודק ? מה עליי לעשות לדעתך. שאלה נוספת, ברשותך : למרות שהמנתח השני הציע את אחת מ- 2 הבדיקות (סי.טי. או MRI), בסופו של דבר היפנה אותי לסי.ט.י (למרות שביקשתי MRI דווקא). שאלותיי הן : (א) האם נכונה הטענה כי סי.טי. מאוד מסוכן מבחינת הקרינה שלו, ולכן עדיף לבצע MRI ? (ב) האם 2 הבדיקות אמורות לתת למנתח את אותה רמת מידע שתספיק לו לקבוע את סוג הניתוח ? אם כן, האם רק העלות היא זו שהביאה אותו לשלוח לסי.טי. דווקא ? תודה, אורן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריקת כתף אורן תתקשר ל 09-7619318
אבירם03/07/2008אני יעזור לך להבין גם לי היה את אותה בעיה והיום אני לאחר הניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריקת כתף - אפשרויות טיפול
ד''ר יונה יניב04/07/2008אורן שלום. אין ברפואה בדכ"ל, תשובות חד משמעיות. לכל מנתח יש נסיון מסוים על-פיו הוא עובד ואכן, להערכתי קבלת מידע נרחב לגבי דרכי הטיפול בפריקת הכתף שלך. לדעתי, הדבר החשוב ביותר הוא לבחור את המנתח שעליו אתה סומך.
לגבי שאלת הCT - נכון, יש קרינה בבדיקת CT אבל המכשירים החדשים וטכניקות בדיקה חדשות מורידות את הקרינה. מצד שני בדיקת MRI יקרה הרבה יותר וייתכן שגם פחות זמינה.
מקווה שהארתי, ולו במעט, את עיניך.
דר' יונה יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?