חבלה ונפיחות באצבע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חבלה ונפיחות באצבע
    דין
    14/07/2008

לפני כ- 10 ימים במהלך משחק כדורסל נחבלתי באצבע 2 (כדור פגע בה והיא הלכה "אחורה" דרך מפרק ה- PIP). המקום התנפח ולאחר יומיים עשיתי צילום שלא הראה שבר. האורטופד אמר שזה יעבור לבד.. הבעיה שעשרה ימים לאחר מכן האצבע עדיין נפוחה, ואני עדיין די רגיש ומוגבל איתה. מה צריך לעשות עכשיו? אולי לחבוש את האצבע?? (יכול להיות שהבעיה ממשיכה כי אני עדיין מפעיל ומשתמש באצבע?) אולי בכלל הייתי צריך לחבוש אותה מלכתחילה? אודה לעזרתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חבלה ונפיחות באצבע

הוספת תגובה

• כאבי גב

ד''ר יונה יניב
    14/07/2008

כאבי הגב שאת מתארת יכולים להתאים לכאב ממקור מכני , עקב שינויים ניווניים שמתפתחים עם הגיל בעיקר בגב התחתון. לפני שנמשיך אבקש להדגיש כי אם הכאבים נמשכים ואינם חולפים כדאי להבדק בכל מיקרה אצל אורטופד עם צילום עמוד שידרה ואגן.
    האם לדעתך יש קשר למזרון ? - המזרן יכול בהחלט להחמיר או להקל על כאבי גב. ולכן מומלץ לבדוק אם שינוי במזרון ישנה את הרגשתך.
    האם זו בעיה אורטופדית ידועה ? - אכן 80 עד 90 אחוזים באוכלוסיה יסבלו ממחושי גב בשלב כלשהו בחייהם, מי יותר מי פחות.
    כיצד ניתן להקל על הכאבים ? - הדרך הטובה ביותר היא לבצע מספר תרגילים כל בקר וכל ערב לחיזוק שרירי הבטן והגב, וכמו כן לנסות להחליף מזרון באופן זמני וראות אם זה משנה את המצב לטובה.
    קיימת תשובה מפורטת בנוגע לבחירת מזרן בתאריך : 17.6.08 עם תגובה שלי מהיום
    מקוה שסייעתי מעט
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו