בלט בדיסק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלט בדיסק
    נתי
    16/07/2008

שלום, בעקבות תאונת דרכים שארעה לי לפני שנה אני סובל מכאבים בגב התחתון. בבדיקת CT נמצאה בליטה בדיסק L5 S1 . אני נמצא בטיפול פיזיוטרפיה וכירופרקטיקה, אך ללא שיפור. האם האלטרנטיבה היחידה היא ניתוח? תודה יואב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בלט בדיסק

הוספת תגובה

• כאבי גב ובלט דיסק

ד''ר חגי אמיר
    17/07/2008

יואב שלום,
    מדוע בשולח ההודעה רשום נעמי - זאת לא אדע.
    לשאלתך, רוב כאבי הגב בדרך כלל גורמים למעגל סגור של כאב שמזין את עצמו. כאב ראשוני שגורם לכיווץ השרירים באזור הכאב, שגורמים לכאב וכו'...
    אמנם 97 אחוזים מכאבי הגב חולפים תוך כשנה גם כשמקורם בדיסק לוחץ, אולם תמיד יש לשבור את מעגל הכאבים כדי להרגיש יותר טוב.
    רצוי לשלב עם הפיזיוטרפיה והכירופרקטיקה תרגילים לחיזוק שרירי הבטן והבג, תרגילי מתיחה לשרירי הגב, וגמישות לגב. רצוי להצטרף לחוג לפעילות גופנית כלשהיא, ולבצע תרגילים אשר אינם גורמים לסבל או אי נוחות.
    לא הייתי ממליץ ניתוח אלא אם אכן קיימת הוריה ברורה לביצוע הניתוח.
    לשם כך כדאי להוועץ עם אורטופד שיבדוק היטב את מצבך ואת צילומי ה- CT, ויוכל להסביר האם אכן קיימת הוריה שכזאת.
    כולי תקוה שעזרתי במעט.
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר חגי אמיר

נתי
    21/07/2008

תודה רבה על תשובתך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו