לוודא שאכן מדובר בסימפיזיוליזיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לוודא שאכן מדובר בסימפיזיוליזיס
    אידית
    19/07/2008

שלום

אני בהריון בשבוע 28 וסובלת מאד מכאבים - לפי אבחנת הגיניקולוג והמיון מדובר בסימפיזיוליזיס .
    אני המצב בו אינני יכולה ללכת אפילו.
    לא עשו לי בדיקת אולטרסאונד לוודא שזו אכן הבעיה.

מס שאלות :
    1. מי אמור לבצע את הבדיקב לוודא שאכן מדובר בסימפיזיוליזיס אורטופד או הגיניקולוג
    2. יש לכם המלצה לממוחה אורטופד בנושא
    3. האם אני אמורה להיות בשמירת הריון בגין הנ"ל, הרופא שלי טוען כי כיום כבר לא מכניסים לשמירה בגין התופעה הנ"ל

4. יש טיפול ממולץ להקלה על זה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    19/07/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גינקולוגיה - רפואת נשים[/a].

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימפיזיוליזיס בהריון

ד''ר חגי אמיר
    24/07/2008

שלום אידית,
    בדיקת גניקולוג יכולה להעלות חשד בסבירות גבוהה לאור הממצאים בהמצאות סימפיזיוליזיס. בעיה זו שכיחה ביותר ולרוב אינה דורשת כל התיחסות , ואכן אין מקום לחשש כלל במידה והפתיחה היא מינימלית ממצא זה נורמלי בהריון. ניתן אולם אין חובה בבדיקת על קול Ultra-sound, במידה ועל פי הסיפור הקליני והבדיקה הפיזיקלית החשד גבוה להפרדות סימפיזית.
    אכן במידה וההפרדות מינימלית והכאב לא נורא אין מקום וצורך לעשות מאומה והתופעה תחלוף מעליה מספר שבועות לאחר הלידה.
    יכולים להיות גורמים נוספים לכאבים באזור המפסעה. במידה והכאב עז ומקשה על ההליכה יש מקום לבדוק האם מקור הבעיה אכן סימפיזיוליזיס, ובמידה וכן ניתן להתאים חגורת אגן לייצוב, ולטפל בנוגדי דלקת לתקופה קצרה.
    בעיות השלד והשרירים סביב הריון ולידה הם אחד התחומים המטופלים על ידי רופא שיקום מוסקולוסקלטאלי אורטופדי, (המקצוע של עבדך הנאמן).
    במידה ובעייתך לא תיפתר על ידי הגינקולוג או האורטופד בקופה את מוזמנת לקבלת יעוץ במירפאתי.
    מאחל לך המשך הריון ולידה קלים.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימפיזיוליזיס

ענבל
    20/08/2008

אני כבר בהריון שלישי בסוף חודש שביעי מאובחנת סימפיזיוליזיס והכאבים קשים מנשוא, אורטופד לא עזר לי וגם לא רופא הנשים שלי, לאחר מנוחה אכן יש שיפור, אך האם זו עילה לשמירת הריון? קשה לי מאוד יש לי עוד שניים בני 4 ו 1.5, אודה להתייחסותך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו