החיים עם עקמת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החיים עם עקמת
    צוף
    06/09/2008

שלום, בגיל 12 התגלתה אצלי התחלה של עקמת ומאז אני והעקמת מלוות אחת את השנייה. לאחר כמה טיפולים שונים (שחייה, פיזיותרפיה, "מחוך") הוחלט על ניתוח - אותו ביצעתי לפני כ-8 שנים. היום אני בת 22, מאז הניתוח אין לי בעיות מיוחדות. למדתי לחיות עם הגוף הלא סימטרי - שמתבטא בעיקר בשכם הימני שבולט במיוחד. למרות זאת מדי פעם יש לי רגעי תסכול מהגב ה"מיוחד" שלי ותוקף אותי הדחף והרצון לגב ישר. אני יודעת שלעולם לא יהיה לי גב ישר, אך מדי פעם אני תוהה אם יש משהו שיכול לגרום לגב שלי להיות פחות עקום, או לשכם שלי להיות פחות בולט, אם באמצעות פיזיותרפיה, שחיה, ניתוח, או כל טיפול אחר. אודה לכם אם תוכלו לעזור לי ולענות לי על שתי השאלות: 1. האם שיפור כלשהו בסימטריות הגב אפשרי? או שעדיף לי להשלים לחלוטין עם הגב שלי ולהבין שאין אפשרות לשינוי ממשי. 2. אם קיימת אפשרות כלשהי לשיפור בסימטריות הגב - איך ניתן להשיג אותה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החיים עם עקמת

הוספת תגובה

• עקמת או לא עקמת

ד''ר חגי אמיר
    09/09/2008

צוף יקירה,
    ניראה שלמדת לחיות היטב עם גופך והצורה החיצונית שלך, בצורה בריאה ובוגרת, עם עיניים פקוחות ומבינות.
    הבליטה של השיכמה הימנית נובעת מצמיחה של החוליות בעמוד השידרה הגבי בסיבוב (או רוטציה )אחת מעל השניה. מכיון שמכל חוליה יוצאת צלע לכל צד אם החוליה גדלה בסיבוב הרי שלצד אחד תצא צלע שקועה ולצד השני תצא הצלע בולטת. מכיון שעצמות השיכמה יושבות על גב צלעות בית החזה הרי שאחת תהיה שקועה והשניה מוגבההת. הצלעות ממשיכות דרכן לחלק הקידמי ולכן בדרך כלל בצד שבו השיכמה היתה שקוע בית החזה הקידמי והשד יהיה בולט יותר קדימה ואילו בית החזה והשד בצד השני יהיה שקוע.
    הבעיה היא בהתפתחות המיבנה הגרמי של צלעות בית החזה שמקבל את העיוות בעת הגדילה.
    אין הרבה מה לעשות בנידון ואם זה לא מפריע לך מבחינה תיפקודית אין כל צורך לעשות עם זה כלום.
    הדבר שיש לעשות כל הזמן הוא לנסות להתעמל בצורה קבועה ולהכניס זאת כדבר של שיגרת יומיום בחייך, כדי לשמור על איזון טוב של השרירים סביב בית החזה הגב וחגורת האגן.
    לימדי לחיות עם מה שיש לך. לחיצוניות תפקיד קטן בחיינו, וגם זה רק בשלבים ראשוניים ביותר של הכרויות. לאחר מספר דקות החיצוניות מאבדת את תפקידה ומוחלפת בתוכן הפנימי. תוכן זה הוא החשוב ואותו צריך לטפח.
    כמובן שקיימים כל מיני ניתוחים גדולים ומסובכים לשינוי הצורה של בית החזה אולם אין מקום אפילו לחשוב עלח ניתוחים כאלה שהינם קשים ומסובכים כאשר הבעיה היא אסטטית בלבד.
    בצלחה בחייך
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על העזרה :)

צוף
    12/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו