צפיפות העצם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צפיפות העצם
    ד'
    09/09/2008

שלום רב, אני בת 63. לאחרונה ערכתי בדיקה של צפיפות העצם ותוצאות הבדיקה הראו את הנתונים הבאים: 1. אוסטאופורוזיס בינונית RT. 2. אוסט' בינונית LT. 3. ירך ימין מינוס שתיים נקודה תשע .4. ירך שמאל מינוס שתיים נקודה שבע. המליצו לי לקחת מקסיבון 70 מ"ג אחת לשבוע המכיל ALELDRONATE וקלציום +D פעמיים ביום כל טבליה 600 מ"ג. אני חוששת מתופעות הלווי הכרוכות בלקיחת המקסיבון . 1. האם ניתן לקחת רק את הקלציום בלבד? 2. האם יש סכנות לתרופת המקסיבון? 3. האם קיימות תרופות אלטרנטיביות אשר יכולות להחליף את המקסיבון? בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צפיפות העצם

הוספת תגובה

• ירידה בצפיפות עצם

ד''ר חגי אמיר
    12/09/2008

שלום ד'
    התרופות היחידות שהוכחו כיום כמחזקות את העצם ומונעות שברים של אוסטאופורוזיס הן תרופות ממשפחת הביספוספונטים כדוגמת הפוסלן, פוסמקס, והמקסיבון. היתרון הגדול של המקסיבון הוא שניתן לקחתו רק פעם אחת בשבוע ולא כל יום.
    תופעות הלואי העיקריות הן צרבת וצריבה של הוושט (אזופגיטיס) שיכולים להוצר בעת לקיחת התרופה אם לא שותים מספיק מים עם התרופה ואם שוכבים לאחר לקיחת התרופה.
    לכן ההנחיות של שתית כוס מים לאחר התרופה ולא לשכב משך כחצי שעה.
    תרופות אחרות כשלעצמן אינן מחזקות את העצם אלא רק עוצרות בצורה חלקית את המשך ההדרדרות שלך האוסטאופורוזיס.
    אשר על כן, עצתי לך לנסות לקחת את התרופות שיעצו לך. ולשמור את האופציה להפסיקן אם יהיו לך תופעות לואי לא נעימות שלא תיסתדרי איתן.
    הדבר האחרון שאת צריכה הוא חס ושלום ליפול ולשבור צואר ירך או שורש כף יד, להיות מרותקת למיטה או לעבור ניתוחי קיבוע לשברים כאשר את יודעת שהיה בידך למנוע זאת על ידי תרופה ולא עשית זאת.
    אני מאחל לך הצלחה
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו