עקמת קלה - מספר שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עקמת קלה - מספר שאלות
    יוסי
    17/09/2008

שלום

אתמול ההייתי בבדיקה אצל אורטופד על כאבים בקרסול (נקע), בהמשך הפגישה התלוננתי על כאבים בגב (שכנראה נובעים משריר תפוס), בכלאופן האוטופד שלח אותי בסוף לעשות צילום רנטגן בגב.

האבחון שלו לגבי צילום הגב היה עקמת קלה, במהלך22 שנותיי יצא לי לשבור ידיים רגליים קרסולים אך מעולם לא היה בי חשש כמו מהמילה הזאת עקמת
    כמה שאלות בעניין:

1)האם באמת אין טעם לחשוש כפי שסבר האורטופד?
    2) האם זה משהו מולד? או יכול להיות נגרם מנפילה? מאימון כושר לא נכון?
    3)האם ניתן לטפל בזה? לשפר\לתקן את המצב? (יש לציין שלא רואים שום דבר, ומעולם לא אני או מישהו שקרוב לי שם לי לעובדה זו)
    4) האם יש קשר בין זה לבין העובדה שיש לי חוזר פרופורציה (קל אמנם אך עדיין מעיק) בין שריר החזה השמאלי (הגדול יותר) לשריר חזה ימין (מתאמן שנה וחצי בחדר כושר)
    5)האם יכול להיות שזה משהו שנוצר רק עכשיו? בגיל 22. ואיכשהו כאבי הגב שלי קשורים לזה?

תודה רבה לעונים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עקמת קלה - מספר שאלות

הוספת תגובה

• עקמת קלה בגב

ד''ר חגי אמיר
    22/09/2008

שלום יוסי.
    אנסה לענות לשאלותיך אחת אחת.
    1)האם באמת אין טעם לחשוש כפי שסבר האורטופד?
    אין כמעט אדם סימטרי לחלוטין, עקמת קלה היא דבר שכיח שאין לו כל משמעות תפקודית או רפואית.
    2) האם זה משהו מולד? או יכול להיות נגרם מנפילה? מאימון כושר לא נכון?
    בדר כלל מדובר על מבנה גנטי של עמוד השידרה שמתפתח במהלך השנים, בעיקר במהלך גיל ההתבגרות. לעיתים חבלה קשה בגב יכולה לגרום לנזק חוליתי ממוקד. אז הנזק הוא נקודתי בחוליה הניזוקה ולא מתפשט בדרך כלל בצורה הדרגתית לאורך כל החוליות.
    3)האם ניתן לטפל בזה? לשפר\לתקן את המצב? (יש לציין שלא רואים שום דבר, ומעולם לא אני או מישהו שקרוב לי שם לי לעובדה זו)
    בדרך כלל כפי שאמרתי אין לעקמת קלה כל משמעות תפקודית או רפואית ולכן גם אין מקום לטיפול.

4) האם יש קשר בין זה לבין העובדה שיש לי חוזר פרופורציה (קל אמנם אך עדיין מעיק) בין שריר החזה השמאלי (הגדול יותר) לשריר חזה ימין (מתאמן שנה וחצי בחדר כושר)
    יכול בהחלט להיות שעקב העקמת קיימת רוטציה של החוליות, הדבר גורם לבליטת הצלעות בצד אחד ושקיעתם בצד השיני. בגב זה גם יופיע שעצם שיכמה אחת תהיה שקועה יותר והשניה בולטת יותר.
    5)האם יכול להיות שזה משהו שנוצר רק עכשיו? בגיל 22. ואיכשהו כאבי הגב שלי קשורים לזה?
    כפי שציינתי זה בדרך כלל מתפתח במהלך גיל ההתבגרות. לגבי כאבי גב, יתכן וחוסר איזון שרירי יכול לגרום למיחושים בגב אולם שמירה על כושר טוב וחיזוק השרירים ומתיחות ושיחרורים נכונים סביב הפעילות יסיעו למניעת כאבי הגב.

מקווה שעניתי על כל תהיותיך.
    שנה טובה.
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן ענית - תודה רבה.

יוסי
    23/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה באשר לעקמת בגב

אלכס
    25/09/2008

חשוב לדעת שעקמת נובעת ממספר מצבים שעלולים להשפיע ולגרום לבעייה כמו ישיבה לא נכונה,הרמת משקלים כבדים באופן דחוף ,פעילות גופנית בצורה לא נכונה והחשוב מכל המזרן שאנו ישנים עליו וטיבו ,המזרן הוא דבר שאנו ישנים עליו במשך שליש מהיממה ולכן ההשפעה שלו רבה על הגב לכן חשיבות המזרן חשובה מאוד יש לשים לב שאנו לא ישנים במזרנים מיושנים שלא בנויים לצרכים של הגוף ובעיקר לצרכים של הגב מזרן הויתלטי היא דוגמה מצויינת למזרן אורטופדי בריאותי שחברה כמו אירופלקס משווקת , מזרן זה עונה על הצרכים הגופניים שלנו בשינה יש לו 5 אזורי נוחות נפרדים , המזרן תופס את צורת הגוף בכל תנוחה שנישן ונותן תמיכה לגוף ולעמוד השידרה בכל תנוחה לכן שימו לב למזרן שלכם לו יש השפעה משמעותית על עמוד השידרה בכלל ועל תוצאת העקמת בפרט אלכס [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצת אלכס

ד''ר חגי אמיר
    25/09/2008

עם כל הכבוד לאלכס, כל הדברים שציין אינם משפיעים כלל על עקמת קלה.
    העקמת איננה מחמירה יותר או פחות בגין הפעולות שציין.
    מזרון המומלץ הוא מזרן ספוג בקשיחות גבוהה, או בשילוב של מספר קשיחויות בהתאם לנוחיות, באיכות טובה ובעובי של כ-10 ס"מ.
    זה בדרך כלל המזרן המומלץ על ידי מי שבאמת מיקצוען באורטופפדיה או בשיקום.
    המזרונים עם השמות הגדולים טובים מאד לייצרנים, ולאנשים עם בעיות מיוחדות שיש להתאים מזרון רפואי.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי שאלות אם המשך.

יוסי
    25/09/2008

אני מתאמן במכון כושר מזה שנתיים (לא מהפסיכים של 6 פעמים בשבוע, סולידי, פעמיים, משקלים סבירים,לא מהמנופחים) האם יש תרגילים שלא כדאי לי לעשות? ולהפך האם יש מומלצים? ואמרת רב הפעמים עקמת קלה נוצרת בגיל הבגרות, שאלתי האם ניתן להגיד ב100% שזה לא נגרם מאימון לא נכון, או כפי שאלכב מציין מזרן לא נכון (לא הייתה נפילה רצינית שאני יכול להעלות, לא על הגב בכל אופן) שוב תודה רבה מראש חג שמח שנה טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקמת קלה בגב

ד''ר חגי אמיר
    26/09/2008

אימון גופני אינטנסיבי, ומיזרון, אינם !!! גורמים לעקמת.!!!
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו