התיעצות בנושא אוסטיאופיט בכתף שמאל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התיעצות בנושא אוסטיאופיט בכתף שמאל
    מירה גולדנברג
    19/09/2008

שלום רב. יש לי כאבים בכתף שמאל והגבלה בתנועה בעת הרמת יד. זו ידי הדומיננטית ובמקצועי אני מורה לאומנות והידיים הם כלי עבודה.בדיקת MRI נותנת את התוצאה הבאה. "פסאודוציסטות קטנות בראש ההומרוס,סמוך לגבשושית הגדולה.גיד הסופרה ספינטוס רציף עם הדקקות ומוקדים של סיגנל מעט מוגבר ב T2 בגבול המפרקי של הגיד.יש נוזל בנפח קטן בבורסה התת-דלתואידי. יש לציין אוסטיאופיט קטן בקצה האקרומיון הלוחץ על גיד הסופרה ספינטוס במידה קלה.עדות ל-IMPINGEMENT עם קרע חלקי של הסופרה ספינטוס." מה ניתן לעשות לאחר שטיפולי פיזיוטרפיה רבים וכדורים נוגדי דלקת כבר נלקחו ולא עזרו. 2. אני נוטלת 15 שנה קלציום וחמש שנים פוסלן - מטפלים אלטרנטיביים קושרים בין מצב הכתף ללקיחת הקלציום שנים רבות. האם יש הגיון בדבר?3. האם מצב זה יכול להחשב תאונת עבודה כמורה לאומנות. האם יש לכם הצעה לשיפור המצב? תודה על התייחסותכם .מ. גולדנברג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אוסטאופיט בכתף שמאל

ד''ר חגי אמיר
    22/09/2008

מירה יקרה.
    1. לפי התאורים שציתתת, נראה שאת סובלת משינויים ניווניים במפרק הכתף . שינויים ניווניים באים לידי ביטוי במפרקים בהם יש תנועה רבה בגוף ושחיקה של הסכוסים. מאיזו שהיא סיבה הגוף חש צורך ליצב את המפרק. הוא בונה בליטות קטנות של עצם סביב המפרק. בכתף לעיתים הזיז שגדל יורד מטה לכיוון מפרק הכתף ומפריע ולוחץ ומשפשף את הגיד שעובר מתחתיו ואמור לסייע בהרמת הזרוע הצידה. הגיד נפצע וגורם לכאבים בתנועות מסויימות. גם אם נרפה את הדלקת בגיד, כל עוד האוסטאופיט יושב במקומו הוא יגרום לפציעה חוזרת של הגיד. הטיפול במצב זה הוא ניתוח ארטרוסקופי (דרך צינור טלסקופ שמחדירים לתוך הממפרק) ומשייפים את הזיז הבולט כדי שלא ימשיך לפצוע את הגיד שמתחתיו. זאת כדאי לבצע ביחידת כתף של אחד מבתי החולים הגדולים או לגשת לאורטופד מנתח כתף לביצוע הניתוח.
    2. אני נוטלת 15 שנה קלציום וחמש שנים פוסלן - מטפלים אלטרנטיביים קושרים בין מצב הכתף ללקיחת הקלציום שנים רבות. האם יש הגיון בדבר? - לשאלתך השניה לא אין היגיון בדבר. יצירת הזיזים הנ"ל הם עקב שחיקבה במפרק ולא עקב נטילת הסידן והפוסלן. אלה חיוניים לבנית העצם בגוף בכללותה. ולא גורמים לצמיחת אוסטאופיטים
    3. האם מצב זה יכול להחשב תאונת עבודה כמורה לאומנות. האם יש לכם הצעה לשיפור המצב?
    לשאלתך השלישית תאונת עבודה בדרך כלל צריכה להיות קשורה לארוע ספציפי של חבלה נמפילה או תאונה. קיימות מספר עבודות שמוכרות כגורמות לפגיעות עקב תעסוקה מסוימת. לעניין הכתף צריכה להיות עבודה עם תנועות חוזרות ונישנות בכח, או ויברציה בכוח עז. אני מסופק אם את ניכללת בקריטריונים אלו, אולם כדאי לך להוועץ גם עם רופא תעסוקה בנושא זה.
    מאחל לך בהצלחה ,
    שנה טובה
    דר אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו