מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי גב לאחר שינהאלי05/10/2008
שלום רב. אני בן 40 ובחיים לא סבלתי מכאבי גב עד לפני חצי שנה. לפני חצי שנה התחילו לי כאבי גב שמתרכזים בעיקר באמצע הגב משני צדדיו של עמוד השידרה,אך רק לאחר שינה ממושכת של לפחות 8 שעות.בד"כ אני יושן רק 5-6 שעות לכן זה לא הטריד אותי מאוד. לפני כשלושה חודשים חלה טיפה החמרה שמתבטאת גם בכאבים הנ"ל גם לאחר שינה של אפילו 4 שעות,והיום הגעתי למצב שאני מתעורר כמעט כל שעה,כל פעם שאני משנה תנוחה,בגלל שאני מרגיש את אותו כאב בזמן שינוי התנוחה ולאחריו עד שאני נרדם שוב ומתעורר שוב פעם לאחר שעה בערך. מצב זה הפך לבלתי נסבל מבחינתי,שכן אני קם בבוקר "מרוסק". אם אני יושן היום נגיד 8 שעות הכאבים עוברים גם מאזור מרכז הגב לאזור צלעות בית החזה. דרך אגב החלפתי מזרן למזרן איכותי לפני כחודשיים אך זה לא עזר בכלל. כרגע גם מטופל בפיזוטרפיה אך גם זה לא עוזר בכלל. עשיתי צילומי רנגטן רגילים של הגב אך ללא שום ממצא. דבר הכי חשוב ששכחתי לציין שלאחר שאני קם בבוקר עם כאבי הגב הם פשוט נעלמים בהדרגה עד בערך שעה מאז שקמתי ולא כואב לי בכלל כל היום. אני עוסק כטכנאי במקצוע מסויים שדורש ממני גם עבודה מעט פיזית. תודה מראש "המודאג"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלתי הקודמת.......
אלי10/10/2008בינתיים הלכתי לאורטופד וכששטחתי בפניו את כל הסיפור הנ"ל ולאחר שהסתכל בצילומי הרנגטן הוא קבע; 1.שיש לי עקמת 2.שיש לי שינויים מבניים בעמוד השדרה מה שאומר שבין החוליות העליונות יש מרווח טוב בין החוליות אך בין החוליות שבאמצע יש מרווח קטן וזאת בגלל לחצים לא נכונים על עמוד השדרה בגלל העקמת ובכלל 3.הוא שלח אותי למיפוי עצמות,חושד בדלקת ולא פירט מעבר לכך. שאלותיי אליך; 1.האם חייבים לעשות מיפוי עצמות כדי לגלות דלקת או שאפשר להסתפק בבדיקת דם. 2.מה אפשר עוד לגלות במיפוי עצמות-חוץ מדלקת. 3.במידה וזאת דלקת ממה היא יכולה לנבוע,ומה הטיפול לכך מלבד מכדורים משכחי כאבים? 4.יש לי במקרה כבר כמה ימים כאב בפרק האמצעי של אצבע שלישית ביד ימין ואדמומיות באזור הנ"ל,וזאת מבלי שקיבלתי שם מכה.האם יכול להיות שזה גם קשור לדלקת שאולי נמצאת בגב? 5.מה דעתך המקצועית על כל הנושא? תודה רבה על הסבלנות ואני מצטער מראש על המידע הרב שכתבתי לעיל-פשוט רציתי לספק כמה שיותר נתונים על מצבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב
ד''ר רון ארבל11/10/2008במקום להיות מודאג, עליך לפנות לבדיקת אורטופד מומחה לבעיות גב שישלח אותך לבדיקות המתאימות ע"פ ממצאי הבדיקה הפיסיקאלית ותלונותיך, יגיע לאבחנה וייתן טיפול מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבר הייתי אצל אורטופד...
אלי12/10/2008הייתי כבר אצל אורטופד ורשמתי את דעתו לנושא הנ":ל בתגובה לפנייה הראשונה שפניתי עוד לפני שהספקת לענות לי מהפעם הראשונה בינתיים הלכתי לאורטופד וכששטחתי בפניו את כל הסיפור הנ"ל ולאחר שהסתכל בצילומי הרנגטן הוא קבע; 1.שיש לי עקמת 2.שיש לי שינויים מבניים בעמוד השדרה מה שאומר שבין החוליות העליונות יש מרווח טוב בין החוליות אך בין החוליות שבאמצע יש מרווח קטן וזאת בגלל לחצים לא נכונים על עמוד השדרה בגלל העקמת ובכלל 3.הוא שלח אותי למיפוי עצמות,חושד בדלקת ולא פירט מעבר לכך. שאלותיי אליך; 1.האם חייבים לעשות מיפוי עצמות כדי לגלות דלקת או שאפשר להסתפק בבדיקת דם. 2.מה אפשר עוד לגלות במיפוי עצמות-חוץ מדלקת. 3.במידה וזאת דלקת ממה היא יכולה לנבוע,ומה הטיפול לכך מלבד מכדורים משכחי כאבים? 4.יש לי במקרה כבר כמה ימים כאב בפרק האמצעי של אצבע שלישית ביד ימין ואדמומיות באזור הנ"ל,וזאת מבלי שקיבלתי שם מכה.האם יכול להיות שזה גם קשור לדלקת שאולי נמצאת בגב? 5.מה דעתך המקצועית על כל הנושא? תודה רבה על הסבלנות ואני מצטער מראש על המידע הרב שכתבתי לעיל-פשוט רציתי לספק כמה שיותר נתונים על מצבי הפעם הראשונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?